Тимчасова прописка в Новосибірську в 2019 році

  1. Необхідні документи
  2. Якщо прописується рёбенок до 16 років
  3. Як отримати тимчасову прописку в Новосибірську?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для ведення обліку громадян, міграційними органами застосовується дві форми: постійна і тимчасова реєстрація в Новосибірську Для ведення обліку громадян, міграційними органами застосовується дві форми: постійна і тимчасова реєстрація в Новосибірську. Незважаючи на те що Конституція РФ чітко закріплює право кожного громадянина на вільне пересування, існують норми законів, які веліли обов'язкову постановку на облік громадян РФ, іноземців та осіб без громадянства за місцем їх проживання або перебування.

Люди, рідко стикаються з подібною процедурою, часто плутають ці поняття, через що виникають проблеми при подачі документів і оформленні тимчасової прописки в Новосибірську.

Законом від 1993 року №5242-1 описується поняття тимчасової реєстрації в Новосибірську і області, яке прийшло на зміну застарілому інституту, використовуваному в СРСР. Прийнята постанова від 5.03.2015 Уряду РФ внесло ряд змін в законодавство і визначило справжні правила постановки на облік осіб, які прибули з інших країн і регіонів.

Оформляти тимчасову прописку в Новосибірську слід, коли суб'єкт знаходиться за адресою, відмінному від місця постійної прописки на протязі більше 90 діб і він приїхав з іншого міста або регіону.

Оформляти тимчасову прописку в Новосибірську слід, коли суб'єкт знаходиться за адресою, відмінному від місця постійної прописки на протязі більше 90 діб і він приїхав з іншого міста або регіону

Постановка на облік при зміні адреси в межах міста також входить в обов'язки громадянина. Місцем тимчасового перебування також можуть виступати як квартири, приватні будинки, так і готелі, готелі, хостели.

Постійна реєстрація для громадян передбачається за адресою проживання на постійній основі і оформляється у вигляді штампу в цивільний паспорт із зазначенням дати і місця оформлення.

Постійна реєстрація не обмежена жодними термінами і здійснюється на весь період користування громадянина приватизованим або муніципальним житлом. При оформленні тимчасової прописки в Новосибірську, постійний облік буде збережений.

За своєю суттю, тимчасова і постійна прописка в Новосибірську доповнюють один одного, і можуть бути оформлені одночасно. При тимчасову зміну регіону через тривалого відрядження, громадянину немає необхідності виписувати з постійного місця проживання, але для отримання набору соціальних привілеїв (соц. Виплати, влаштування дітей в школу, мед. Обслуговування), йому доведеться стати на облік в місті перебування.

до змісту ↑

Необхідні документи

Тимчасова або постійна реєстрація в Новосибірську вимагає підготовки наступного набору документів:

Тимчасова або постійна реєстрація в Новосибірську вимагає підготовки наступного набору документів:

  • паспорт РФ або іноземної держави (для повнолітніх і осіб від 14 до 18 років - паспорт, для дітей до 14 років - свідоцтво про народження);
  • провоустанавлівающіе документи на нерухомість (повна або часткова власність), договір найму житлового приміщення;
  • дозвіл, отримане від інших власників і проживають за адресою;
  • заяву встановленої форми.
до змісту ↑

Якщо прописується рёбенок до 16 років

Прописка дитини до 14 років може проводитися тільки за адресою проживання законних представників (опікунів або батьків). Проживання за іншою адресою в Новосибірську можливо тільки з 14 до 16 років, з письмового дозволу обох батьків.

до змісту ↑

Оформити тимчасову реєстрацію в Новосибірську необхідно в обов'язковому порядку Оформити тимчасову реєстрацію в Новосибірську необхідно в обов'язковому порядку. Стати на облік за постійним місцем проживання необхідно протягом 7 діб. При подачі документів в тер. органи МВС термін розгляду заявки становить до 3 діб, а при оформленні за допомогою паспортного столу або МФЦ - від 6 до 8 робочих днів.

Держава не стягує ніяких мит з громадян РФ, пов'язаних з оформленням реєстрації в Новосибірську і області, а для іноземців та осіб без громадянства вартість оформлення встановлена ​​в сумі 350 рублів.

до змісту ↑

Як отримати тимчасову прописку в Новосибірську?

Для реєстрації в Новосибірську необхідно:

  • зібрати необхідний пакет документів;
  • звернутися до представника реєстратора за місцем проживання або перебування;
  • подати пакет документів;
  • взяти у працівника, що приймає паперу, розписку про вилучення оригіналів;
  • дочекатися терміну розгляду і отримати документ або штамп про постановку на облік.
до змісту ↑

Наявність житла в повній або частковій власності дає право власнику тимчасово поставити на облік громадян країн СНД на свій розсуд. Для оформлення потрібен дозвіл всіх власників житлового об'єкта, а також їх присутність в момент реєстрації або оформлення довіреності.

до змісту ↑

Отримання РВП дає право на постановку на облік за місцем проживання на загальних підставах. до змісту ↑ Подати документи для оформлення міграційного обліку можна:

  • тер. відділення МВС;
  • звернувшись в МФЦ;
  • через портал «Держ. послуги ».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online