Пільги з транспортного податку для ветеранів військової служби 2018: в Москві, МО, Спб, регіонах

  1. Який категорії громадян РФ може бути присвоєно звання «Ветеранів військової служби»
  2. Правове обґрунтування для отримання статусу «Ветерана військової служби»
  3. Сутність транспортного податку і пільги, які по ньому передбачені
  4. Часті питання по транспортному податку та пільг
  5. Способи подачі заяви
  6. Пакет документів для отримання пільги
  7. Як заповнити заяву, зразок заяви
  8. Нестандартний приклад отримання пільги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У статті розповімо про пільги з транспортного податку для ветеранів військової служби, розглянемо терміни і порядок їх надання, дамо приклад заповнення заяви.

Який категорії громадян РФ може бути присвоєно звання «Ветеранів військової служби»

Згідно 5 стаття федерального закону від 12.01.1995 N 5-ФЗ «Про ветеранів», до Ветеранам військової служби відносяться:

  1. Особи, які проходили службу в Збройних Силах (далі ВС) колишнього СРСР, в ВС РФ і країн СНД.
  2. Особи, які проходили службу в прикордонних військах, у внутрішніх військах і залізничних військах, у військах урядового зв'язку, у військах цивільної оборони, військовослужбовці міністерств і відомств, в яких передбачена військова служба.
  3. Військовослужбовці з нагородами (орденами або медалі), особи, удостоєні почесних звань СРСР або РФ, або нагороджені відомчими відзнаками та мають право на пенсію за вислугу років, в т. Ч. Військовослужбовці у відставці.
  4. Військовослужбовці з інвалідністю (внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних у зв'язку з виконанням обов'язків військової служби).

Порядок і умови присвоєння звання «Ветеран військової служби» визначаються Президентом Російської Федерації.

Правове обґрунтування для отримання статусу «Ветерана військової служби»

З точки зору нормативно-правового регулювання, пільги ветеранам військової служби встановлюються:

  • вищезгаданий ФЗ №5 від 12.01.1995;
  • Податковий Кодекс РФ;
  • ФЗ № 76 «Про статус військовослужбовців» від 27.05.1998;
  • галузеві та регіональні закони.

Нерідко ветерани ЗС є одночасно інвалідами, учасниками бойових дій та ветеранами ВВВ, тобто знижка або преференція на отримання однієї і тієї ж заходи соціального захисту передбачена за кількома підставами, проте, згідно з пунктом 3 ст. 13 ФЗ №5 від 12.01.1995 «Про ветеранів» та ст.31 ФЗ №181 від 24.11.1995г. «Про соціальний захист інвалідів в РФ», скористатися можна тільки однієї, за вибором ветерана.

Якщо спостерігається «накладення» статусів, то ветеран має право скористатися тим підставою, яке найбільш вигідно. Наприклад, якщо громадянин РФ одночасно є інвалідом і ветераном ВС, то йому вигідніше отримувати пільгу саме по інвалідності.

Сутність транспортного податку і пільги, які по ньому передбачені

Транспортний податок - це регіональний податок, що стягується з власників зареєстрованих транспортних засобів (далі ТЗ), величину, порядок і терміни сплати якого встановлюються органами законодавчої влади суб'єктів РФ. Регіони також самі встановлюють пільги на транспортний податок. Тобто, кожен регіон самостійно розраховує ставку податку для ТЗ, яка не повинна перевищувати базову ставку більш, ніж в 10 разів. Такий порядок, регульований законодавством Російської Федерації в Податковому Кодексі - ст. 356, з редакцією ФЗ № 202-ФЗ від 29.11.2012 р

Виходить, що військові пенсіонери з різних регіонів не завжди будуть отримувати однакові пільги. Читайте також статтю: → « Транспортний податок для Москви в 2018 ». Для ілюстрації ситуації надання пільг з оплати податку на транспорт для ветеранів ЗС в Москві, Московській області, Санкт-Петербурзі і деяких регіонах можна звернутися до таблиці.

Розміри пільг по транспортному податку для ветеранів ЗС в деяких суб'єктах РФ:

Суб'єкт РФКатегорії військових пенсіонерівОб'єкт пільгиПотужність транспортного засобуРозмір пільги

1 2 3 4 5 м Москва Ветерани ВВВ, бойових дій, особи, які брали участь в підрозділах особливого призначення Одне ТС ≤ 200 к.с. 100% Московська область Інваліди ВВВ Одне ТС ≤ 150 к.с. 100% м.Санкт-Петербург Ветерани ВВВ, бойових дій, особи, які беруть участь у випробуваннях ядерної бойової зброї, подружжя загиблих військовослужбовців, які не вступили у повторний шлюб Одне ТС ≤ 150 к.с. 100% Ленінградська область Ветерани ВВВ, особи, які беруть участь у випробуваннях ядерної бойової зброї, Один автомобіль ≤ 100 к.с. 100% Один мотоцикл ≤ 40 к.с. 80% Липецька область Ветерани ВВВ, і ветерани бойових дій Одне ТС ≤ 100 к.с. 100% Тверська область Ветерани ВВВ, подружжя загиблих військовослужбовців, які не здатні працювати Автомобіль вітчизняної марки ≤ 100 к.с. 100% Одне двоколісний ТС ≤ 40 к.с. 100% Хабаровський край Ветерани ВВВ Одне ТС ≤ 150 к.с. 100% Учасники бойових дій, військові пенсіонери ≤ 100 к.с. 100%

Часті питання по транспортному податку та пільг

У таблиці нижче коротко представлені основні питання з транспортного податку та відповіді на них:

Питання по транспортному податкуВідповідь

1. Правові джерела Гл. 28 НК РФ (ч. II), закон конкретного суб'єкта РФ, наприклад Закон р Москви «Про транспортний податок» (в ред. Законів р Москви від 01.04.2015 № 15) 2. Податковий період Податковим періодом визнається календарний рік 3. куди зараховується? Даний податок повністю зараховується до бюджету області та є доходним джерелом дорожнього фонду 4. Терміни сплати Для фізичних осіб, передбачений строк не пізніше 1 грудня року, що настає після закінчення податковим періодом 5. Термін подачі заяви на пільгу Після отримання повідомлення від ФНС про необхідність сплати податку (пакет необхідних документів повинен бути попередньо зібраний), до 1 листопада року в якому транспортний податок повинен бути сплачений 6. Куди подавати заяву і документи? У відділення ИФНС за місцем проживання або прописки 7. Як довго будуть розглядатися отримані документи і заяву в ИФНС? Податкові пільги надаються після закінчення 10 календарних днів з моменту подачі заяви на пільгу і прикладеного до нього пакету документів

Способи подачі заяви

Ветерани ВС оформляють пільгу точно також, як і інші пільговики. Можливі 2 варіанти подачі заяви: особисто і через особистий кабінет ФНС. Особливості та переваги цих способів розглянуті в таблиці.

Способи подачі заяв і їх особливості:

Спосіб подачі заявиОсобливостіПереваги

Особисто Заява подається в двох примірниках, на копії претендента на пільгу співробітник ИФНС проставляє дату отримання пакету документів У разі відмови в пільзі, таку заяву простіше оскаржити в суді Через особистий кабінет ФНС з 2017 року Відомчим наказом ФНС з реєстраційними даними ММВ -7-6 / 609 @ від 10.11.16 затверджено зразок електронної заяви на надання пільги за кількома типами майнових податків, в тому числі і з транспортного податку. Знижується ймовірність помилок і прискорюється швидкість подачі заяви

Пакет документів для отримання пільги

Пільга з транспортного податку оформляється тільки тоді, коли потенційний пільговик самостійно подає в ФНС наступні документи:

  • Заява, що заповнюються на відповідному бланку, який можна завантажити на сайті податкової;
  • Копія та оригінал паспорта громадянина РФ;
  • Копія та оригінал ПТС або свідоцтво про право володіння транспортним засобом;
  • Пенсійне посвідчення, яке видається Міністерством оборони РФ (копія та оригінал);
  • Копія та оригінал ІПН. Читайте також статтю: → « Пільги з транспортного податку ветеранам: як отримати і куди звертатися ».

Копії документів повинні бути звірені з оригіналами в присутності заявника, після чого оригінали повертаються власнику.

Як заповнити заяву, зразок заяви

Заява подається один раз, і скласти його не складно. Досить просто придивитися, що рекомендують податкові співробітники при заповненні змісту заяви:

  1. Заповнення реквізитів шапки документа (в правому верхньому куті): найменування ИФНС і П.І.Б. посадової особи, відповідальної за надання пільги.
  2. У заяві поруч з п. 3 «Транспортний податок» на місці порожнього вічка поставити символ «V».
  3. Підстава: найменування документа, завдяки якому ви маєте право отримати пільгу з транспортного податку.
  4. Відомості про транспортний засіб, взяті з ПТС (марка, модель, держ. Номер і ін.).
  5. Дані платника податків (заявника): П.І.Б., ІПН, телефон, електронна пошта.
  6. Термін надання пільги: безстроково.
  7. Підпис платника податків і дата.

Згідно з листом Мінфіну РФ №03-02-РЗ / 39142 від 07.08.2014 р, копії документів, що додаються до заяви, не засвідчують нотаріусом (крім довіреності), проте завіряються власноруч словом «вірно», датою, підписом і розшифровкою.

Далі на малюнку наведено зразок заповнення заяви.

Далі на малюнку наведено зразок заповнення заяви

Після подачі заяви на пільгу з транспортного податку виноситься рішення, про яке потенційний пільговик повинен бути повідомлений листом за звичайною або електронною поштою. Якщо заявка прийнята, то на сайті ФНС, в своєму особистому кабінеті, заявник не знайде сум з транспортного податку.

Податкові пільги надаються після закінчення 10 календарних днів з моменту подачі заяви на пільгу і прикладеного до нього пакету документів

Нестандартний приклад отримання пільги

Іванов Микола Петрович дізнався про своє право на пільгу в 2017 році, до цього він справно платив транспортний податок. У нього виникло питання: чи вправі він заявити про своє право на пільгу «заднім числом» і отримати назад надміру сплачений податок. Звернувшись до податкової, він дізнався, що ФНС зобов'язана повернути йому тільки ту суму податку, яка була сплачена за останні 36 місяців (3 роки). Читайте також статтю: → « Термін сплати транспортного податку фізособами в 2018 ».

Тобто, Микола Петрович має право не платити податок за 2016 року і може вимагати повернення податку, сплаченого в 2016 р (за 2015р.), В 2015 р (за 2014р.) І в 2014 р (за 2013р.). Вимагати податок, сплачений в 2013 р він вже не в праві, так як з моменту сплати пройшло більше трьох років. Щоб повернути податок Микола Петрович направив заяву на пільгу і заяву на повернення переплаченого податку в ИФНС за місцем проживання. Причому заяви на повернення повинні складатися на кожен рік окремо (один і прикладів типових помилок при подачі заяв)

3. куди зараховується?
6. Куди подавати заяву і документи?
7. Як довго будуть розглядатися отримані документи і заяву в ИФНС?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online