Зарплата військових: Полторак просить Гройсмана виділити з бюджету 4,5 млрд грн на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців. ДОКУМЕНТ (30.07.18 7:30) «Політика України

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

як інформує Цензор.НЕТ Про це повідомляє інформаційний портал Ukrainian Military Pages.

Як зазначається, недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення з лав Збройних Сил України після закінчення контракту (36% опитаних). Всього з січня по червень звільнилося одинадцять тисяч офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще вісімнадцять тисяч повинна звільнитися до кінця 2018 року.

До початку 2016 року мінімальний грошове забезпечення військових становило 7 тис. Грн. У той час це була досить значна сума, на яку припадало близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні.

Після підвищення соціальних стандартів з 1 січня 2017 року, відповідні співвідношення становили 2,2 і 0,89 рази, що призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців. Це спровокувало відтік військовослужбовців - підготовлених фахівців, на підготовку яких уже були витрачені великі кошти.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Середня зарплата в Україні в червні склала 9,1 тис. Грн, - МЕРТ

Грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7,5 тис. Грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. Грн.

Тому з метою збереження кадрового потенціалу та залучення на військову службу в Міністерстві оборони опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 мінімального грошового забезпечення:

рядовому складу - до 9 тис. грн.

офіцерському складу - до 15,3 тис. грн.

При таких умовах, для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 р потрібен додатковий фінансовий ресурс в сумі 4,5 млрд., Що необхідно врахувати при доопрацюванні показників витрат держбюджету на 2018 рік.


Крім того, підготовлено та інше рішення - Планом управління і розвитку Збройних Сил України передбачено в 2019 році підняти базовий рівень грошового забезпечення до рівня:

військовослужбовець за контрактом першого року служби у військовому званні «солдат», на посаді з другим тарифним розрядом - 15 000 гривень;
підвищення рівня грошового забезпечення всіх інших військовослужбовців буде здійснено пропорційно, залежно від військового звання, посади, вислуги років тощо.

Джерело: https://censor.net.ua/n3078842

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online