Геометрія ДВ-гектара: де і як нарізають безкоштовну землю на Сахаліні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Принтскрін карти: узбережжі Анівського затоки. Фото: Принтскрін сайту ФІС "На Далекий Схід"

Статистика показує, що "далекосхідні гектари" користуються великим попитом серед громадян Росії. Заявки надходять з усіх куточків країни. Особлива увага до земель проявляють самі жителі ДФО. Найбільше договорів на "далекосхідний гектар" за підсумками 2016 року в ДФО підписано в Сахалінської області. Вивчивши інтерактивну карту острівної регіону на сайті ФІС "На Далекий Схід", кор. ІА SakhalinMedia побачив, де нарізають собі гектари претенденти на безкоштовну землю.

З 1 лютого, коли землю стали видавати не тільки далекосхідникам, але і всім громадянам країни, жителі Сахалінської області почали набагато активніше подавати заявки.

"В основному жителі області хочуть отримати ділянки на півдні Сахаліну. У заявках найчастіше згадуються території Корсаковского, Анівського, Долинського, Холмського районів і обласного центру. Людей приваблює сприятливий клімат і розвинена інфраструктура територій. Відзначений інтерес громадян і до ділянок на березі моря. Наприклад , зараз ведеться оформлення приблизно 50-ти га землі на узбережжі в селі Охотське під індивідуальне житлове будівництво і для ведення рекреаційної діяльності. Є подібні заявки на земельні ділянки в селах Ри бацьки і Піщанському Анівського району ", - розповіла регіональний міністр майнових і земельних відносин Олена Гах.

Дійсно, карта на сайті ФІС "На Далекий Схід" показує, що найбільш ласими шматками є південні землі. В основному це узбережжі, куди так люблять влітку приїжджати остров'яни на відпочинок.

Якщо говорити про саму карту, то тут варто відзначити, що нарізка гектарів на сайті відображається в реальному часі. Вона розроблена на основі публічної кадастрової карти, але крім всіх притаманних базовій карті атрибутів (контурів території, назв населених пунктів і інших географічних об'єктів) збагачена додатковим інструментарієм, що дозволяє громадянам самостійно "нарізати" гектари.

Вона розроблена на основі публічної кадастрової карти, але крім всіх притаманних базовій карті атрибутів (контурів території, назв населених пунктів і інших географічних об'єктів) збагачена додатковим інструментарієм, що дозволяє громадянам самостійно нарізати гектари

"Нарізка гектара". Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Як і на кадастровій карті, на ній відображаються майже всі ділянки, котрі перебувають у чиїйсь власності або в оренді, їх кордони відмічені червоним кольором. Брати їх не можна. Крім того, вся область поділена на зони, де можна і де не можна брати "далекосхідні гектари". Сірим кольором зафарбована територія, де "не можна", білим - де "можна".

Уже віддані в користування ділянки відзначені синім кольором. У білих зонах і ріжуть собі гектари громадяни. За допомогою нехитрого інструментарію і комп'ютерної мишки потенційний одержувач гектара малює в потрібному йому місці контури свого майбутнього ділянки площею, що не перевищує 1 га при індивідуальною заявкою і до 10 га при колективної. Після нарізки ділянки і подальшої відправки через сайт заяви на надання ділянки, його межі починають відображатися на карті в тому самому місці, де його намалював заявник. Вони позначені зеленим кольором.

Навіть побіжний перегляд інтерактивної карти відкриває чимало цікавого. По-перше, без праці можна визначити, який район острова найпопулярніший у претендентів на "далекосхідний гектар". Їм стало узбережжі Анівського району. Земля тут дуже затребувана і вільної майже не залишилося.

Сахалін: узбережжі Анівського затоки. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Фото: Принтскрін карти сайту ФІС На Далекий Схід

Сахалін: узбережжі Анівського затоки. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Фото: Принтскрін карти сайту ФІС На Далекий Схід

Сахалін: узбережжі Анівського затоки. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Фото: Принтскрін карти сайту ФІС На Далекий Схід

Сахалін: узбережжі Анівського затоки. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Фото: Принтскрін карти сайту ФІС На Далекий Схід

Сахалін: узбережжі Анівського затоки. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Якщо рухатися по карті вище, то можна виявити нарізані користувачами гектари, але вже не так щільно. Карта показує, що також з великою охотою люди "нарізають" собі ділянки землі в Холмському, Корсаковському, Долинському районах, а також поряд з Південно-Сахалінському.


Сахалін: Холмський район. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Очікують підтвердження заявок в районі Сусунайской долини. Починають з'являтися "нарізки" по південно-західному узбережжю Сахаліну. Воно, до речі, повністю вільно і готово бути відданим під роздачу гектарів.


Сахалін: Сусунайской низовина. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Варто відзначити, що на півдні острова під "далекосхідні гектари" віддано не так вже й багато земель. Велика частина півдня Сахаліну вже знаходиться в чиїйсь власності, чого не скажеш про центральній і північній частинах. Судячи по карті, чим вище підніматися на північ, тим перед очима користувача сайту відкривається більше вільних територій. Однак брати їх собі ніхто не поспішає. Більш того, основна маса ділянок є нічийною і порожній.


Сахалін: північна частина острова. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Що стосується форми ділянок, то на сайті інструментарій карти дозволяє формувати землі як у вигляді строгих геометричних фігур, так і в довільно. Велика частина заявників пішла першим шляхом, накресливши квадратів і прямокутників. Розміри ділянок найрізноманітніші: одні "відрізали" собі зовсім незначну ділянку, інші - накреслили прямокутник "від душі". Є ділянки, що огинають інші наділи.


Сахалін: Холмський район, узбережжі. Фото: Принтскрін карти сайту ФІС "На Далекий Схід"

Нагадаємо, за останньою інформацією, в ДФО Сахалін знаходиться в трійці лідерів за кількістю укладених договорів на "далекосхідний гектар".

ПОСИЛАННЯ З ТЕМИ:

# ДальневосточнийГектар

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online