Купити квартиру по військовій іпотеці: умови надання, банки, податкові відрахування, продаж житла

  1. суть НІС
  2. оформлення кредиту
  3. умови
  4. порядок
  5. терміни
  6. Банки-учасники програми
  7. Сбербанк
  8. Промсвязьбанк
  9. ВТБ 24
  10. Податкове вирахування
  11. Кредит і розлучення
  12. Ризики для продавця
  13. Як продати куплену по військовій іпотеці квартиру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Роль армії складно переоцінити. Однак служба в ній, навіть у мирні часи, справа непроста. Зрозуміло, ті, хто вибирає військову кар'єру, бажають отримувати гідну плату. Особливо гостро постає питання із забезпеченням військових житлом.

Оскільки видача квартир в порядку черги не дала необхідних результатів, уряд розробив іншу програму - накопичувальну іпотечну систему (НІС), або, простіше кажучи, військову іпотеку.

суть НІС

Отже, в чому ж суть військової іпотеки? Вступаючи на службу, військовий може стати учасником програми НІС, в рамках якої на його рахунок буде щомісяця нараховуватися певна сума (в 2015 році близько 20 500 рублів). Це єдина грошова виплата (ЕДВ), яку не можна знімати.

  1. По закінченню трьох років військовослужбовець має право подати рапорт на отримання цільового житлової позики (ЦЖЗ) для придбання житла.
  2. Далі він звертається в один з банків, задіяних в програмі, щоб оформити іпотеку. Накопичена сума стає початковим внеском, який банк отримує безпосередньо з рахунку службовця через Росвоеніпотеку. Даний внесок, а також видані банком під заставу квартири гроші йдуть на користь продавця.
  3. Військовослужбовець реєструє правовстановлюючі документи на житло і може в нього заселятися. Банк розраховує щомісячні платежі і доводить їх до відома Росвоеніпотеке.

Поки громадянин перебуває на службі, держава виплачує процентну ставку замість нього. Якщо ж він вирішить звільнитися раніше терміну, отримані виплати доведеться повернути.

Такий підхід дозволяє державі вбити відразу двох зайців: по-перше, вирішується проблема забезпечення житлом цілої категорії населення, по-друге, у чоловіків з'являється додатковий стимул надходити на постійну службу.

Ще більш зрозуміло про суть військового іпотечного кредитування розповідає фахівець з нерухомості в наступному відеосюжеті:

оформлення кредиту

На перший погляд, військова іпотека видається простий в реалізації програми. Однак навіть тут є підводні камені. Наприклад, а чи знаєте ви, яку квартиру можна купити по військовій іпотеці або, наприклад, які етапи оформлення такого кредиту. Про це і не тільки читайте далі.

умови

Право на вступ до програми НІС мають тільки громадяни РФ, служать за контрактом, а також ті особи, які були офіційно спрямовані на службу в цілях забезпечення безпеки і оборони країни Право на вступ до програми НІС мають тільки громадяни РФ, служать за контрактом, а також ті особи, які були офіційно спрямовані на службу в цілях забезпечення безпеки і оборони країни.

  • Перш за все, на участь в НІС претендують особи, які отримали військову освіту і вступили на службу (з 2005 року).
  • Також мають право на військову іпотеку ті громадяни, які добровільно уклали контракт і стали військовослужбовцями.
  • Має значення і вік службовця. Громадянину не видадуть військову іпотеку, поки йому немає 21 років. Чи не вийде взяти участь в програмі і у тих, кому за 45 років.

В цілому ж, можна виділити такі особливості даного типу іпотеки:

  • Оформити позику на житло для військовослужбовців іпотеці можна не раніше, ніж через три роки з моменту вступу в програму;
  • Регіон і площа житла учасник обирає самостійно;
  • ЕДВ нараховується лише в рублі;
  • Частина позики військовий може оплатити сам;
  • Процентна ставка не може бути вище 11,25% на вторинному ринку і 10,75% в новобудовах;
  • Страховка житла і життя заявника є необхідною;
  • Кредит видається на термін від 3 до 20 років;
  • Сім'я загиблого під час служби військового вправі одержувати належні йому виплати, якщо в Армії він більше 10 років, а в програмі - три роки і більше;
  • Максимальна сума держвиплат (можливого кредиту) становить, на поточний момент 2 350 000 рублів;
  • Обране житло повинно відповідати вимогам Міноборони.

Далі ми розповімо вам про порядок покупки квартири по військовій іпотеці.

порядок

Стати учасником НІС може кілька груп військових:

  • Ті, хто отримав офіцерське звання після 2005 року;
  • Офіцери, які вийшли із запасу після 2005 року і прослужили не менше 3-х років;
  • Сержанти, матроси, солдати і старшини, які уклали після 2005 року черговий контракт.

Отже, як взяти військову іпотеку? Щоб потрапити в програму, особи із зазначених груп повинні зібрати такі папери:

  • Заява (рапорт);
  • Паспорт (копія);
  • Контракт (копія).

Після цього відкривається рахунок за місцем служби, на який і приходить ЕДВ.

Через три роки військовослужбовець може подати новий рапорт, але вже на отримання ЦЖЗ. У підсумку, Росвоеніпотека видає Свідоцтво, з яким і слід йти в банк.

У банку укладається тристоронній договір. Сторонами угоди є кредитна організація, Росвоеніпотека як представник Міноборони і сам позичальник - учасник програми.

Далі події розвиваються як при звичайній іпотеці (укладення кредитного договору, страховки і договору купівлі-продажу), з тією різницею, що виплати буде виробляти Росвоеніпотека, а не позичальник. Для цього копії всіх отриманих в банку документів і договорів передаються в цю організацію.

Наочна покрокова інструкція по покупці квартири в військову іпотеку показаний в наступному відео:

Які терміни оформлення відводяться на військову іпотеку, ми розповімо вам далі.

терміни

Як уже не раз згадувалося, при оформленні іпотеки є певні часові обмеження. Так, участь в НІС можливо лише для тих, хто уклав договір після 2005 року. Отримати ЦЖЗ можна не раніше, ніж через три роки з моменту вступу в програму.

Кредит видається мінімум на три роки, а максимум - на 20 років. А тепер настав час поговорити про те, де купити квартиру по військовій іпотеці, то є якісь банки працюють з таким кредитом.

Банки-учасники програми

На думку фахівців, близько 100 російських банків виявляють бажання працювати з учасниками НІС, проте далеко не всі з них в достатній мірі до цього готові. Зупинимося на «трьох китах» сфери - великих фінансових організаціях, реально працюють з військової іпотекою банках.

Сбербанк

Умови тут, мабуть, найбільш вигідні Умови тут, мабуть, найбільш вигідні. Позика надається в розмірі від 45 000 до 2 100 000 рублів. Перший внесок дорівнює 10%, що досить лояльно.

Ставка, як правило, не більше 9,5%. До звичайного переліку документів при оформленні іпотеки в Ощадбанку доведеться додати страховку житло і поручительство дружини здобувача.

Промсвязьбанк

Умови цієї організації підійдуть позичальникам, які не мають додаткових коштів (особистих накопичень). Промсвязьбанк використовує в якості початкового внеску тільки ті кошти, що є на особовому рахунку військового. У перший рік іпотеки ставка по кредиту буде дорівнює 9,5%, в наступні роки - на один відсоток більше. Придбану нерухомість доведеться застрахувати.

ВТБ 24

Межі допустимої суми кредиту тут дещо ширше - від 30 000 до 2 250 000 рублів. Однак набагато вище початковий внесок - 20%. Як наслідок, процентна ставка більш ніж прийнятна - 8,5%. Купується житло страхується.

Крім перерахованих банків є ще ряд організацій, в яких військова іпотека також проводиться на прийнятних умовах: Связьбанк, Россельхозбанк, Банк Зеніт, Газпромбанк і т.д.

Податкове вирахування

Податкові відрахування - це свого роду пільга, яка полягає в тому, що людині, завівши нерухомістю, повертається частина прибуткового податку (13%). Скористатися цією пільгою можна тільки в тому випадку, якщо немає таких перешкод:

  • Відрахування був отриманий раніше;
  • Продавцем є родич покупця;
  • Оплату виробляє не сам покупець, а інша особа або державний орган.

Виходить, що військові не можуть отримати податкове вирахування на квартиру по військовій іпотеці, оскільки борг замість них гасить держава. Однак якщо до отриманих від Росвоеніпотекі засобам громадянин додає якусь суму, накопичену самостійно, податкове вирахування на неї поширюється. Максимальний розмір відрахування не повинен перевищувати 2 млн. Рублів.

Крім того, можна одержати відрахування на суму витрат, які пішли на ремонт квартири в новобудові. Для цього потрібно зберігати всі чеки і квитанції. Сума відрахування не віддається одноразово, а розкидається на кілька років. Розмір щорічної виплати відповідає обсяги сплачених за цей період податків.

Про те, що буде з квартирою, купленої по військовій іпотеці при розлученні, піде мова далі.

Кредит і розлучення

Згідно із законодавством РФ, майно, придбане в шлюбі, ділиться при розлученні порівну між колишнім подружжям Згідно із законодавством РФ, майно, придбане в шлюбі, ділиться при розлученні порівну між колишнім подружжям. Однак це правило не поширюється на нерухомість, придбану за допомогою військової іпотеки, оскільки основну частину боргу гасить держава, а ця виплата призначена саме військовому, а не його дружині.

В такому випадку, розділу підлягає тільки та частка квартири, на яку було витрачено гроші з сімейного бюджету. Якщо житло було придбано цілком за кошти держави, дружина на нього права не має.

Неповнолітніх дітей з квартири не випишуть, якщо не буде альтернативи даному житла. При цьому умови в новому будинку повинні бути не гірше, ніж попередні.

Через таку особливість даного типу іпотеки, банки пропонують відразу ж укласти шлюбний договір, в якому буде роз'яснено пункт про виплату внесків при розлученні. В іншому випадку, при розлученні подружжя кредитна організація може зажадати повернути борг достроково, зважаючи на збільшення ризику невиплати.

Про те, які ще ризики чекають продавця при продажу квартири по військовій іпотеці, ми розповімо далі.

Ризики для продавця

Деякі продавці побоюються зв'язуватися з операцією з військової іпотеці. Однак нічого ризикованого тут немає. Просто процес розтягнеться на більш тривалий термін (1 місяць - збір документів, 5 днів - реєстрація угоди), а на дохід від продажу доведеться виплатити податок.

Однак варто зазначити, що в деяких випадках податок скасовують, так що, розглядати подібну пропозицію слід ретельно. При відсутності податку операція з продажу виглядає цілком привабливою.

Як продати куплену по військовій іпотеці квартиру

Якщо кредит за набутою через програму НІС квартирі виплачений повністю, власник може розпоряджатися нею на свій розсуд. Продаж житла, в такому випадку, проблеми не складе.

Інша справа, якщо потрібно продати все ще закладену нерухомість. Тут все буде залежати від кредитора. Якщо причина продажу буде вагомою (наприклад, переміщення військового в інше місто через переведення по службі), банк може погодитися.

Про прогнози й очікування стосовно військової іпотеки, а також про вже досягнуті цілі розповість наступний відеосюжет:

Можливо суєта великого міста - це не те, що вам потрібно? Тоді варто задумати про іпотеці на дачу або на будівництво приватного будинку . Відмінною підмогою в виплаті кредиту стане материнський капітал .

Отже, як взяти військову іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online