Чи можна взяти іпотеку не працюючи офіційно: найвірніші варіанти!

  1. Чи можна взяти іпотеку не працюючи офіційно:
  2. Чи можна взяти іпотеку не працюючи офіційно
  3. Варіанти оформлення іпотеки без офіційного працевлаштування
  4. Альтернативні варіанти отримання іпотеки
  5. Як взяти іпотеку непрацюючому офіційно студенту або пенсіонеру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи можна взяти іпотеку не працюючи офіційно Чи можна взяти іпотеку не працюючи офіційно? Хто може розраховувати на оформлення іпотеки без підтвердження доходу? На який вид кредиту можна розраховувати?

Чи можна взяти іпотеку не працюючи офіційно:

найвірніші варіанти!

Ситуація, коли людина працює неофіційно або не може підтвердити свою платоспроможність документально, є досить поширеною. Оформлення будь-якого кредиту, тим більше іпотечного, в цьому випадку буде супроводжуватися труднощами. Багато великі російські банки і зовсім не хочуть зв'язуватися з подібними позичальниками через високі ризики неповернення в майбутньому. Розберемо, як взяти іпотеку не працюючи офіційно і які тут існують особливості.

Чи можна взяти іпотеку не працюючи офіційно

Більшість банків РФ в списку вимог до потенційних позичальників позначають офіційне працевлаштування та підтвердження отримання заробітної плати за допомогою довідки 2-ПДФО. Позиція банку цілком логічна - навіщо зв'язуватися з ненадійним клієнтом (особливо вперше звернулися), якщо ризик досить високий. Для обох сторін головним фактором схвалення кредитної заявки є доказ кредитоспроможності клієнта. Якщо це зробити вдасться, то, цілком ймовірно, що банк піде назустріч.

До осіб, які не мають можливість підтвердити свої доходи можна віднести:

  • працівникам з «чорної» і «сірої» зарплатою (в конверті);
  • фрілансери (особливо надають послуги та виконують роботи через Інтернет);
  • люди творчих професій;
  • трейдери (як російських, так і іноземних торгових майданчиків);
  • деякі індивідуальні підприємці;
  • особи, які здають житлові та нежитлові приміщення в оренду і інші.

Крім довідки про доходи форми 2-ПДФО підтвердити свою платоспроможність і благонадійність за допомогою таких дій:

  • надати банківську виписку з особового рахунку потенційного позичальника (де можна проаналізувати рух коштів, суму надходять грошей і витрати);
  • за допомогою податкової декларації (такий варіант буде актуальним для громадян, що займаються приватною практикою);
  • шляхом оформлення довідки в довільній формі від роботодавця або за встановленою банком формою (тут важливо отримати згоду кредитної організації);
  • надати в банк підтвердження фактів наявності у власності у клієнта рухомого і нерухомого майна;
  • за допомогою виписки з брокерського рахунку (якщо основний дохід виходить від торгівлі на фондовій біржі);
  • за допомогою надання офіційних довідок про отримання посібників, соціальних виплат і т.д.

Перераховані варіанти підтвердження свого доходу зможуть переконати банк, що людина працевлаштований і має достатню кредитоспроможність, що дозволяє йому без труднощів обслуговувати майбутній кредит (поточні платежі за зобов'язаннями не повинні перевищувати 40% від одержуваного заробітку).

Іпотека безробітним цілком реальна і існує кілька варіантів, як отримати іпотеку без офіційної роботи.

Варіанти оформлення іпотеки без офіційного працевлаштування

Людині, офіційно ніде не зайнятому, йти в найбільші банки Росії, такі як, наприклад, Сбербанк, Газпромбанк, Россельхозбанк, Альфа-банк і інші, безглуздо. Швидше за все, в отриманні іпотеки йому в них буде відмовлено. Однак з цієї ситуації є вихід. Розглянемо детальніше можливі варіанти оформлення іпотечної позики подібним клієнтам.

Підтвердження доходу довідкою за формою банку

Як вже говорилося, підтвердити отримання заробітної плати можна не тільки довідкою 2-ПДФО, а й довідкою за формою банку. За встановленим зразком роботодавець повинен заповнити реальні відомості про розмір одержуваних потенційним позичальником доходів, вказати всі свої реквізити, поставити печатку і підпис головного бухгалтера і керівника.

ВАЖЛИВО! Така довідка має цілком законну силу, проте досконально перевірити актуальність та достовірність зазначених відомостей буде складно. Зазвичай бухгалтерія відмовляється надавати таку довідку тому вважає, що банк подасть ці дані в податкову. Не варто з цього приводу переживати. Дані з банку нікуди не йдуть. Можна сміливо видавати таку довідку на реальну зарплату.

Прийняти таке підтвердження заробітку готовий не кожен банк. Звичайно це відносно невелика кредитна організація, яка має на меті в нарощуванні клієнтської бази та обсягів кредитування. Умови видачі іпотеки в такому банку поряд з лояльним ставленням до клієнтів супроводжується підвищеними процентними ставками.

Поручителі і созаемщики

В процесі розгляду кожної кредитної заявки на іпотеку співробітники банку в обов'язковому порядку враховують загальний обсяг сімейного доходу позичальника, включаючи зарплату чоловіка / дружини. Буде логічно, якщо дружина або чоловік має офіційне працевлаштування і достатній дохід виступить в ролі позичальника. Швидше за все, банк саме такий вихід і запропонує.

Ще однією альтернативою зниження можливих ризиків і підвищення ймовірності схвалення заявки Кредитним комітетом є залучення поручителів і укладення договору поручительства. Поручитель зазвичай надає банку той же пакет документів, що і сам позичальник. Банківські службовці ретельно аналізують його платоспроможність, якість кредитної історії, зайнятість і наявність інших кредитних зобов'язань.

ВИСНОВОК: Поручитель, який підписав договір з банком, бере на себе відповідальність і зобов'язання по виплаті заборгованості в разі, якщо позичальник перестане платити. Знайти таку людину не завжди легко.

Іпотека по двох документах

Деякі банки пропонують потенційним клієнтам варіант отримання іпотечного кредиту при наданні всього 2-х документів. Зазвичай це російський паспорт і будь-який додатковий документ, наприклад, СНІЛС, закордонний паспорт, пенсійне посвідчення, посвідчення водія тощо

Однак заповнюючи анкету, клієнт все одно повинен буде вказати місце роботи і рівень одержуваного доходу. Ви можете домовитися зі своїми знайомими або друзями у кого є можливість підтвердити, що ви у них нібито працюєте. Далі в анкеті вказати цю організацію як роботодавця, але завжди є ризик відмови. Безпечники можуть зателефонувати і «розкусити» вас або роботодавця, тому легенда повинна бути ґрунтовно опрацьована аж до того, хто у вас колеги і що видно з вікна вашого офісу.

Яскравим прикладом подібної програми є іпотечний продукт банку ВТБ-24 «Перемога над формальностями» , За якою особа може отримати до 30 мільйонів рублів терміном до 20 років. Початкова відмітка процентної ставки буде 10,7% річних, а розмір початкового внеску - від 40% від вартості нерухомості.

Іпотека по 2 документам це один з найреальніших варіантів як взяти іпотеку безробітному або коли немає офіційної роботи.

Надання майнової застави

Ще один аргумент на користь достатньої платоспроможності і кредитоспроможності - надання майна в заставу банку. До такого майна можна віднести: житлову і комерційну нерухомість, транспортні засоби (включаючи автомобілі, катери, автобуси), цінні папери. Головна вимога до таких об'єктів - висока ліквідність.

Заставодавцем може виступати як сам позичальник, так і будь-яка третя особа, яка є власником і готове підписати договір про заставу. Якщо беруть участь сторони влаштують запропоновані умови, то банк оформить ще один договір застави і отримає додаткову гарантію від клієнта.

Підробка документів

Такий крайній захід має місце бути, однак жоден банківський фахівець не порадить цього робити. Будь-який документ підлягає перевірці та аналізу. Довідки про доходи, записи в трудовій книжці, свідоцтва про власність та інші документи, що викликають сумніви у працівників служби безпеки та кредитного відділу будуть негайно ретельно вивчені. Ймовірність виявлення обману вкрай висока.

Якщо такий обман буде розкритий, то позичальнику загрожує відмова від видачі позики, занесення відповідного запису в БКІ, а в деяких випадках навіть адміністративна і кримінальна відповідальність.

Іпотечний брокер може бути помічником у цьому питанні, але справа це незаконне і чревате наслідками, хоча і широко поширене. Ми настійно рекомендуємо бути обережними в цьому питанні і шанувати кримінальний кодекс.

Альтернативні варіанти отримання іпотеки

Серед альтернативних варіантів отримання іпотеки можна назвати:

  1. Оформлення стандартного споживчого кредиту у відносно невеликому банку (умови по ньому будуть набагато гірше, ніж по іпотеці).
  2. Внесення істотної частки початкового внеску (якщо клієнт відразу сплатить не менше 50% від ціни нерухомості, що купується, то банк може піти назустріч такому клієнти і схвалити заявку).
  3. Отримання кредитної картки (розраховувати на великий ліміт навряд чи варто).
  4. Отримати субсидію в рамках федеральних або регіональних програм або оформити соціальну іпотеку.
  5. Взяти позику у приватної особи (це самий крайній варіант, користуватися яким, в принципі, не рекомендується через велику кількість шахраїв).

Вибір будь-якого із запропонованих варіантів безпосередньо залежить від ситуації, що склалася в житті конкретної людини.

Як взяти іпотеку непрацюючому офіційно студенту або пенсіонеру

Отримати іпотеку непрацюючому офіційно студенту сьогодні можливо не тільки в рамках спеціальної програми, яка реалізується в Банку Кубань Кредит, - «Квартира для студента».

Параметри позики наступні:

  • величина позикових коштів - від 300 тисяч до 7 мільйонів рублів;
  • процентна ставка - від 7,7% річних;
  • термін кредитування - 1 - 30 років;
  • перший внесок - від 0 до 85%.

Купити житло за цією програмою в м Краснодарі і Ростові-на-Дону.

В цьому ж банку пенсіонери можуть скористатися продуктом «Квартира для пенсіонерів», умови по якому схожі з параметрами кредитування студентів за винятком величини процентної ставки. Її розмір стартує з позначки в 8,8% в рік.

Це цільові програми, спрямовані на підтримку соціально-незахищених верств населення та придбання житла в Краснодарському краї, р. Адигея і Ростовської області.

Більш детально іпотека для пенсіонерів і іпотека для студентів розібрана в окремих статтях. Там розказано докладно як взяти позику кожної категорії таких позичальників. Все цілком реально, але важливо знати нюанси.

Отримання іпотеки без офіційного працевлаштування цілком реально. Як варіанти оформлення позики для таких клієнтів можна розглянути внесення істотного початкового внеску (від 40%), залучення поручителів і созаемщиков, надання додаткового майнового застави, документальне підтвердження своєї кредитоспроможності (наприклад, довідкою за формою банку). Кожен потенційний позичальник спільно з банком зможе вибрати найбільш підходящий спосіб отримання кредиту і схвалення заявки.

експертне відео


джерело: https://ipotekaved.ru/

Хто може розраховувати на оформлення іпотеки без підтвердження доходу?
На який вид кредиту можна розраховувати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online