Як продати двигун

  1. Як продати двигун з автомобіля - особливості
  2. варіанти реалізації
  3. Договір купівлі-продажу двигуна: правила складання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нерідко виникає необхідність у продажу автомобіля по запчастинах. Особливо це актуально для транспортних засобів після ДТП. Своєчасна реалізація двигуна внутрішнього згоряння - найбільш вигідний варіант, який принесе непоганий зиск власнику.

Як продати двигун з автомобіля - особливості

Перше, що потрібно перед продажем силового агрегату - перевірка справності і зняття з авто. Якщо утилізація або розбір не планується, а розглядається подальше використання автотранспорту, то на нього встановлюється новий мотор, а переоформленню підлягає тільки вилучений двигун. Потім в установленому законом порядку до реєстраційних документів вносяться відповідні зміни про зміну агрегатних номерів. Перед тим як продати старий двигун, варто врахувати правові нюанси, пов'язані з отриманням виписок з державної автоінспекції. Це необхідно для того, щоб у покупця згодом не виникло проблем з подальшою установкою пристрою на інший автомобіль.

Питання як продати двигун б / у включає звернення до ДАІ із заявою для зняття з обліку в зв'язку з утилізацією та отримання документів на вивільнені силовий пристрій. Після сплати держмита, огляду ДВС інспектором ви отримаєте на руки довідку встановленої форми. Вона є головним офіційним підтвердженням права реалізації. На підставі даного паперу в подальшому укладається договір купівлі-продажу. Більш детальну інформацію про мита і особливості перереєстрації можна знайти на офіційному сайті .

Більш детальну інформацію про мита і особливості перереєстрації можна знайти   на офіційному сайті

Процедура того як продати двигун авто складається з декількох етапів, один з яких полягає в розміщенні інформації про продаж. Попередньо необхідно адекватно оцінити вартість агрегату і встановити ціну пропорційно віку, типу, технічним характеристикам. Для цього потрібно порівняти ціни на аналогічні моделі, промоніторити попит на подібний товар. Щоб чітко і правдиво відповідати на запитання покупців і не вводити їх в оману з приводу загального стану, варто заздалегідь продіагностувати пристрій в автосервісі, перевірити основні вузли і деталі. На техстан ДВС впливає стиль водіння, тому ступінь зношеності у різних систем сильно відрізняється. Не варто приховувати інформацію з приводу пробігу, минулих поломок, аварійних ситуацій, які могли погіршити експлуатаційні показники двигуна.

варіанти реалізації

Існує кілька варіантів того, як продати двигун з битого авто. Для цього можна здати ТЗ на розбирання, скористатися послугами автоломбардів або продати демонтовані частини самостійно. В останньому випадку знадобиться місце, щоб відокремити силовий пристрій від кузова, приміщення для зберігання, а також час для пошуку покупця.

Попит на контрактні двигуни на автомобільному ринку залишається стабільно високим. Пов'язано це з тим, що придбання такого, що використовувалося мотора часто виявляється набагато вигідніше, ніж ремонт несправного або старого движка. Купівля може бути цікава власникам рідкісних, раритетних, знятих з виробництва моделей авто.

Реалізувати товар можна через ринок-авторазбор свого міста. Але це потребує чимало тимчасових і фізичних витрат. Набагато зручніше і ефективніше зробити це через всесвітню мережу. Основні способи як продати двигун через інтернет:

  • звернутися до фірм-посередників, які займаються постійною реалізацією автозапчастин;
  • залишити повідомлення про продаж на міському форумі автолюбителів;
  • розмістити оголошення на профільних сервісах, торгових онлайн-майданчиках. Досить ефективний в цьому відношенні сайт ZAPCHASTI.RIA.COM , На якому розміщено близько 1 000 000 пропозицій про продаж запчастин. Тут знайдуться змінні деталі для автомобілів будь-яких марок і року випуску.

У деяких випадках доцільним рішенням стане продаж силового пристрою по окремих частинах. Даний метод актуальний для ТЗ з великим пробігом і несправних ДВС. В цьому випадку є шанс виручити цілком пристойну суму.

Договір купівлі-продажу двигуна: правила складання

Згідно з нормами чинного українського законодавства, у продавця і покупця немає обов'язку дотримуватися строго встановленої форми при складанні договору купівлі-продажу. Можна самостійно підготувати і роздрукувати типовий договір, а також скласти угоду про передачу майна. При заповненні важливо приділити увагу коректності персональних даних. У договорі повинні бути відображені точні дані про ДВС: марка-виробник, серійний номер, дата випуску. Угода не матиме юридичної сили, якщо не вказано дату здійснення операції і ціна, за яку купується агрегат. Без цієї інформації покупець надалі не зможе пройти процедуру державної реєстрації силового пристрою. Процес передачі паперу від однієї особи іншому не підлягає нотаріальному посвідченню. Другим варіантом отримання бланка договору та оформлення є звернення в сервісний центр МВС.

Розумний, грамотний підхід до того, як продати двигун допоможе швидко оформити необхідну документацію в ДАІ, оперативно отримати довідки, виписки і знайти зацікавленого покупця. Варто пам'ятати, що держреєстрація необхідна через те, що в ході проведення планового техогляду ТЗ часто потрібна інформація про двигун, від якої потерпають в ПТС. Вона повинна повністю збігатися з даними на самому двигуні. В іншому випадку водієві може бути відмовлено в проходженні технічного огляду до з'ясування достовірності відомостей.

Продаж двигунів зі старого, пошкодженого автомобіля краще здійснювати через перевірені онлайн-ресурси або спеціалізовані компанії. Пошук покупців за допомогою інтернету - ефективний і доступний спосіб просування б / у товару, що дозволяє охопити великий відсоток купівельної аудиторії.

Якщо ви знайшли помилку - виділіть текст і натисніть клавіші Shift + Enter або клікніть сюди . Дякуємо!

comments powered by HyperComments

Інші новини

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online