Рада прийняла закон, який зрівнює чоловіків і жінок на військову службу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Верховна Рада позитивно проголосувала за законопроект , Який проголошує гендерна рівність в рядах службовців. Таку інформацію передає "Інформ-UA".

На голосування було винесено проект про внесення змін до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо уточнення питань військової служби за контрактом, який набрав більшість голосів.

У пояснювальній записці до проекту прописано запропонувати чоловікам і жінкам рівні можливості щодо укладення контракту на проходження військової служби. При цьому визначено, що жінки можуть підписати контракт до досягнення ними граничного віку перебування на військовій службі.

Крім того, проект передбачає нововведення щодо порядку прийняття добровольця на службу. З письмової згоди особи, який виявив бажання служити в ЗСУ, СБУ проводить перевірку на його причетність до ряду злочинів, таких як посягання на суверенітет України і намір повалити конституційний режим в державі. Процес перевірки буде займати не більше місяця, починаючи від дня надання згоди особи на обробку даних в письмовому вигляді.

Читайте також: У Бразилії страйк через підвищення пенсійного віку

Якщо в ході перевірки буде встановлено, що громадянин раніше звинувачувався в ряді зазначених вище злочинів, його заява про проходження служби в ЗСУ підлягає відхиленню. Також наголошується, що під час дії особливого періоду для військових, в останні можуть забажати, термін служби за новими нормами може продовжуватися на період від 1 до 10 років.

Крім того, заявляється, що на військову службу можуть прийматися особи рядового, сержантського і старшинського складу за контрактом, які досягли призовного віку - 21 років. Також приймаються військовозобов'язані, резервісти, які не мають військових звань сержантського, старшинського та офіцерського складу та які не досягли граничного віку перебування на військовій службі. вік для жінок з відповідною освітою - від 18 до 40 років.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online