Як виплачується компенсація за житло військовослужбовцям в Україні? (Поновлення в інфографіку)

  1. У статті вказані нові розміри компенсації за піднайом житла військовослужбовцям в Україні та умови...
  2. Як отримати компенсацію за піднайом (найом, зняття) житла для сержантів і рядових?
  3. Рейтинг популярних товарів наших читачів

У статті вказані нові розміри компенсації за піднайом житла військовослужбовцям в Україні та умови піднайму квартир, дано перелік документів для виплати компенсації за оренду і піднайм житлового приміщення.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даний час, Міноборони працює за програмою компенсації витрат на піднайом житла для офіцерського складу. Наприклад, житлова компенсація для офіцера в Києві становить 3000 грн на місяць, в обласних центрах - 2250 грн / міс., В інших населених пунктах - 1500 грн / міс.

Звернемо увагу! Для військових, у яких троє і більше членів сім'ї, вищевказані цифри повинні збільшуватися в 1,5 рази.

Кабмін встановив максимальні розміри орендної плати за житло військовослужбовця (без урахування вартості комунальних послуг, їх військові оплачують за рахунок власних коштів):

  • в Києві: склад сім'ї одна-дві людини - 2500 грн, три людини - 3550 грн, чотири людини більш - 5300 грн;
  • в обласних центрах: склад сім'ї одна-дві людини - 1900 грн, склад сім'ї три людини - 2650 грн, чотири людини і більше - 4000 грн;
  • в інших населених пунктах: склад сім'ї одна-дві людини - 1300 грн, склад сім'ї три людини - 1750 грн, склад сім'ї чотири людини і більше - 2650 грн.

Відомо, що в 2017 році по всій Україні компенсацію за піднайом Міноборони виплатило понад 15 тис. Військових.

Чим відрізняється піднайом і найм (оренда) житла (квартири, будинки)?

Відмінності між правовими визначеннями невеликі, але принципові:

  1. Договір найму укладається з власником квартири.
  2. Піднайом здійснюється тоді, коли майно належить державі.

Іншими словами, ці дві угоди відрізняються рівнем повноважень і обов'язків сторін. І в тому, і в іншому випадку військовослужбовці мають право на грошову компенсацію оренди (піднайму) житла.

Як отримати компенсацію за піднайом (найом, зняття) житла для сержантів і рядових?

Зараз офіцери ЗСУ отримують якусь фінансову компенсацію від уряду за піднайом житла, а військовослужбовці сержантського і рядового складу такого права не мають.

Ймовірно, що в 2018 році Верховна Рада розгляне законопроект №5027 Міноборони, який "усуне житлову несправедливість" серед військових. У разі прийняття документа, сума компенсації для сержантів і рядових буде, як і у офіцерського складу.

Нагадаємо, що з серпня 2016 року вищевказаний законопроект не потрапив на розгляд депутатам, зараз у нього статус "Розгляд відкладено".

Додаткова інформація в статтях:

Станом на 1 січня 2018 року в черзі на отримання квартири знаходилися 46,3 тис. Сімей українських військових. З них приблизно сім тисяч чекають своє житло більше 20 років.

Зараз депутатів, прем'єра і президента не цікавить, де Міноборони візьме 25 млрд гривень на покупку або будівництво квартир для виконання   Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» Зараз депутатів, прем'єра і президента не цікавить, де Міноборони візьме 25 млрд гривень на покупку або будівництво квартир для виконання Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

За сформованою "традиції" в бюджеті оборонного відомства щорічно закладають близько 1 млрд гривень для вирішення житлових питань військових.

Нагадаємо, що в Україні досі діє Житловий кодекс Української РСР 1983 року. Так, зі змінами та доповненнями, але все одно працюють правові норми СРСР з плановою економікою, в якій немає АТО (ООС), немає величезного числа сімей загиблих або покалічених військових.

У січні прес-служба Міноборони повідомляла, що чисельність ЗСУ становить близько 255 тисяч осіб.

Корисна інформація для військовослужбовців:

Оцініть новина (статтю)

Рейтинг популярних товарів наших читачів

Завантаження ...

Завантаження ...


Новина (статтю) «Як виплачується компенсація за житло військовослужбовцям в Україні? (поновлення в інфографіку) »підготували журналісти видання Бізнес портал fdlx.com

Дата публікації:, останнє оновлення сторінки: 02.05.2018 16:29:32

Як отримати компенсацію за піднайом (найом, зняття) житла для сержантів і рядових?
Чим відрізняється піднайом і найм (оренда) житла (квартири, будинки)?
Як отримати компенсацію за піднайом (найом, зняття) житла для сержантів і рядових?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online