Як повернути страховку по кредиту Пошта банку: порядок дій і зразки документів

  1. Відмова від страховки при укладенні кредитного договору
  2. Розірвання страхового договору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Страхування кредитних продуктів передбачено у всіх банках Росії. Пошта Банк не є винятком, тому надаючи грошові кошти, співробітники банку завжди пропонують застрахувати можливі ризики. Слово «пропонують» не зовсім точно відображає суть процедури, на ділі все відбувається наступним чином.

Клієнт приходить у відділення банку, називає суму і термін виплати бажаного кредиту, представляє необхідні документи. Якщо перевірка даних громадянина пройшла успішно, то фахівець проводить розрахунки і повідомляє розмір щомісячного платежу.

У цей момент варто було б дістати калькулятор і самостійно порахувати суму, яка повинна вийти, з урахуванням запропонованої процентної ставки, але більшість клієнтів чомусь цього не роблять, тому потім задаються питанням: як повернути страховку по кредиту Пошта Банк?

У цей момент варто було б дістати калькулятор і самостійно порахувати суму, яка повинна вийти, з урахуванням запропонованої процентної ставки, але більшість клієнтів чомусь цього не роблять, тому потім задаються питанням: як повернути страховку по кредиту Пошта Банк

Справа в тому, що завданням банківського співробітника є не тільки надання кредиту, але і його фінансовий захист, від кількості оформлених страховок залежить зарплата працівника, тому він не зацікавлений «пропонувати» і отримувати відмову. Якщо розглядати дії з споживчої точки зору, то співробітник продає страховий продукт, а в результаті отримує відсоток з продажу, тільки робиться це не прямим текстом, а хитрим маркетинговим ходом. Таким чином, в озвучену суму щомісячного платежу по кредиту вже включений розмір страхової премії, але громадянин ще не знає, що погодився на додаткову покупку.

Після згоди клієнта з платежем, фахівець оформляє необхідні документи і передає на підпис клієнту. У цьому пакеті ненав'язливо присутній договір страхування, підписуючи який, позичальник може навіть не звернути увагу на суть документа.

Відмова від страховки при укладенні кредитного договору

Багатьом громадянам вже відомо, що оформлення страхового захисту не є обов'язковим при споживчому кредитуванні, тому виявивши в підписуються документах неузгоджений бланк, клієнти просто відмовляються його підписувати. У цьому випадку співробітник банку виробляє перерахунок щомісячного платежу і переоформляє кредитний договір. Якщо ж громадянин не висловлює заперечень, то продаж страховки проходить успішно.

При будь-якому зверненні в кредитну організацію потрібно знати, що банк завжди намагається убезпечити видаються кошти, тому страхування обов'язково постараються нав'язати. Варто зазначити, що відмова від страхового захисту краще озвучувати одразу, щоб не витрачати час на переоформлення. Коли документи вже роздруковані, кредитний фахівець буде всіма можливими способами розписувати необхідність укладення додаткового договору, але якщо ви твердо мають намір відмовитися від таких переваг, то банк не має права примушувати вас до оформлення страховки.

Коли документи вже роздруковані, кредитний фахівець буде всіма можливими способами розписувати необхідність укладення додаткового договору, але якщо ви твердо мають намір відмовитися від таких переваг, то банк не має права примушувати вас до оформлення страховки

Розірвання страхового договору

Не варто впадати у відчай, якщо з якоїсь причини ви підписали всі запропоновані документи. Найчастіше клієнти погоджуються на всі умови, побоюючись, що їм може бути відмовлено у видачі кредиту. Почасти, такі сумніви можуть мати підстави, тому що при відмові від захисту ризиків деякі банки збільшують процентну ставку на надані грошові кошти. У будь-якому випадку, якщо ретельно порахувати витрати, можна переконатися, що підвищена процентна ставка все одно буде менш відчутна в щомісячних платежах, ніж оплата страхової премії.

Отже, чи можна повернути страховку по кредиту Пошта Банк, якщо вона вже оформлена? У разі, коли ви своєчасно виявили наявність договору про страхування, потрібно негайно звернутися з відмовою. При споживчому кредитуванні Пошта Банк, від імені страховика, оформляє наступні види захисту ризиків:

  • втрата роботи;
  • втрата здоров'я, смерть;
  • несанкціоновані або шахрайські дії з банківськими картами.

Грошові суми, сплачені за будь-який з перерахованих страховок, повертають в повному обсязі, якщо клієнт звертається з відмовою протягом 5 робочих днів з моменту отримання кредиту. Це правило прямо прописано в Вказівці ЦБ РФ N 3854-У. Повідомити банку про свій намір відмовитися від страховки за допомогою таких дій:

  • по телефону (8800) 550-07-70;
  • особисто, в будь-якому відділенні банку.

Зверніть увагу! Особисте звернення буде потрібно в будь-якому випадку. Позичальникові необхідно подати письмову заяву про розірвання договору.

Слід зазначити, що при фіксуванні відмови по телефону ви не зможете документально підтвердити дату звернення, тому краще відразу підійти в банк особисто, так як пропустивши п'ятиденний термін, повернути вже сплачені грошові кошти буде неможливо або дуже проблематично.

Якщо 5 робочих днів пройшло, то відмова від фінансового захисту можливий тільки при достроковому погашенні кредиту. Для повної оплати боргу клієнтам необхідно попередньо повідомляти кредитора про дату внесення коштів. При звичайних умовах споживчого кредитування, Пошта Банк вказує в договорах семиденний термін попередження про дострокове погашення, тільки при дотриманні цієї умови можна розраховувати на співрозмірний перерахунок сплаченої страховки.

Щоб не виникло непорозумінь з розміром оплати, слід уважно порахувати суми, що відносяться до основного боргу, відсотків і внесків по страхуванню. Засоби, що відносяться на поліс, розраховуються пропорційно місяцям використання кредиту, але співробітники банку можуть приплюсувати суму страхової премії в повному обсязі, тому в заяві необхідно вказати власні розрахунки.

Якщо суми, представлені банком до повного дострокового погашення, не збігаються з вашими, слід написати претензію. У разі відмови в задоволенні вимог, ви можете звернутися до суду, але перед складанням позовної заяви необхідно ретельно вивчити всі пункти договору, в різних регіонах вони можуть значно відрізнятися, тому 100% гарантія повернення грошей за страховку можлива лише при наявності особливих умов, або при своєчасному відмову - протягом 5 робочих днів.

Отже, чи можна повернути страховку по кредиту Пошта Банк, якщо вона вже оформлена?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online