Чи можна жити без постійної прописки лише з тимчасової реєстрації?

  1. Постійна прописка і життя без неї
  2. Скільки можна жити не за постійним місцем проживання?
  3. Що робити для продовження терміну тимчасового перебування?
  4. Соціальний статус тимчасового мешканця і відповідальність за відсутність за відсутність відповідної...
  5. Відео: Питання тимчасової і постійної постановки на реєстраційний облік

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нашим законодавством і   місцем проживання та місця перебування   дані чіткі визначення Нашим законодавством і місцем проживання та місця перебування дані чіткі визначення.

Визначено, що місцем проживання слід називати місце, де людина постійно живе, на відміну від місця перебування, де він знаходиться тимчасово в силу будь-яких обставин: лікування, відпочинок, навчання, робота і т.д.

Відповідно, в першому випадку буде потрібно постійна реєстрація, а в другому - тимчасова.

Постійна прописка і життя без неї

Всі тонкощі реєстраційного обліку визначені і законодавчо обгрунтовані такими основними документами, як:

  • Федеральний Закон «Про право громадян РФ на свободу пересування, вибір місця перебування і проживання в межах РФ»;
  • «Правила реєстрації та зняття з реєстраційного обліку громадян РФ за місцем перебування та місцем проживання в межах РФ».

Варто відзначити, що вживалося в попередні кілька років поняття прописка ось уже років 25 як застаріло, і тепер його вживання обмежене лише розмовною лексиконом Варто відзначити, що вживалося в попередні кілька років поняття прописка ось уже років 25 як застаріло, і тепер його вживання обмежене лише розмовною лексиконом.

Постійна реєстрація можлива тільки у власному житлі. Отримати таку реєстрацію в квартирі іншого власника можна тільки за його письмовою заявою.

На реєстрацію до себе громадян погодиться далеко не кожен господар квартири, оскільки в окремих випадках для припинення такої реєстрації буде потрібно рішення суду. Хоча всі нюанси реєстрації та її припинення можна обумовити в відповідних документах.

Виходячи зі сказаного вище, можна зробити висновок, що поки людина не обзавівся власним житлом, то постійну реєстрацію він мати не зобов'язаний. Тим більше що законодавчо відсутність постійного місця проживання та постійної реєстрації не є караним проступком .

А ось при появі власних житлових метрів, виникає обов'язок зробити постійну реєстрацію протягом відведених законом 7 днів.

Якщо без постійної реєстрації за наявності тимчасової цілком можна жити хоч греблю гати, то взагалі без прописки в паспорті у нас в країні знаходитися проблематично Якщо без постійної реєстрації за наявності тимчасової цілком можна жити хоч греблю гати, то взагалі без прописки в паспорті у нас в країні знаходитися проблематично. Та й проживання без реєстрації у нас в країні вважається порушенням закону, і за це доведеться нести відповідальність за всією суворістю.

Таке порушення прирівняне до знаходженню на території країни взагалі без документів .

Скільки можна жити не за постійним місцем проживання?

На місці перебування законом дозволяється проживати без реєстрації не більше 90 днів. При перевищенні цього терміну обов'язковим стає оформлення тимчасової реєстрації.

Проживання без реєстрації є порушенням чинного законодавства, яке карається штрафом , Який виражається сумою в 2 - 3 тисячі рублів.

Тимчасово зареєструватися можна тільки за конкретною адресою. Це може бути квартира знайомих або родичів, готель, кемпінг і т.п.

Оформити таку реєстрацію можна самостійно, або це може зробити власник житла, котрий дозволив тимчасову реєстрацію в ньому. Питаннями реєстрації на місцях відають територіальні відділення Федеральної Міграційної Служби (ФМС).

Проводиться така реєстрація тільки з письмової згоди власника житла, або його наймача, якщо все спільно проживають з ним повнолітні громадяни не проти цього.

При цьому в квартирах, займаних за договором соціального найму, проживання людей з тимчасової реєстрації дозволено на строк не більше 6 місяців.

Свою згоду реєстрацію в таких приміщеннях може дати:

  • правління житлово-будівельного, або ж житлового кооперативу;
  • повноважний представник юридичної особи, яка є власником житлового приміщення.

При самостійному оформленні реєстрації потрібно: При самостійному оформленні реєстрації потрібно:

  1. Заява, в якому власник житла робить запис з проханням тимчасово зареєструвати подавця заяви на його житлоплощі. Або ж може бути використано окрему заяву власника з проханням про тимчасову реєстрацію.
  2. Документ, що засвідчує право власника на це житло.
  3. Документ, яким заявник може засвідчити свою особистість, найчастіше це громадянський паспорт.
  4. Якщо людина прибув з іншої держави , Буде потрібно ще і міграційна карта.

Документи в ФМС можуть надати і сам власник житла. Часто таке практикується при оформленні реєстрації запрошених працівників і фахівців.

Заява розглядається протягом 3 днів, після чого вони приймають рішення або про оформлення реєстрації, або про відмову в цьому. Тривалість дії такої реєстрації обговорюється з особою, яка надала свою житлоплощу для цього. Максимальна тривалість її дії дорівнює 5 років.

У разі позитивного вирішення питання з тимчасовою пропискою , Буде видано свідоцтво про наявність тимчасової реєстрації на окремому листку паперу, без всякого штампа на відповідній сторінці паспорта.

Що робити для продовження терміну тимчасового перебування?

Після того, як закінчиться дія реєстрації тимчасового характеру для громадян, які прибули з іншої країни , Є кілька шляхів продовжити своє проживання і трудову діяльність в нашій країні.

Найпростішим з них буде виїзд з країни з подальшим в'їздом через 90 днів Найпростішим з них буде виїзд з країни з подальшим в'їздом через 90 днів. Однак такий спосіб далеко не всіх влаштовує.

Продовження реєстрації на один рік можна забезпечити, влаштувавшись на роботу в провідну офіційну діяльність фірму, або підприємство, уклавши з ними трудовий договір.

Він дозволить отримати дозвіл на роботу і продовжити на рік реєстрацію в ФМС, куди потрібно буде представити:

  • паспорт;
  • міграційну карту;
  • трудовий договір;
  • заяву на отримання дозволу на роботу.

На більш тривалий термін продовження реєстрації можна отримати, оформивши дозвіл на тимчасове проживання (РВП). Такий дозвіл можна отримає по щорічній квоті, яка визначається окремо для кожного регіону Росії.

В цьому випадку в ФМС подаються:

Такий дозвіл видають не всім. Тому потрібно звернутися за роз'ясненнями до територіального відділу ФМС.

Ті з іноземних громадян, хто уклав шлюб з громадянином або громадянкою Росії можуть розраховувати на те, що вони отримають РВП без квоти. У разі якщо шлюбний союз триває більше 3 років, є шанс отримати громадянство.

Соціальний статус тимчасового мешканця і відповідальність за відсутність за відсутність відповідної реєстрації

Наявність тимчасової реєстрації анітрохи не обмежує права людини в соціальному плані в порівнянні з володарями постійної реєстрації.

Людина з будь-яким видом прописки без проблем може:

Порушення міграційного законодавства пов'язано з ризиком бути оштрафованим на суму від 2 до 3 тисяч рублів.

Це стосується і тих власників квартир, які після закінчення 90 днів проживання у них людей без реєстрації не повідомили про це в ФМС. Тільки штрафи для них складуть від 2 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушникам з інших країн може загрожувати депортація, з подальшою забороною на в'їзд в країну протягом 3-5 років. Тривалість заборони залежить від тяжкості вчиненого правопорушення.

Відео: Питання тимчасової і постійної постановки на реєстраційний облік

У відеосюжеті представник ФМС роз'яснює, в чому різниця між реєстрацією за місцем проживання та місця перебування для громадян РФ.

Пояснюються правила і порядок прописки, наводяться терміни дозволеного прожіважінія громадян РФ без реєстрації, а також розповідається про санкції для порушників правил реєстраційного обліку.

Що робити для продовження терміну тимчасового перебування?
Скільки можна жити не за постійним місцем проживання?
Що робити для продовження терміну тимчасового перебування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online