Як відновити документи на земельну ділянку

  1. Земельна документація
  2. особливості:
  3. правоудостоверяющіх
  4. Як відновити документи на будинок і землю?
  5. Як відновити загублені документи на земельну ділянку: що для цього необхідно?
  6. Як відновити документи на ділянку: порядок дій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У власників заміських ділянок і будинків поповнюється не тільки кількість житлоплощі, а й пакет важливої ​​документації у вигляді відповідних земельних паперів, що мають високу цінність

У власників заміських ділянок і будинків поповнюється не тільки кількість житлоплощі, а й пакет важливої ​​документації у вигляді відповідних "земельних" паперів, що мають високу цінність. Однак іноді трапляється так, що цінні папери губляться, і тоді виникає цілком певний питання, що стосується того, як відновити документи на землю, і спроможне взагалі їх відновити. На щастя, в наш час відтворення підлягає будь-який документ. Для цього лише необхідно зібрати потрібні папери і попрямувати в державні структури, наділені відповідними повноваженнями.

Земельна документація

Відновлення документів на землю є досить тривалим і трудомістким процесом, для успішного вирішення якого слід чітко розбиратися в видах земельної документації. Вона представлена ​​в двох категоріях:

- правовстановлюючі;

- правоудостоверяющіх.

Документація правовстановлюючого типу є основною. Тільки при її наявності видаються правоудостоверяющіх паперу. Державні структури, що займаються земельними питаннями, в обов'язковому порядку спочатку вимагають збору правовстановлюючих документів, після перевірки яких вимагають надання паперів правоудостоверяющіх типу. Мають місце бути також земельні папери, які стосуються технічної категорії документації, що включає в себе різні паспорта і різного роду паперу офіційного типу. Однак останнім часом документи даного типу все частіше стали прирівнюватися до категорії, "засвідчує право". З цієї причини зараз всю земельну документацію прийнято ділити тільки на два типи.

особливості:

а) Документи, що свідчать про наявність реєстраційного місця і містять відповідні дані про власника, видаються органами БТІ, що автоматично робить дану документації не встановлює право а) Документи, що свідчать про наявність реєстраційного місця і містять відповідні дані про власника, видаються органами БТІ, що автоматично робить дану документації не встановлює право. Такі папери, як правило, прирівнюються і долучаються до документації, яка виступає підставою для переходу земельних прав.

б) У свою чергу, паперова документація, яка доводить безстрокове земельне користування, відноситься до правоустановчої.

в) У разі переходу ділянки землі у власне розпорядження або орендне користування має бути не правовстановлюючі категорія паперів. До даної категорії документів можуть відноситися тільки сукупність рішень, котрі виголошують умови земельного надання або протокольні результати торгів.

правоудостоверяющіх

До даної категорії земельних паперів відносяться:

- свідоцтво, що доводить право власності на землю;

- свідоцтво, що інформує про право довічного володіння землею, отриманої в якості спадщини;

- свідоцтво, що доводить право постійного або безстрокового користування землею;

- акт державного зразка про право власності на землю, що інформує про довічне володінні землею, отриманої в якості спадщини, і безстрокового її використання.

Тут важливо враховувати, що представлені вище правоудостоверяюшіе документи силою юридичного типу тільки в сукупності з паперами, "що встановлюють право". З цієї причини документ, який свідчить про правову земельної реєстрації державного типу, має посилання на свідоцтво, яке встановлює земельне право на дану ділянку.

Також в представленому свідоцтві зазначаються такі інформаційні дані:

- повне ім'я власника землі, а також інша інформація, що носить особистий характер;

- правовий вид на землю ;;

- категорія ділянки землі з розміром площі та адресою розташування;

- кадастровий номер;

- обмеження або обтяження права при їх наявності.

Як відновити документи на будинок і землю?

Як правило, власники земельних ділянок забудовують їх приватними будинками, котеджами, а також різними прибудовами до них Як правило, власники земельних ділянок забудовують їх приватними будинками, котеджами, а також різними прибудовами до них. Коли отримана вся земельна документація і паперу на будинок, то вони завжди зберігаються разом. З цієї причини в разі втрати цінних паперів на ділянку землі пропадає і відповідна документація на будинок. Тоді вже необхідно відновлювати "будинкові" і земельні документи.

Про те, як відновити втрачені документи на землю , Буде розказано нижче, а зараз розглянемо можливі варіанти відновлення документації на будинок.

Насправді, все не так страшно і важко, як може здатися на перший погляд. Головне - дотримуватися певного алгоритму дій, і тоді все обов'язково вийде. Отже:

1. Для початку важливо згадати, на основі якої документації купувалося право власності. Від даного моменту будуть залежати всі наступні кроки.

2. При втраті договірного документа, що підтверджує покупку або продаж будинку, реєстрація якого припала на доіюльскій період, необхідно надіслана до органу БТІ. Саме в архівах цієї організації міститься вся інформація про проведені раннє правових реєстрацій на власність державного зразка. Для отримання копії даного документа при собі необхідно мати лише паспорт. Однак тут розслаблятися не варто, оскільки пізніше договір повинен бути переоформлений в структурі, яка відповідає за реєстрацію всієї офіційної документації.

3. У разі ж укладання договору про купівлю та продаж після липня 1997 року необхідно відразу звертатися до відділення реєстраційної служби, де має бути надана заява про видачу копії даного договору. Заява також має супроводжуватися квитанцією, що доводить факт сплати державного мита, і паспортом. Отримання договору купівлі-продажу стає можливим в разі відсутності його запевнення у нотаріуса.

4. Якщо ж представлений документ піддавався перевірці та затвердженню нотаріусом, то в даному випадку є виправданим звернення до нотаріального архіву з пред'явлення паспорта. Після виконання всіх необхідних процедур видається договірної дублікат.

5. У разі втрати свідоцтва, що підтверджує право володіння земельною об'єктом, необхідно відправлятися в реєстраційну службу, маючи при собі копію або оригінал договору про купівлю або продаж, який також необхідно попередньо запевнити за допомогою нотаріуса .

6. Не рекомендується вдаватися до оформлення довіреності генерального типу, що дозволяє родичам здійснювати операції з об'єктами нерухомості від свого імені. Досить буде оформлення довіреності, яка інформує відтворення "домовик" документації, в якій повинні бути чітко обумовлені виконавчі терміни і повноваження довіреної особи.

Як відновити загублені документи на земельну ділянку: що для цього необхідно?

Відновлення документів на земельну ділянку істотно спрощується при наявності хоча б однієї з наведених нижче цінних паперів:

- свідоцтво, що доводить факт земельної передачі ділянки в результаті спадщини;

- вердикт органу судової влади, що має законну силу;

- договірна документація у вигляді паперів про купівлю або продаж землі, її обміні, приватизації, даруванні та інші;

- завірені державою папери у вигляді актів, що свідчать про земельний виділення ділянки, процес якого характеризувався відповідністю закону.

У відновлювальному процесі документації не має значення, як загублені документи на землю. Восстановітьіх в будь-якому випадку доведеться, і діяти найкраще в такий спосіб:

1. На самому початку оптимальним буде звернення до служб державно влади. Особи, наділені земельними правами після активації відповідного закону, повинні направлятися в Росреестр, який видасть виписку, подтверждающіі право за ділянку землі.

2. Однак в деяких випадках Росреестр може не володіти необхідною інформацією. В даному випадку необхідно прямувати самоврядувальні органи місцевого масштабу, до яких відноситься ділянку землі. В даних структурах є спеціальні комітети, в обов'язки яких входить заняття питаннями, пов'язаними з землею. Саме в архівах представлених комітетів є всі дані про земеельних ділянках.

3. Слід враховувати, що отримання виписки є платною послугою, вартість якої може досягати 100-300 рублів.

4. Продана заяву про отримання необхідної документації обробляється протягом п'ятиденного терміну, після закінчення якого інформація або буде надана, або буде в ній відмовлено з поясненням причини.

5. Також варто враховувати, що документація, що отримується в органах БТІ, не є правоустановчої. Вона лише може виступати в якості підтвердження, що додається до основного пакету документів.

Як відновити документи на ділянку: порядок дій

Щоб відновлення документів на дільницю не здалося настільки важким і обтяжуючим, необхідно робити все поступово і поетапно.

1. Спочатку доцільно податися в будівлю однієї з місцевих, але популярних, газет, де необхідно подати заяву, що інформують про устрате важливої ​​документації. У заяві має зазначатися факт того, що загублені папери вже є недійсними, а також:

  • порядковий номер документа на право нерухомості;
  • номер ділянки кадастрового типу;
  • сукупна земельна площа і мета її використання;
  • адреса і місце розташування ділянки;
  • дані паспорта правовласника.

2. Далі слід відправлятися в органи державного права, які спеціалізуються на питаннях, пов'язаних із землею, з проханням про допомогу у відновленні документів. У повноваження даних органів входить заміна оригінального документа дублікатом. Заява повинна містити інформацію про причини і супутніх обставин, які супроводжували процес зникнення. Також заява повинна супроводжуватися:

- випуском газети, що містить оголошення про втрачені папери;

- копіями наявної документації, попередньо завіреними у нотаріуса;

- даними паспорта;

- копією свідоцтва, що доводить факт оплати податків. Дана копія також повинна бути попередньо завірена у нотаріуса;

- в разі подання особистих інтересів третьою особою необхідна копією довіреності, також завіреної юристом.

3. Дублікат видається в органах государствннной влади після надання всієї необхідної документації.

4. З пакетом документації та дозволу, виданого в письмовій формі, необхідно звертатися в Росреестр або в місцеві органи управління.

5. Попередньо важливо сплатити встановлену державою мито, розмір якої залежить від типу звернення.

6. При здачі пакету документації в відповідну структуру рекомендується відразу уточнювати терміни видачі паперів.

7. При отриманні дубліката при собі обов'язково мати паспорт. У разі, якщо дублікат отримує третя особа, повинна надаватися попередньо завірене доручення.

Як відновити загублені документи на земельну ділянку: що для цього необхідно?
Як відновити документи на будинок і землю?
Як відновити загублені документи на земельну ділянку: що для цього необхідно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online