Свій будинок в Австрії. Частина 1. Мотивація

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор: Austria Online (RuViennaVoice) 📺 Дивитися відео

Тривалість - 00:06:12 (Посилання відкриється в новому вікні)

Вітаю, друзі! З вами знову Максим. Сьогодні ми почнемо розмовляти на тему покупки свого власного житла в Австрії. Все, що я буду говорити - це мій особистий досвід і все це може бути застосовано до Відня і її околицях. Тому, якщо ви замислюєтеся про покупку в інших землях Австрії, то це може бути не так.

Мабуть, почнемо. А почнемо ми, мабуть, з найважливішого - з мотивації. Навіщо взагалі купувати житло в Австрії? Якби ви мені поставили це питання сім-вісім років тому, коли я тільки приїхав до Австрії, я б однозначно відповів - купувати! Тому що у мене раніше навіть думки такої «не купувати» не було. Я жив в маленькому українському містечку і там була не прийнята практика оренди житла. У всіх були свої квартири, свої будинки, все якось намагалися крутитися. Загалом, я звик до цього.

Коли я сюди приїхав, то побачив, що величезна кількість людей орендують квартири, орендують будинки - і так живуть все життя. Можна орендувати на довічний термін і тут, в Австрії, рівень захисту наймача набагато вище. Ніхто вас не може вигнати - за умови, що ви не порушуєте договір про оренду. Тому орендують тут велика кількість людей.

Протягом семи років ми з сім'єю жили на знімних квартирах. За першу квартиру я платив, як зараз пам'ятаю, 500 євро, за другу - 630. Але сталося так, що в минулому році ми дізналися, що у нас з'явиться друга дитина. І та квартира, в якій ми живемо, нам різко стала мала. Ну вона і раніше нам була невелика, тому з'явився вибір - або знімати квартиру побільше, або починати думати про покупку.

Значить, якщо вирішити знімати. Оскільки дві дитини, то потрібна вже трьох, а то й чотирикімнатна квартира. Виходить близько 1000 євро на місяць, ну можна зняти за 900. Це вартість оренди трьох-чотирикімнатної квартири у Відні. Причому вам треба заплатити аутіон (кaution), провізіон (provision) при заїзді в квартиру. Кому незнайомі ці поняття, подивіться моє відео про зніманні квартири. Або другий варіант - можна купити. І тоді я почав дивитися, ходити на різні заходи, дивитися, що-почім і як. Я знав, яку суму я можу максимально витягнути - мені її сказали в банку. І на цю суму я і орієнтувався. Максимально я міг собі дозволити взяти 300 тисяч євро.

Значить, друзі, на 300 тисяч євро у Відні можна купити або нову двокімнатну квартиру, або не нову трикімнатну квартиру. Якщо ви хочете нову трьох-чотирикімнатну квартиру, то це буде коштує близько 350-400-450 тисяч євро. В одній газеті я бачив статтю, що нову типову квартиру в 80 «квадратів» у Відні можна купити за 370 тисяч. Або від'їхати трохи від Відня в який-небудь не дуже популярний, не для багатих, район і купити там квартиру або навіть будиночок. Або полдоміка, або навіть частина будиночка - тут є і таке інше. Я так і вчинив. Іду зараз по цьому селу, яке називається Штрасхоф. Це в 10 кілометрах від Відня. І тут я за цю суму придбав половинку будинку.

Ось така у мене була мотивація, такий я зробив вибір. Потім ми з вами поговоримо, як отримати кредит ( https://www.youtube.com/watch?v=9XdnTwItfXE ) І як купити будинок ( https://www.youtube.com/watch?v=JDPs4MTn6O8 ). Зараз я буду виплачувати за свій будинок 1200 євро на місяць, що не набагато більше того, якщо я б віддавав господареві за оренду чотирикімнатної квартири у Відні.

Підпишіться на наші соц. мережі, щоб дізнатися більше: Підпишіться на наші соц YouTube-канал , Telegram , ВКонтакте , Facebook , Instagram .

Поділіться статтею в соц. мережах: Comments system Cackl e

Навіщо взагалі купувати житло в Австрії?
Com/watch?
Com/watch?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online