Перелік документів при купівлі земельної ділянки

  1. Наявність необхідних для покупки і оформлення ділянки документів
  2. Як уникнути шахрайства з боку продавця? можливі труднощі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У сучасному світі оформлення численних угод з придбання земельної ділянки є дуже непростим заняттям, ніж при покупці житла. У більшості випадків це пояснюється тим, що спостерігається явний мінус в кваліфікованих працівниках, вільно орієнтуються в діючих законактах різного рівня.

При купівлі земельної ділянки найважливішим є два фактори: законність здійснення угоди і вдале його розташування.

Наявність необхідних для покупки і оформлення ділянки документів

Земельна ділянка може купуватися як для подальшої його забудови, так і для організації дачної ділянки. У будь-якому випадку, власник землі просто зобов'язаний надати наступні документи:

  1. Право на його власність. Таким документом може бути: свідоцтво купівлі або продажу даної ділянки. Воно повинно бути нотаріально завірене. Крім того, повинна бути оформлена приватизація ділянки, також документи про обмін ділянок, свідоцтво про дарування або успадкування землі, довідка про виплачену частці. Наявність даного паперу можливо в разі, якщо власник купував землю на паях з іншими людьми.
  2. Документ, що підтверджує, що у власника є реєстрація права на земельну ділянку.
  3. Виписка з кадастрового паспорта . У ній повинні відображатися такі пункти: Наявність сусідніх з продавцем землевласників, пункти обмеження по забудові ділянки. Якщо земля відноситься до категорії поселень - на ній можна побудувати будь-яку нерухомість. Якщо до категорії сільськогосподарських земель - необхідні додаткові документи: довідка про переважно праві, а також дозвіл на покупку ділянки від сільради, району або міста. Однак бувають випадки, коли земля належить заповідним і строго охоронюваним місцях. В такому випадку, необхідно отримати дозвіл на забудову ділянки у глави адміністрації. А також загальна площа землі і приблизна вартість ділянки і її загальний стан.
  4. Свідоцтво, яке дозволяє продаж ділянки. Це необхідно, тому що бувають випадки безстрокового володіння ділянкою або довічне успадкування. У таких випадках продаж його незаконна і може бути анульована.

Як документ був сформований і підписаний обома сторонами, необхідно оформити ділянку у власність. Для цього потрібні документи:

  1. Документ, що засвідчує право на переоформлення ділянки.
  2. Власне договір.
  3. Документи, що засвідчують особу учасників угоди.
  4. Згода дружини на продаж ділянки. Повинно бути завірено у нотаріуса.
  5. Кадастрова виписка.
  6. Акт прийому і передачі земельної ділянки.

Акт прийому і передачі земельної ділянки

Як уникнути шахрайства з боку продавця? можливі труднощі

Дуже часто, незважаючи на всі запобіжні заходи, відбувається розірвання угоди незалежно від бажання покупця. Що ж слід зробити для запобігання цій ситуації?

  1. Уважно вивчити довідку з кадастру і документи про купівлю-продаж . Номери на них повинна бути ідентичні даним, зазначеним в інтернет-версії Російського реєстру.
  2. Перевірити паспортні дані продавця, його сімейний стан. Крім того, слід перевірити наявність реєстрації.
  3. За допомогою сайту Росреестра слід порівняти дані про загальну площу ділянки.
  4. Необхідно досконально вивчити всі документи. Найкраще скористатися допомогою юристів.

Після того, як все було ретельно перевірено, можна сміливо вступати в права володіння ділянкою. Однак, і тут можуть виникнути невеликі проблеми:

  1. Спірні питання з сусідами. Предметом спору, найчастіше, є право на володіння ділянкою. Вони вирішуються, в основному, через суд або полюбовно - шляхом дозволу на володіння невеликою площею з чужої ділянки.
  2. Розбіжності з чиновниками. Вони можуть не дати згоди на оформлення ділянки.
  3. Наявність заборгованості. Оформлення земельної ділянки проводиться незалежно від фінансової сторони питання. Погашається ж вона за 3 роки.
  4. Самостійна размежевка ділянки. При розподілі загальної землі кожен власник може самостійно зазначити площу своєї землі. В такому випадку необхідно надати документи, що доводять факт використання землі протягом 10-15 років.

І на завершення важливо відзначити, що необхідно з особливою ретельністю звірити всі документи, щоб вся інформація в них повністю відповідала реальній кількості та стану, збігалися всі ІТФ, а також цифри, дати та інші відомості.

Як уникнути шахрайства з боку продавця?
Що ж слід зробити для запобігання цій ситуації?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online