Патент на роботу для громадян України

  1. Які зміни з нового 2015 року?
  2. Нові умови в'їзду в Росію для роботи за патентом
  3. Необхідні документи
  4. Документи від роботодавця
  5. Новий порядок обчислення ПДФО і вартість патенту
  6. процедура оформлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 2015 року громадянам України, які приїхали в Росію з метою подальшого працевлаштування, повинні неодмінно звернутися в міграційну службу в строк не більше семи днів для реєстрації - а потім за оформленням патенту, який дозволить здійснювати трудову діяльність на території країни З 2015 року громадянам України, які приїхали в Росію з метою подальшого працевлаштування, повинні неодмінно звернутися в міграційну службу в строк не більше семи днів для реєстрації - а потім за оформленням патенту, який дозволить здійснювати трудову діяльність на території країни.

Раніше здійснювати діяльність в Росії українці могли без придбання патенту.

Які зміни з нового 2015 року?

  • Якщо до 1 січня 2015 року патент істотно відрізнявся від дозволу на роботу тим, що не дозволяв працювати у юр. особи, то з нового року патент дає право працювати як у юридичної особи, так і у фізичної. Тепер в патенті вказується той вид діяльності, яким буде займатися іноз. особа.
  • Законодавчо встановлений термін, протягом якого іноземний громадянин повинен подати свої документи на оформлення патенту, а за порушення - покарання.
  • Визначено і додаткові документи, які необхідно надавати для оформлення патенту.

Давайте розберемося по порядку.

Нові умови в'їзду в Росію для роботи за патентом

  • Для роботи за патентом іноземці зможуть в'їжджати на територію нашої країни лише за закордонними паспортами. Виняток становлять лише жителі держав, які є членами Митного союзу, а також Єдиного економічного простору.

Українцям же з 2015 року доведеться оформляти патенти і пред'являти закордонний паспорт.

  • Документи для патенту повинні бути подані протягом 30 днів. При порушенні цього терміну громадянина іноземної держави очікує штраф, який він зобов'язаний буде сплатити. Його сума становить від 10 до 15 тис. Рублів.

Необхідні документи

1. З 1 січня 2015 року на підставі ст. 15.1 ФЗ «Про правове становище іноземних громадян» кожен іноземець зобов'язується надати документи, які можуть підтвердити його володіння російською мовою, знання історії нашої країни і основ законодавства РФ. Такими можуть виступати:

  • сертифікат про володіння російською мовою, історії та ОЗ Росії,
  • документ про освіту (не нижче основної загальної), яке було видано на території країни, що входила до складу СРСР до 1 вересня 1991 року,
  • документ про освіту (присвоєної кваліфікації), які успішно пройшли державну і підсумкову атестацію на території РФ з 1 вересня 1991 року.

2. Свідоцтво про постановку на облік в органі податкової адміністрації, а також отримання свідоцтва ІПН.

3. Добровільне медстрахування. Щоб отримати патент, іноземець обов'язково буде повинен пред'явити в ФМС поліс, який підтверджує наявність добровільного медичного страхування.

Він може бути замінений договором про надання платних медичних послуг. У будь-якому випадку договір або поліс повинні забезпечувати першу медико-санітарну допомогу, а також невідкладну спеціалізовану допомогу.

4. Сертифікат, який підтверджує відсутність ВІЛ, а також документ, що підтверджує відсутність захворювання наркоманією.

5. Оригінал і копія паспорта

6. Переклад паспорта, нотаріально завірений

7. Свідоцтво про реєстрацію із закінченням терміну не менше, ніж через 13 раб. днів (+ копія)

8. Міграційна карта + копія. Мета візиту (обов'язково!) - РОБОТА

9. 2 кольорових фото - 3х4 см, на білому фоні

10. квитанція про оплату ПДФО.

З 1 січня 2015 року розмір і розрахунок ПДФО для сплати податку іноземними громадянами, які працюють за патентом, змінюється. Вступають в силу зміни в Податковому кодексі РФ. Особливості обчислення і порядок оплати докладно описані в ст. 227.1 НК РФ.

Про обчислення ПДФО читайте нижче .

Документи від роботодавця

Обов'язкове повідомлення ФМС про притягнення іноземця до роботи (від роботодавця). Згідно п. 8 ст. 13 ФЗ «Про правове становище іноземних громадян» роботодавець зобов'язаний повідомляти територіальний орган ФМС про укладення та припинення, а також розірвання з іноземним громадянином трудового договору або цивільно-правового договору на виконання робіт в термін, що не перевищує 3 робочих днів з дати укладення або припинення відповідного договору.

Протягом 2 місяців від дати видачі патенту іноземець, який здійснює трудову діяльність в РФ, зобов'язаний подати особисто, або надіслати рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення в територіальний ФМС, що видав патент, копію трудового договору або цивільно-правового договору.

При надходженні зазначеного договору ФМС проводить перевірку реєстрації роботодавця або замовника робіт (послуг), які є юридичними особами або індивідуальними підприємцями.

Новий порядок обчислення ПДФО і вартість патенту

Розмір ПДФО з 2015 року становить: Розмір ПДФО з 2015 року становить:

фіксований авансовий платіж (дорівнює 1200 рублів) множиться на коефіцієнт-дефлятор (це 1,307), а також на коефіцієнт, який є відображенням регіонального ринку праці (в Москві він дорівнює 2,5504).

По суті, податок - це вартість патенту для отримує особи. Це своєрідна держмито для оформляють патенти.

Таким чином, щомісячна сума, яку повинен буде оплачувати іноземний громадянин, який працює за патентом в Москві, дорівнює 4 тисячам рублів.

1 200 * 1,307 * 2,5504 = 4 000,04736 руб. = 4 000,00руб.

Примітка: Сума податку обчислюється в повних рублях. Сума податку менш 50 коп. відкидається, 50 коп і більше 50 коп. округляється до повного рубля ».

В інших регіонах Росії вартість патенту становитиме приблизно 1,3 тис. Руб.

процедура оформлення

Розібратися, як зробити все правильно, щоб оформити патент, просто. Достатньо лише подати в міграційну службу в рамках легального часу перебування на території країни вказаний вище пакет документів. А також не забути вислати в ФМС договір про прийняття на роботу (копію).

З 2015 року іноземець, який прибув до Росії для роботи за патентом, також зобов'язаний пройти процедуру дактилоскопії (зняття відбитків пальців), про яку докладно розкажуть в територіальному ФМС за місцем звернення.

При першому зверненні патент видається на 1-3 місяці в залежності від того, на скільки місяців був попередньо сплачено податок. Вартість цього податку з 2015 року становить 4 тисячі рублів для працюючих в Москві. І приблизно 1300 рублів в регіонах.

Продовження патенту, при внесенні відповідної суми податку, може здійснюватися аналогічно, на 1-3 місяці.

Всього продовження може здійснюватися не більше ніж на 12 місяців. Податкові внески необхідно робити хоча б за два дні до закінчення терміну патенту, який був виданий раніше. Інакше може виникнути ситуація, що через несвоєчасну оплату патент буде просто відкликаний - і вам доведеться в рамках відведеного періоду часу покинути країну.

Які зміни з нового 2015 року?
Які зміни з нового 2015 року?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online