Рейтинг районів Нової Москви за вартістю житла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: Shutterstock

Середня вартість житла в деяких районах Нової Москви випереджає вартість квартир в більшості «спальників» східного сектора столиці. Такий висновок зробили фахівці порталу «Мир квартир», підвівши підсумки I півріччя на ринку нерухомості Нової Москви і склавши рейтинг її районів. Аналізувалися одночасно первинний і вторинний ринки.

Столичний статус, який отримали в свій час території Нової Москви, сприяв підвищенню цін на нерухомість в цьому регіоні. Однак крім статусу ліквідність житла визначається цілою низкою чинників, і не в останню чергу транспортною доступністю. У цьому плані з двох сформованих адміністративних округів безумовна перевага має Новомосковський АТ, що безпосередньо прилягає до кордону МКАД.

Перше місце в рейтингу новомосковських районів займає «місто Московський» - з розвиненою інфраструктурою, сучасним житловим фондом, власної швидкісною магістраллю - Київським шосе, а головне, відразу з двома станціями метрополітену. Середня ціна квадратного метра в Московському становить близько 128 745 рублів. У трійку лідерів також входять безпосередні сусіди Московського - поселення внуковського, де «квадрат» в середньому коштує 127 677 рублів, і Сосенскій з цінником 117 369 руб. / Кв. м.

За вартістю квадратного метра призери рейтингу обійшли деякі «старомосковские» райони, розташовані за МКАД, - Зеленоград, Некрасівка, Внуково і Молжаніновському. При цьому Московський і внуковського зуміли обігнати дешеві території, розташовані і всередині Кільця - Західне Браїлів і капотного.

Середня вартість лота в Московському (8 296 277 рублів) вивела район на 84 місце в общемосковской рейтингу, де його сусідами стали Мар'їно і Перово. Поселення внуковського з ціною квартири 8 090 258 рублів займає 90 позицію і конкурує з Орехово-Борисово Північним і Лосіноостровскім районами Москви. Сосенскій, де за середнє пропозицію доведеться заплатити 5 923 096 рублів, виявилося на 128 місці з 143 - між Західним Браїлів і Некрасівка.

Четверте і п'яте місця в рейтингу районів Нової Москви займають поселення Первомайське (108 061 руб. / Кв. М) і місто Троїцьк (107 375 руб. / Кв. М). Середня вартість квартири в Первомайському (7 131 405 рублів) порівнянна з вартістю житла в Глянув і Ліанозово, а за квартиру в Троїцьку (6 364 817 рублів) попросять приблизно стільки ж, скільки за квартиру в Капотне або Зеленограді.

Троїцький адміністративний округ розташований за Новомоськовським, він характеризується низькою щільністю населення і істотно меншою кількістю новобудов. Головна магістраль, що зв'язує локацію з основними столичними територіями, - Калуське шосе. Основний вид громадського транспорту - автобус.

Найдешевша вартість нерухомості - в поселенні Кленівський, де квадратний метр коштує в середньому 72 501 рубль. Дещо дорожче «квадрат» в Новофедоровская - 73 992 рубля. Більше 80 тис. Руб. / Кв. м доведеться заплатити в щаповско (80 477 руб. / кв. м), Михайлове-Ярцевскій (85 302 руб. / кв. м) і Київському (86 668 руб. / кв. м) поселеннях.

Найбільш доступні квартири з московською пропискою можна знайти в Кленівський (3 573 648 рублів) і Новофедоровская (3 656 925 рублів). Бажаючим прописатися в Михайлове-Ярцевскій, Київському і Марушкінском для угоди буде потрібно понад 4 млн - 4 084 083, 4 278 576 і 4 356 487 рублів відповідно.

Середня вартість квадратного метра в Новій Москві становила 97 932 руб. / Кв. м; середня вартість квартири - 5 443 332 рубля.

«За I півріччя ціни в Новій Москві скорегувалися менш ніж на 1% - приріст склав (-0,7%), - говорить Павло Луценко, генеральний директор порталу. - Це найоптимістичніший показник по всьому Московському регіону, що говорить про стабільне інтерес до місцевої нерухомості. Тут розташовано близько 15% всіх столичних новобудов. Але якщо в межах Старої Москви ринок в значній мірі приростає новобудовами бізнес-класу, то на приєднаних територіях в основному зводяться житлові комплекси класів «комфорт» і «економ». Відносно невисокий бюджет покупки, московська прописка, хороша екологія, а також розвиток транспортної інфраструктури роблять регіон привабливими навіть на тлі зниження платоспроможного попиту ».

Відносно невисокий бюджет покупки, московська прописка, хороша екологія, а також розвиток транспортної інфраструктури роблять регіон привабливими навіть на тлі зниження платоспроможного попиту »

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online