Обов'язки громадян з військового обліку, список

  1. військовий обов'язок
  2. Військовий облік і підготовка до військової служби
  3. Обов'язки громадян після зарахування на військовий облік
  4. випадки порушення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перед безпосередній постановкою юнаки на первинний військовий облік з ним обов'язково проводиться бесіда, що включає загальні питання про військовий обов'язок. Основні положення закріплені в Законі і передбачають ряд заходів, спрямованих на забезпечення безпеки держави у воєнний час.

Основні положення закріплені в Законі і передбачають ряд заходів, спрямованих на забезпечення безпеки держави у воєнний час

військовий обов'язок

Згідно з цими положеннями військовий обов'язок поділяється на складові частини.

  • Перша частина - це військовий облік. Його здійснює військовий комісаріат чи адміністративні органи за відсутності такого. Первинний військовий облік полягає в зборі даних про призовників і підготовці їх медичному огляду. Для всіх громадян РФ, які відслужили в лавах ЗС, передбачений основний військовий облік. Зазвичай його ведення покладають на роботодавця або органи місцевого самоврядування. Спеціальний військовий облік має на увазі моніторинг за встановленою категорією громадян, заброньованих організаціями або органами влади на час проведення мобілізації.
  • Обов'язкова військова підготовка здійснюється через введення спеціальних курсів у загальноосвітніх та середньо-спеціальних навчальних закладах. Як розділів курсу основ безпеки життєдіяльності включаються такі питання, як основи військової служби і громадянська оборона.
  • Два рази на рік організовується поповнення особового складу ЗС новоприбулим контингентом, цей захід називається військовий призов.
  • Безпосереднє проходження служби є прямою військовим обов'язком громадян РФ і регулюється законом «Про військовий обов'язок».
  • Громадяни, які пройшли строкову службу або визнані обмежено придатними на військовій комісії, а так же випускники навчальних закладів з військовою кафедрою складаються на загальному військовому обліку, перебуваючи в запасі.
  • За рішенням військового комісара, який керується постановами по лінії Міністерства оборони, особи, які перебувають у запасі підлягають призову на всілякі військові збори.

За рішенням військового комісара, який керується постановами по лінії Міністерства оборони, особи, які перебувають у запасі підлягають призову на всілякі військові збори

Військовий облік і підготовка до військової служби

Ці дві складові військовий обов'язок вимагають до себе особливого ставлення, так як реалізація основних ідей даних заходів безпосередньо впливає на рівень підготовленості контингенту у воєнний час і оперативність збору мобілізаційних кадрів.

В обов'язки призовника з військового обліку включена явка на першу вимогу венного комісаріату на медичний огляд і постановку на первинний облік. Звільняються від військового обліку тільки отримали в результаті засідання військової комісії категорію придатності «Д» і визнані не придатними до несення служби, що проходять в даний момент строкову службу, які відбувають покарання в МЛС, жінки, які не мають спеціальностей, встановлених становищем з питаннями військового обліку.

Постановка на основний військовий облік проводиться строго за місцем проживання. Вона може здійснюватися різними компетентними органами, але суть її полягає в зборі актуальних відомостей про військовозобов'язаних і передачі їх до військового комісаріату.

Обов'язки громадян після зарахування на військовий облік

Основним положенням про військовий обов'язок, затвердженим відповідним Федеральним законом, передбачені обов'язки громадян з військового обліку. Їх можна сформулювати у вигляді окремих статей.

  • Кожен громадянин, який перебуває на обліку у військовому комісаріаті або в наділених повноваженнями органах адміністративного управління зобов'язаний на вимогу бути в зазначений термін. Виклик здійснюється врученням повістки із зазначенням мети.
  • Після звільнення зі списку особового складу і відправлення в запас, а також після закінчення терміну відбування покарання громадянин повинен з'явитися до військового комісаріату, де буде прийнято рішення про його постановці на облік. Це стосується і тих, хто отримав громадянство, а також жінок, що освоїли військово-облікову спеціальність. Для постановки відводиться два тижні.
  • Громадянин своєчасно повинен повідомляти в органи, що займаються військовим урахуванням, всю інформацію, пов'язану зі зміною сімейного статусу, переходом на нову посаду, від'їздом, отриманням додатково спеціальності.
  • При від'їзді для проживання на постійній основі в інше місце, якщо воно знаходиться поза межами району обслуговування військового комісаріату, а також при від'їзді, що перевищує 3 місяців або виїзді за межі РФ на термін більше 6 місяців військовозобов'язаний повинен попередньо повідомити військкомат або інші наділені повноваженнями органи .
  • Військовий квиток можна назвати другим за важливістю документом. Його необхідно зберігати відповідним чином. Якщо сталася втрата, то слід негайно звернутися в муніципальний відділ військового комісаріату для відновлення документа, то ж стосується і приписного свідоцтва.
  • Якщо в період призову призовник має намір покинути межі муніципального освіти, то це питання необхідно особисто узгодити з органами, що займаються питаннями первинного обліку.

Якщо в період призову призовник має намір покинути межі муніципального освіти, то це питання необхідно особисто узгодити з органами, що займаються питаннями первинного обліку

випадки порушення

Найчастішим видом порушень, які кваліфікуються, як невиконання обов'язків по військовому обліку, є неявка на вимогу військового комісаріату. Другим за популярністю порушенням вважається прострочення при постановці на загальний військовий облік. Найчастіше громадяни не ставлять перед собою мету навмисного порушення закону, тому цікавляться, які міри покарання за той чи інший вчинок.

Перш за все, кожен зобов'язаний знати, що існують поважні причини, які представники військового комісаріату розглядають в персональному порядку. Це важке захворювання, каліцтво, похорон близького родича, перешкода непереборної сили або ряд причин, які узгоджуються індивідуально.

Залежно від ступеня порушення до призовнику можуть бути застосовані заходи адміністративного або кримінального покарання. Це штраф встановленого розміру, штраф, який дорівнює 18 розмірам МРОТ, позбавлення волі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online