У Вінниці з'явилися єдині правила утеплення фасадів висотних будинків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Вінниці з'явилися єдині правила утеплення фасадів висотних будинків

Для того, щоб уникнути хаотичного утеплення   будинків   , Яке не тільки впливає на їх енергоефективність, а й на зовнішній вигляд, Департамент архітектури, містобудування та кадастру вводить контроль над даними процесами Для того, щоб уникнути хаотичного утеплення будинків , Яке не тільки впливає на їх енергоефективність, а й на зовнішній вигляд, Департамент архітектури, містобудування та кадастру вводить контроль над даними процесами. Це стосується не тільки тепломодернізації зовнішніх фасадів, а й установки на них (і на дахах) великих антен, кондиціонерів та інших пристроїв.

Тренд нашого часу

Через постійно дорожчають комунальних послуг, мешканці міста все частіше стали вдаватися до послуги утеплення фасадів, вибираючи не тільки різні матеріали, але і колір декоративного облицювання. В результаті багатоповерхівки стають схожими на світлофор, тому що єдиного порядку вибору кольору не існує. Крім того, багато проблем виникає через різного розміру хаотично прикріплених кондиціонерів, а також телевізійних антен, які часом серйозно псують дах і димоходи будинку.

Щоб раз і назавжди поставити над цим свавіллям точку, міська влада Вінниці затвердили Порядок теплової ізоляції і впорядкування розміщення технічних елементів (пристроїв) на фасадах багатоквартирних житлових будинків і гуртожитків міста. Згідно з цим документом по всій території населеного центру буде діяти єдиний механізм врегулювання процесів, пов'язаних зі зміною зовнішнього вигляду фасадів будівель.

Так, згідно з документом, не можна утеплювати і встановлювати технічні елементи на пам'ятках архітектури, а також що-небудь прикріплювати на цегельних оголовках димовентиляційних каналів. Що стосується кондиціонерів, то їх установка дозволена тільки в тому випадку, якщо система відведення конденсату буде врізатися у внутрішньобудинкові мережі водовідведення або водостічні труби з подальшою герметизацією місця врізки. Останнє відноситься і до телевізійної антени для того, щоб уберегти фасад від своєчасного руйнування. Що стосується проводки різних кабелів, то на це необхідно отримати спеціальний ордер.

Без дозволу нічого не буде

Для того, щоб проводити всі перераховані вище маніпуляції, необхідно отримати дозвіл в одному з центрів надання адміністративних послуг (Прозорий офіс). Для цього при собі потрібно мати:

- правовстановлюючі документи на об'єкт нерухомості ;

- договір на вивіз будівельного сміття;

- відомості про державну реєстрацію (для юридичних осіб);

- паспорт громадянина України (для фіз.осіб);

- фотографії будинку (кольоровий розворот фасадів, які підлягають утепленню);

- пропозиція щодо кольорового рішення утеплення фасаду - паспорт облаштування фасадів з концептуальним рішенням облаштування всього будинку, погоджений з департаментом архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради.

Також читайте:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online