Військова кафедра - ВДУ імені П.М. Машерова - ВДУ імені П.М. Машерова

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юридична адреса: Московський пр-т, 33а, к

Юридична адреса: Московський пр-т, 33а, к. 417.
210038, Вітебськ, Республіка Білорусь
Телефон: +375 (212) 25-62-82
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду.
Начальник військової кафедри: полковник Медведєв Олександр Володимирович

Військова кафедра є структурним підрозділом університету і призначена для навчання громадян за програмами підготовки молодших командирів та офіцерів запасу.

Військова підготовка на військовій кафедрі здійснюється відповідно до Інструкції про порядок організації роботи військових факультетів (військових кафедр) з навчання громадян Республіки Білорусь за програмами молодших командирів та офіцерів запасу, затвердженої постановою Міністерства оборони і Міністерства освіти від 5 березня 2008 року № 22/21 (далі - Інструкція 22/21) і постанови Міністерства оборони Республіки Білорусь та Міністерства освіти Республіки Білорусь від 24 січня 2007 р № 6/10 «про затвердження Положення про військових кафедрах гра Данський установ, що забезпечують отримання вищої і середньої спеціальної освіти ».

До навчання за програмами військової підготовки допускаються студенти всіх факультетів університету очної форми навчання, юнаки, громадяни Республіки Білорусь, придатні за станом здоров'я для проходження військової служби.

Підготовка студентів проводиться за військово-обліковими спеціальностями командирів мотострілецького, тактичної розвідки, артилерійського (протитанкового) і інженерно-саперного підрозділів поетапно:

  • I етап, підготовка молодших командирів (сержантів), з числа кандидатів, відібраних за конкурсом (на підставі результату проходження військово-лікарської комісії та результатів успішності на факультеті);
  • II етап, підготовка офіцерів запасу, за конкурсом з числа відібраних за результатами успішності з військової підготовки кандидатів, які пройшли навчання за програмою підготовки молодших командирів.

В кінці другого етапу навчання проводиться підсумкова практика за спеціальностями у військових частинах Збройних сил Республіки Білорусь.

До навчання на військовій кафедрі університету допускаються студенти 2 курсу (1 курсу для спеціальностей з терміном навчання менше 5 років) очної форми навчання, юнаки, громадяни Республіки Білорусь, придатні за станом здоров'я для проходження військової служби, які пройшли конкурсний відбір.

Для навчання на військовій кафедрі студенту необхідно:

  1. Взяти в деканаті дві характеристики, підписані деканом, завірені печаткою, в характеристиці повинен бути вказаний середній бал успішності.
  2. Підготувати: ксерокопія паспорта (розвороти 30 і 32 станиць, з пропискою); копію приписного свідоцтва (розворот з фото); 1 екземпляр характеристики; файл для зберігання документів.
  3. Прибути з зазначеними в п. 2 документами на військову кафедру (4 поверх корпусу художньо-графічного факультету), подати Заява встановленої форми.
  4. Заповнити анкету .
  5. Отримати на військовій кафедрі направлення для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) у військкоматі за місцем основного проживання та медичну картку для результатів аналізів.
  6. Зібрати необхідні документи для проходження ВЛК (напрямок, 2 екз. Характеристики, результати аналізів відповідно до переліку в медичній картці, виписку з медичних документів форма № 1 мед / У-10.
  7. У військкоматі за місцем основного проживання пройти військово-лікарську комісію.
  8. Уявити на кафедру ДОВІДКУ про визначення придатності до військової служби з військкомату.
  9. При необхідності представити з деканату відомості про успішність (в т.ч. про академічні заборгованості).
  10. Взяти участь в конкурсі кандидатів для зарахування.
  11. У книжковому кіоску (головний корпус, 1 поверх) придбати: обов'язково - зошит з результатами контролю успішності за своєю ВУС; рекомендується - зошит з опорними конспектами і структурно-логічними схемами занять з військової підготовки, інші видання з тематики військової підготовки.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online