Як повернути гроші, витрачені на освіту

  1. Вік живи вік учись. Відома приказка завжди залишається актуальною. Але що робити, якщо бажання вчитися...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вік живи вік учись. Відома приказка завжди залишається актуальною. Але що робити, якщо бажання вчитися є, а от коштів не вистачає. Освіта нині не всім по кишені. Вихід є - отримати знижку на платну освіту можна, використовуючи податкові відрахування.

Кому покладено податкове вирахування?
Фактично, податкове вирахування - це знижка на платну освіту, яке можна отримати від держави. Кожен платник податків має право на таку компенсацію. Оплатити можна не тільки свою освіту. Система поширюється і на близьких родичів платника податків - дітей, рідних братів і сестер або опікуваних осіб.

Про які навчальних закладах йде мова?
За рахунок податків можна знизити вартість освіти в будь-яких освітніх установах. Це можуть бути як державні, так і приватні вузи, школи, дитячі садки, спортивні секції, курси підвищення кваліфікації. Напрями освіти можуть бути абсолютно різними, важливо лише, щоб у навчальній організації була відповідна ліцензія. Можна навіть отримати знижку на освіту за кордоном.

Коли можна скористатися податковим вирахуванням?
По-перше, обов'язкова умова для використання податкового вирахування на освіту - оплата навчання з власних коштів. Тобто - це повинні бути зароблені вами гроші. Випадки, коли ви витратили на ці цілі материнський капітал, або за вас заплатив роботодавець, пільговими не є.

По-друге, є деякі обмеження на відрахування при оплаті навчання своїх родичів. Компенсацію можна отримати тільки за своїх дітей, братів або сестер у віці до 24 років і тільки якщо вони навчаються на очній формі. Крім того, гроші повернуть, якщо ви опікун дитини, що одержує освіту, але він повинен бути молодше 18 років.

Скільки грошей можна повернути?
Якщо мова йде про ваших дітей, то сума відрахування обмежена 50 тис. Рублями в рік на кожну дитину. При цьому, пільгою можуть бути використані тільки один з батьків.

При оплаті своєї освіти, а також брата чи сестри обмеження становить вже 120 тис. Рублів на рік. Важливо враховувати, що ця сума - сукупність всіх видів податкових відрахувань. Тобто, якщо ви вирішили скористатися одночасно відрахуваннями і на освіту, і на лікування, то більше 120 тис. Рублів в рік ви отримати не зможете.

Важливо пам'ятати, що не можна відразу розраховувати на виплату в максимальному розмірі. Кількість грошей, яке повертає держава за навчання, залежить від самої вартості освіти і від того, скільки вже перераховано платником податків в бюджет у вигляді ПДФО. Порахувати, скільки грошей вам повернуть, дуже просто - потрібно вирахувати 13% від суми, витраченої на навчання.

Порахувати, скільки грошей вам повернуть, дуже просто - потрібно вирахувати 13% від суми, витраченої на навчання

Невелика хитрість: якщо ви плануєте вчитися довго, то краще не платити вперед відразу за кілька років. Вигідніше робити це поступово, так ви заощадите більше коштів.

Які документи необхідно підготувати і куди їх потрібно подавати?
Пакет документів на отримання податкових відрахувань необхідно подавати в податкову службу за місцем проживання, але не пізніше ніж через три роки після початку навчання. Що потрібно?
• Заява (можна заповнити в податковій інспекції або на сайті федеральної податкової служби в розділі «Фізичні особи - Отримання податкового вирахування» )
• Довідка по формі 2НДФЛ (необхідно взяти в бухгалтерії роботодавця)
• Податкова декларація за формою 3НДФЛ (заповнюється в податковій інспекції або на сайті Федеральної податкової служби )
• Копії договору з освітньою установою
• Копії квитанцій про оплату навчання
• Копії свідоцтва про народження дітей або документи, що підтверджують родинні зв'язки з сестрами або братами (при оплаті освіти родичів).

Протягом трьох місяців податкова служба зобов'язана перевірити документи і перерахувати гроші на вказаний вами рахунок. Як бачите, все, дійсно, просто. Більше інформації про податкові відрахування на освіту - в новому випуску програми Наталії Пилипенко «Як 2х2».

Кому покладено податкове вирахування?
Про які навчальних закладах йде мова?
Коли можна скористатися податковим вирахуванням?
Скільки грошей можна повернути?
Які документи необхідно підготувати і куди їх потрібно подавати?
Що потрібно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online