Віза в Росію для громадян США в 2019 році: як її отримати і вартість оформлення

  1. Адреси офіційних представництв
  2. категорії віз
  3. туристичний візит
  4. приватний візит
  5. Діловий візит
  6. навчання
  7. Робота
  8. Транзит через країну
  9. Процедура оформлення та вартість
  10. Порядок дій
  11. Вартість оформлення та терміни
  12. Постановка на міграційний облік
  13. Радимо подивитися: як зареєструватися за місцем перебування або встати на міграційний облік

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Американський громадянин може отримати візу в Росію тільки після подачі заяви і необхідного пакету документів до відповідних консульських установ. Перебувати на території РФ на законних підставах йому допускається тільки на період дії цього дозвільного документа. Після закінчення терміну дії, іноземна особа зобов'язана завчасно продовжити його або покинути межі Російської Федерації.

необхідного пакету документів

Адреси офіційних представництв

Всього на території Сполучених Штатів функціонує 4 Генеральних Консульства і 1 Посольство Російської Федерації в Вашингтоні, в яких можна отримати візи для візиту в країну.

Вони розташовані в містах:

  • Сан Франциско;

Сан Франциско;

Крім цього, в цих же містах працюють російські візові центри, які надають послуги населенню. Величина сервісного збору за їх допомогу в 2019 році залишилася без зміни і становить 33 долари за одну заяву.

З 15.12 2014 на всі питання, що стосуються консульської діяльності російських фахівців, можна отримати відповідь і безкоштовну консультацію по телефону: +1 (202) 827 08 80.

категорії віз

Категорія оформлюваної візи залежить від причини візиту в країну. Це може бути як ділова поїздка, так і туристичний візит, або відвідування Росії з метою працевлаштування. З США до Росії їдуть не тільки бізнесмени, але і великий потік студентів. Пов'язано це з тим, що освіта на батьківщині коштує дуже дорого, а російські ВНЗ обходяться значно дешевше.

туристичний візит

Для того, щоб американець подивився російські пам'ятки він повинен оформити туристичну візу . Для цієї категорії іноземних громадян вона видається на термін до 1 місяця. При правильно заповненої анкети з повним пакетом документів проблем при оформленні виникнути не повинно.

Завантажити бланк анкети на візу в Росію для громадян США можна тут .

приватний візит

Така категорія призначена для громадян США, у яких в Росії є родичі, знайомі або друзі здатні надати для них житлову площу на весь час перебування в країні. Процедура отримання практично ідентична з туристичною візою. Різниця полягає лише в тому, що замість паперів від туроператора, потрібно отримати запрошення від громадян з Росії .

Різниця полягає лише в тому, що замість паперів від туроператора, потрібно   отримати запрошення від громадян з Росії

Так виглядає запрошення на в'їзд в РФ

При цьому вся відповідальність за іноземна особа покладається на запрошує громадянина, тому в разі порушення іноземцем міграційного закону господар повинен буде сплатити вартість його депортації. Цікаво! Перебувати в країні за такою візою можна не більше 3 місяців, але подорожувати не вийде, так як виїзд з регіону, в якому зареєстрований запрошує, заборонений.

Перебувати в країні за такою візою можна не більше 3 місяців, але подорожувати не вийде, так як виїзд з регіону, в якому зареєстрований запрошує, заборонений

Діловий візит

Причин для її оформлення може бути дуже багато: підписання договору, участь в торгах або аукціонах і так далі. При необхідності одиничної поїздки на короткий термін бажано скористатися одноразової візою з терміном перебування на території країни до 3 місяців. Якщо цього недостатньо і доводиться періодично їздити до своїх партнерів в Росію, оформляється багаторазове дозвіл на термін від 1 до 5 років.

Перебувати в межах країни за 1 звітний рік, при наявності такої візи, допускається до 6 місяців, виїзди на батьківщину в цьому випадку не обмежені. Для оформлення такої візи необхідно отримати офіційне запрошення від російських партнерів, на бланках УФМС РФ.

Для оформлення такої візи необхідно отримати офіційне запрошення від російських партнерів, на бланках УФМС РФ

Зовнішній вигляд ділової візи в Росію

навчання

Оформлення слід починати після того, як молода людина здасть всі вступні іспити і отримає запрошення від російського освітнього закладу з підтвердженням того, що він зарахований до штату студентів цього закладу. Якщо він не знає російської мови, передбачені спеціальні курси з навчанням і підготовкою до навчання за спеціалізацією. Студентська віза видається на один рік. Після того як учень успішно складає всі іспити, керівництво установи відправляє запит на продовження терміну ще на 1 рік. У ситуації, що виникла, коли навчання переривається, а студент відраховується від навчального закладу, дія візи автоматично припиняється.

Робота

робочу візу потрібно оформляти тільки в разі, коли американець прямує в Росію для працевлаштування. Для підтвердження причини поїздки необхідно заздалегідь узгодити з майбутнім роботодавцем кілька питань. По-перше, він повинен за встановленою формою УФМС надіслати здобувачеві лист-запрошення, в якому зобов'язується зарахувати іноземного громадянина в штат своєї компанії і надати йому відповідну роботу. По-друге, він повинен його насправді працевлаштувати, тому що це буде перевірятися компетентними органами.

Важливо! Термін дії довідки УФМС 90 діб з моменту видачі, за цей час американський громадянин повинен приїхати в Росію і встати на міграційний облік. Після цього термін дії його візи продовжується на 1 рік.

Транзит через країну

Для того щоб перетнути Російську Федерацію, прямуючи в третю країну, передбачена транзитна віза. Вона видається на термін в 10 днів і дозволяє подорожувати через Росію на законних підставах. Приводом для її видачі служать квитки на громадський транспорт далекого прямування. При подорожі на автомобілі, термін розраховується виходячи з найкоротшого маршруту до наміченого об'єкту і проходженню за одну добу шляху в 500 км.

Процедура оформлення та вартість

Процедура оформлення регламентується згідно з укладеним між країнами угоди від 19.11 2011 і набрав чинності 09.09. 2012, в якому характеризується ситуація, пов'язана із спрощеною процедурою оформлення віз в країни. У ньому говориться, що громадяни кожної зі сторін мають право на в'їзд, перебування і транзит по території протилежної держави, маючи на руках дійсний закордонний паспорт та візу. Дана ситуація підходить для всіх категорій осіб за винятком випадків, коли за внутрішнім законодавством вони можуть бути звільнені від отримання дозволу.

Після подачі пакета документів і заповненої заяви - анкети, рішення приймається протягом 15 календарних днів. Залежно від ситуації, дата прийняття рішення про видачу може бути перенесена на інший час у зв'язку з необхідністю розгляду додаткових паперів або проведення співбесіди із заявником.

Важливо! Угода стосується всіх категорій запитуваних віз в Росію.

Порядок дій

Отримання візи в Російську Федерацію для американських громадян слід починати з заповнення анкети заявника та збору документів, повний перелік яких можна завантажити з офіційного сайту Посольства РФ в США. При цьому слід звернути увагу на те, що анкета повинна бути роздрукована тільки з офіційного сайту Консульського Департаменту МЗС Росії і підписана особисто заявником.

Підготувавши все необхідне громадянин Америки повинен записатися на прийом в систему електронної черги і в призначений день і час прибути в консульство або візовий центр для подачі документів і оплати візового збору. Після розгляду з заявником зв'яжеться фахівець і повідомить про винесене рішення: схвалено, відмова або в необхідності надання додаткових паперів.

Вартість оформлення та терміни

За постановою МЗС Росії від 14.12.2016 діє єдина система розрахунку візових зборів за вчинення дій, пов'язаних з розглядом документів на оформлення віз. Згідно з наказом, який набув чинності 28.01.2017, величина внесків проіндексована з урахуванням інфляції і дорівнює такими коефіцієнтами:

  • Звичайна віза одноразового застосування - 90, прискорена процедура оформлення - 180;
  • Звичайна дворазового застосування - 144, 288;
  • Звичайна багаторазового застосування - 270, 540;
  • Транзитна одноразового застосування 90, 180;
  • Транзитна дворазового застосування - 144, 280;
  • Дозвіл для громадянина тимчасово проживає на території РФ - 90 (незалежно від терміну розгляду).
  • При втраті візи (крадіжці, втрати, пошкодження і так далі) процедура відновлення при зверненні до офіційного представництва - 36.

Вартість наводиться в доларах США.

Постановка на міграційний облік

Після того як американський громадянин самостійно прибув в Росію, протягом 7 днів він повинен прибути в УФМС для постановки на облік. Після надання міграційної карти, отриманої в аеропорту, відразу після прибуття. При візиті в країну за робочою візою, цим має займатися роботодавець, у разі туристичного візиту питання вирішує адміністрація готелю, а якщо іноземна особа приїхало на запрошення - приймаюча сторона.

Радимо подивитися: як зареєструватися за місцем перебування або встати на міграційний облік

При цьому необхідно надати наступний пакет документів:

  • Повна копія закордонного паспорта з відмітками;
  • Ксерокопія міграційної карти;
  • Документи приймаючої сторони, що засвідчують особу громадянина РФ або юридичної особи, зареєстрованої в податкових органах;
  • Підтвердження про візит іноземного громадянина з підписом візитера і запрошує. Якщо в ролі останнього виступає юридична особа, вказуються його реквізити.

Після вибуття, знімають з обліку тільки готелі і готелі, у всіх інших випадках це робиться в автоматичному режимі, після того як буде зафіксовано перехід митного контролю.

Отримавши візу в Росію із США немає повної гарантії того, що при проходженні митного контролю не виникнуть додаткові проблеми. Це може бути пов'язано з помилкою при заповненні анкети, яка виявилася через деякий час, порушеннями при проходженні кордону. Крім цього проблеми можуть виникнути при несвоєчасному виїзді під час попередніх поїздок або для іноземців, які мають за плечима 2 і більше адміністративних правопорушення. У цих випадках, для даного громадянина встановлюється трирічний заборону на в'їзд в РФ, оскаржити який можна тільки за допомогою адвоката.

У цих випадках, для даного громадянина встановлюється трирічний заборону на в'їзд в РФ, оскаржити який можна тільки за допомогою адвоката

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online