Розбираємося, як повернути страховку по кредиту в Бинбанке

  1. Підведемо підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Припустимо, ви вирішили взяти кредит. При цьому, для того щоб його отримати, вам пропонують оформити страховку на майно, на здоров'я, на життя і на кредит. Природно, ця процедура не безкоштовна і вимагає грошових коштів, а дуже часто це досить велика сума.

Про те, навіщо потрібна ця страховка, чи обов'язкова вона і як повернути страховку по кредиту Бінбанку при достроковому його погашенні, і буде ця стаття.

Останнім часом все частіше і частіше страхові компанії співпрацюють з банками по цікавою схемою.

Перед тим, як видати клієнту кредит, банківський співробітник пропонує оформити страховку, нібито необхідну, для видачі кредиту. Давайте розберемося, чи дійсно вона потрібна.

Умовно поділимо страховку на два типи:

  1. Страховка майна, що віддається в якості застави. Безумовно така страховка потрібна. Банк зобов'язаний переконатися в тому, що він отримає гроші або заставне майно, причому в цілості й схоронності. Саме тому він має право вимагати від вас страхування цього майна.
  2. Страхування здоров'я, життя і кредиту. Це, на відміну від заставного майна, в більшості випадків є добровільним і необов'язковим.

У разі, коли співробітник банку пропонує вам застрахувати кредит, життя і здоров'я, попросіть його показати пункт договору, в якому зазначено, що це необхідно зробити.

З величезною часткою ймовірності такого пункту договору не буде, і оформлення страховки вам нав'язати вже не зможуть. Справа в тому, що приводячи клієнтів в страхову компанію, банк отримує відсоток від прибутку страхової. У плюсі ​​залишаються обидві сторони, крім клієнта, який не хотів отримувати страховку.

З одного боку, страховка - це не так погано. У разі настання страхового випадку ви отримуєте виплати, не втрачаєте своє майно за рахунок отримання грошей від страхової компанії. Однак проблема в тому, що більшість таких клієнтів навіть не знають про страхові випадки, так як страховка була їм нав'язана і оформлена примусово, лише з метою отримати бажаний кредит.

Хоч і не часто, але в рідкісних випадках страховка прописана в договорі кредитування. В цьому випадку уважно вивчіть пункт про страхування, можливість його розірвання при достроковому погашенні кредиту і страхових випадках.

Найбільш оптимальним для вас варіантом є страхування помісячно. Простіше кажучи, кожен місяць вам необхідно вносити платіж для продовження страховки. У договорі може бути навіть передбачений штраф за невиплату такого платежу. Однак це може допомогти вам в майбутньому.

Якщо ви погасіть кредит достроково, ви напевно захочете зробити повернення страховки по кредиту в Бинбанке. У випадку з помісячним продовженням страховки, ви просто перестанете платити, після чого буде розірвано договір страхування. Ви не втратите нічого, так як вже не зобов'язані платити за страховку, яка вам не потрібна. Але якщо в договорі не буде прописано щомісячного погашення, покладатися треба на умова розірвання такого договору зі страховою компанією.

У деяких випадках вам повернуть частину суми, в рідкісних випадках, якщо пройшло менше 30 днів з моменту оформлення кредиту та страховки, ви можете повернути страховку в повному розмірі.

Згідно із законодавством, ви маєте право розірвати договір страхування в будь-який момент. Однак законом не передбачено ніяких виплат при такому розірванні. Вони можуть бути тільки позначені в договорі страхування або кредитування, уважно вивчайте його, перед тим як підписати.

При оформленні кредиту на великий термін страховка може бути дуже дорогою, досягаючи десятків тисяч рублів.

Щоб уникнути втрати такої величезної суми, дотримуйтесь простих правил:

  • Просіть співробітників показувати, де в договорі позначена необхідність такої страховки.
  • Дізнайтеся про можливості розірвання договору страхування.
  • Намагайтеся отримати страховку з щомісячними виплатами.

Ці правила допоможуть вам зберегти чималу суму. А якщо вам все-таки довелося оформити страховку, вивчіть страхові випадки. У разі їх виникнення йдіть в страхову і отримуйте свої виплати.

Підведемо підсумки

Страховка майна при кредитуванні з запорукою обов'язкове. Страховка здоров'я, життя і кредиту в більшості випадків не обов'язкова, не прописана в договорі і просто нав'язується вам банком.

Повернення страховки по кредиту можливий тільки при наявності відповідного пункту в договорі. Уважно вивчайте договір перед підписанням.

Якщо вам потрібна консультація кваліфікованого юриста - пишіть в форму зворотного зв'язку внизу праворуч. Консультація безкоштовна - сміливо звертайтеся.

Припустимо, ви вирішили взяти кредит

Це також вкрай важливо:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online