За криваву бійню на Хованському кладовищі засудили 17 осіб в Москві

  1. Схожі записи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Масові заворушення на столичному кладовищі

Зібрані слідчими органами Головного слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації по місту Москві докази визнані судом достатніми для винесення вироку щодо 17 фігурантів масової бійки на Хованському кладовищі. Залежно від ролі кожного вони визнані винними в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 212 КК РФ, ч. 2 ст. 212 КК РФ, ч. 4 ст. 111 КК РФ і п. «В» ч. 3 ст. 286 КК РФ (організація масових заворушень, участь в масових заворушеннях, заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що спричинило з необережності смерть двох людей, перевищення посадових повноважень із заподіянням тяжких наслідків).

Судом і слідством встановлено, що в ході масових заворушень і перестрілки біля центрального входу на Хованському кладовищі три людини загинули на місці події і понад тридцять отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Завдяки копіткій роботі слідчих ГСУ СК РФ по Москві вдалося відновити повну картину подій, що сталися 14 травня 2016 року. Слідчими встановлено, що Олександр Чабуа, будучи начальником територіального відділення ритуального обслуговування № 3 ГБУ міста Москви «Ритуал», і Олександр Бочарников організували масові заворушення з метою силового витіснення трудових мігрантів, громадян Республіки Таджикистан з території кладовища.

На стадії попереднього розслідування кримінальної справи один з учасників масових заворушень Сергій Ульіхін визнав провину в повному обсязі і дав свідчення, що викривають інших співучасників злочинів, Володимир Колесніков визнав провину частково.

Розслідування даної кримінальної справи представляло особливу складність, обумовлену великим обсягом слідчих і процесуальних дій, спрямованих на встановлення обставин, що підлягають доведенню у відповідності зі ст. 73 КПК РФ, а також виробництвом складних судових експертиз: балістичні, медико-криміналістичні, портретні, молекулярно-генетичні, дактилоскопічні та інші. Слідчими Слідчого комітету зібрані докази співучасті та визначено роль у вчиненні зазначених злочинів щодо кожного з сімнадцяти обвинувачених.

Сьогодні вироком суду Олександру Чабуеву призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі, Олександру Бочарникової - у вигляді 9 років позбавлення волі, Ельбек Вадуеву - у вигляді 11 років 6 місяців позбавлення волі, трьом з відбуванням у виправній колонії суворого режиму.

Сергію Ульіхіну - у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії загального режиму.

Ще 13 підсудним призначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 років 9 місяців до 5 років 6 місяців, всім з відбуванням у виправній колонії загального режиму.

Відносно решти учасників масових заворушень, які оголошені в міжнародний розшук, кримінальні справи виділені в окреме провадження, повідомили в главку СКР в середу.

Схожі записи

Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online