Вид на проживання при покупці нерухомості в різних країнах

  1. Переваги ВНЖ в Європі
  2. ВНЖ в Латвії
  3. ВНЖ в Угорщині
  4. ВНЖ в Чорногорії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мрія багатьох росіян - вид на проживання в розвиненій державі при купівлі нерухомості. Проте, обзавестися житлом - привабливий метод для тих, хто володіє фінансовим капіталом, але не готовий обтяжувати себе бізнес-планами. Не кожен готовий ризикувати своїми грошима, створюючи приватне підприємство за кордоном. Однак важливо заздалегідь розуміти, які підводні камені можуть зустрітися на шляху мігранта. При недотриманні низки умов (вартість приміщення, мінімальний рівень доходу та інші) посольство може відмовити прохачеві.

При недотриманні низки умов (вартість приміщення, мінімальний рівень доходу та інші) посольство може відмовити прохачеві

Переваги ВНЖ в Європі

Отримати ВНЖ за нерухомість можна не тільки в європейських країнах. Подібні програми також надає Панама і Князівство Андорра, але ці напрямки не привабливі для росіян в першу чергу в зв'язку з тим, що розташовані вкрай далеко, а переліт коштує дорого. Тому зупинимося на ВНЖ в Європі .

Завдяки високому рівню життя мігрант отримує певні плюси. Це можливість життя в демократичній державі, доступ до якісної медицини, освіти для дітей, а також безпеку як в фізичному, так і економічному плані. Європейські держави привабливі для туристів. Тому навіть якщо не планується весь час жити в купленій квартирі, вона швидко окупиться при здачі її в оренду приїжджим.

Тому навіть якщо не планується весь час жити в купленій квартирі, вона швидко окупиться при здачі її в оренду приїжджим

Найдорожче обійдеться еміграція даними способом в Великобританію, Іспанію, Швецію. Дешевше вийде переїхати до Туреччини - всього 45 000 євро подарують можливість жити тут протягом 6 місяців, з подальшим збільшенням терміну до двох років. У Греції буде необхідно придбати нерухомі об'єкти сумарною вартістю у 250 000 грошових одиниць, але зате тимчасовий дозвіл на проживання буде діяти протягом 5 років. Негативним моментом є те, що ці держави в даний час знаходяться в кризі. Ніяких особливих соціальних допомог тут не платять, і переїзд сюди не принесе істотних благ.

Тому для громадян Росії найоптимальнішими будуть наступні варіанти: Чорногорія, Латвія, Угорщина. Справа не тільки в тому, що це не так віддалене від Росії, отже, дорога не буде коштувати дорого. Має значення і те, що місцеві жителі ментально близькі росіянам, українцям, білорусам. Люди похилого віку навіть пам'ятають російську мову.

ВНЖ в Латвії

Отримати статус резидента можна завдяки програмі, запущеної в 2015 році. Цей проект виявився дуже прибутковим: всього за кілька років він приніс казні близько 800 млн. Євро.

Євро

Рига, Латвія

Ринок нерухомості вийшов із стагнації, і ціни поповзли вгору. На даний момент правила отримання посвідки на проживання такі:

  1. Купити нерухоме майно за 250 000 євро і більше. До 2014 житлоплощу в провінції могла коштувати всього 71 000. Не вийде купити 2 квартири вартістю по 125 000.
  2. Територія повинна бути забудована, тобто просто покупки землі недостатньо.
  3. Кадастрова вартість приміщення повинна бути не менше, ніж 80 000 європейських грошових одиниць. Якщо вона менше, необхідно підтвердження від професійного експерта, що ринкова ціна об'єкта дійсно становить 250 000.
  4. Необхідно бути готовим заплатити ринковий збір в розмірі 5%.

Посвідка на тимчасове проживання при покупці нерухомості в Латвії видається строком на 5 років. Щороку власник повинен підтверджувати своє право власності, тому продати об'єкт в цей період часу не вийде. Через 5 років здобувач може подавати запит на постійний дозвіл на проживання.

ВНЖ в Угорщині

Тут іноземець може купити житло без посередників або реєстрації підприємства, тобто самостійно. Хто завгодно може придбати будь-яку територію або квартиру. Виняток становлять сільськогосподарські території. Єдине, що знадобиться, - це дозвіл від мерії, яке видається за 28 днів. В Угорщині площа житлового приміщення повинна бути не менше, ніж 12 квадратних метрів на людину, а також відповідати всім гігієнічним вимогам.

В Угорщині площа житлового приміщення повинна бути не менше, ніж 12 квадратних метрів на людину, а також відповідати всім гігієнічним вимогам

Будапешт, Угорщина

Мінімальний дохід, який буде потрібно підтвердити в посольстві, - це 350 євро щомісяця. Дана сума відповідає прожитковому мінімуму в цій країні. Після цього в консульстві оформляється річна віза категорії Д (робоча), на підставі свідоцтва про право власності. І вже наступним етапом оформлюється тимчасовий дозвіл на проживання, який щороку потрібно продовжувати.

Відмовити у продовженні статусу можуть в таких випадках:

  1. Резидент провів в Угорщині менше, ніж 6 місяців за попередній рік.
  2. Наявність судимості.
  3. Потенційна загроза безпеці держави.

ВНЖ в Чорногорії

До 2015 року власники будинків могли жити в країні не більше 3 місяців, але зовсім недавно був прийнятий новий закон. У цій країні можна купити будь-який нерухомий об'єкт: апартаменти, будинок, ресторан або навіть офіс. Більш того, можна витратити будь-яку суму, навіть саму незначно.

Більш того, можна витратити будь-яку суму, навіть саму незначно

Чорногорія, Будва

тимчасовий вид на проживання в Чорногорії надається на 12 місяців, з можливістю продовження. А ось отримати статус постійного резидента таким чином все ж не вдасться.

Претендентові знадобиться медична страховка і виписка з банку. Прожитковий мінімум в Чорногорії - 10 євро, так що на рахунку повинно бути не менше, ніж 3650 грошових одиниць.

Багато наших співвітчизників отримали тимчасовий дозвіл на проживання в цій країні завдяки придбанню приміщень. За оцінками, близько 30 000 об'єктів в цій країні належить росіянам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Отримати вид на довгострокове проживання в сонячній Іспанії можна з метою отримання роботи, розвитку бізнесу, надходження на навчання, розвитку інвестиційних проектів, покупки нерухомості або для життя на пенсії в стабільній країні. Який б не була ...

Мальта - це крихітна держава в Середземному морі, що розкинулося на кількох невеликих островах. Воно привертає до себе переселенців хорошим рівнем життя, економічною стабільністю і відносною безпекою. За криміногенну обстановку на її території, ця держава вважається ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online