Зважені та щасливі 8 сезон - провідна розповіла про каву, про який ви ще не чули

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мирослава Ульянина

Фото: прес-служба СТБ

Щочетверга глядачі спостерігають за самим чарівним і вагомим шоу країни "Зважені та щасливі" на СТБ. Тренери проекту проекту Марина Боржемская-Узєлкова, В'ячеслав Узелков, Василь Вірастюк продовжують допомагати учасникам трансформуватися як зовні, так і внутрішньо. А ведуча і консультант з харчування Мирослава Ульянина знайомить глядачів з незвичайними рецептами і цікавими стравами.

"Нещодавно я в черговий раз відвідала Італію і відкрила для себе каву, про який раніше не чула - Caffè Ginseng. Еспрессо з додаванням екстракту женьшеню, цукру і краплі молока. На смак - горіхово-солодкий. У барах стоять спеціальні кавомашини з Caffè Ginseng. І це виключно напій півночі Італії. Вірять, що він healthy, я не стала їх переконувати ", - посміхається Мирослава.

Мирослава оцінила італійський кави з женьшенем

Фото: прес-служба СТБ

Плюс закладів Італії - всюди пропонують рослинне молоко. Найчастіше зустрічається соєва або рисове. Ціна на каву з рослинним молоком, така ж, як і з коров'ячим. В Україні вартість вельми відрізняється.

"Якщо почали говорити про каву, ось кілька особливостей кавової культури в околицях Мілана і Генуї", - ділиться своїми спостереженнями Мирослава.

Caffè espresso. Його все італійці п'ють з цукром. За легендою еспресо з'явився саме в Мілані на початку минулого століття. П'ють його протягом дня, на ходу. Замовив - випив - розрахувався - пішов. Не прийнято з одним еспресо сидіти за столиком.

Caffè macchiato. Від італійського "macchia" - крапля. Той же еспресо, в який додають чайну ложку гарячого збитого молока з пінкою. П'ють також протягом дня.

Caffè lungo. Еспрессо, в який додають більше води. У деяких місцях до чашки з еспрессо подають окріп в маленькому чайничку і "довжину" кави можна регулювати самостійно. Найчастіше замовляють в першій половині дня.

Caffè ristretto. З великим вмістом кофеїну. Італійці стверджують, що справжній ristretto можна спробувати тільки на півночі Італії.

Caffè corretto. Еспрессо, "виправлений" за допомогою міцного алкоголю - граппи, лікеру, коньяку. П'ють після обіду або вечері.

Capuccino і Caffèlatte. П'ють виключно на сніданок, до 11 годин.

Сaffè shakerato. Кава з морозивом або льодом, збитий в шейкері. П'ють влітку.

Marocchino. Родом з Турина. Еспрессо, шоколадна крихта, збите молоко. Солодкий кавовий напій "на десерт".

Mocaccino. Капучино з додаванням nutella і свіжих вершків, зверху посипають какао. П'ють вранці на сніданок або після вечері на десерт.

Мирослава випила в Лігурії три ковтки кави

Фото: прес-служба СТБ

"У Лігурії я випили три ковтки кави. Один ковток - Ginseng, другий - Caffe macchiato з соєвим молоком, і третій - espresso без цукру. А ви можете пробувати те, що подобається саме вам", - коментує Мирослава.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки фруктів і ягід можна з'їсти на 100 калорій . Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисного сніданку від Аніти Луценко .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online