Пожежа виникла на складах боєприпасів під Вінницею (оновлено)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Калинівці Вінницької області виникла пожежа на складах боєприпасів.

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

Портал Вінниця ОК повідомляє: "Вибухи під Вінницею - горять склади боєприпасів в Калинівці".

Оновлення. Вибухи відбуваються на 48 арсеналі, військової частини А1119 у м Калинівка Вінницької області. Зараз перекрито Київське шосе під Вінницею, повідомляє Громадське .

Надійшла інформація про те, що жителів Калинівки евакуюють.

Оновлення 23:03. Горять склади в Сальнику Калинівського району. Дорогу з Вінниці в напрямку Стрижавки і Калинівки перекрили. Потяги стоять. Спалахи чутні і видно з Вінниці, повідомляє моя Вінниця .

Оновлення 23:15. З'явилася інформація, що жителі населених пунктів Дружелюбівка і Павлівка стали залишати свої будинки через вибухи. Також повідомляється, що вибухи чути в 25 кілометрах від епіцентру. Офіційного підтвердження інформації про пожежу на складах боєприпасів немає.

У Калинівці Вінницької області виникла пожежа на складах боєприпасів

Фото: facebook.com/Юрій Левченко

Оновлення 23:40. "Ситуація критична, люди в паніці, вибухи кожну секунду, земля тремтить, потужні залпи, які не витримують вушні перетинки", - написав в соцеті Стах Возняк, вказавши, що знаходиться в бомбосховищі в декількох кілометрах від Сальника.

Офіційними каналами оголошення про евакуацію не було, повідомляють користувачі соцмереж. Люди передають один одному, що мер Калинівки сказав їхати в напрямку від складів.

За інформацією Цензор.НЕТ , Склад в Калинівці має загальну площу понад 1000 гектарів і забитий боєприпасами різних типів. Сховище відкрите, норми завантаження складу перевищені в кілька разів.

Оновлення 00:08. На сайті Вінницької міськради з'явилося оголошення про пожежу з подальшою детонацією боєприпасів в Калинівці. У ньому також наголошується, що Вінниця не потрапляє в зону ураження.

На місце НП виїхав начальник Генерального штабу Віктор Муженко .

за інформацією заступник міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, рішенням Украероцентру закрито повітряний простір в радіусі 50 км від зони спалаху, від поверхні до необмеженої висоти.

Для гасіння пожежі біля Калинівки задіяли два пожежних танки, повідомили в МВС. На місці розгорнуто діяльність ситуаційного центру Вінницької обласної поліції - для евакуації людей із зони можливого ураження.

"За наказом в.о. голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, по тривозі підняті працівники поліції Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областей. Для координації діяльності всіх підрозділів поліції на місце події відправлений заступник глави Нацполіціі Олександр Фацевіч. Разом з ним у Вінницькій області відбули працівники апарату Нацполіціі ", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські разом з нацгвардейцами організували перекриття в'їздів в Калинівку, а також здійснюють евакуацію жителів міста і довколишніх сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Оновлення 00:19. Близько десятка автобусів поїхало в бік Калинівки для евакуації людей.

Нагадаємо, пожежа на складі однієї з військових частин під Маріуполем спалахнув увечері в п'ятницю, 22 вересня, його вдалося локалізувати вранці 23 вересня. Евакуація цивільного населення не знадобилася. Розпочато кримінальне провадження за ст. 194 КК ( "Умисне знищення або пошкодження майна"). У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія .

На складі зберігалося 138 тис. Тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online