Розрахунок бюджету на ремонт квартири в Києві

  1. Будівельні матеріали в Україні подорожчали
  2. Скільки коштує ремонт квартири
  3. Кошторис при ремонті квартири в Києві
  4. Дизайн інтер'єру при ремонті квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За останній рік в Україні зросла вартість будівельних матеріалів, послуг будівельників. Портал столичної нерухомості 100realty.ua з'ясував, який бюджет необхідний, щоб зробити ремонт квартири в Києві і інших регіонах.

Будівельні матеріали в Україні подорожчали

Зробити ремонт квартири в Києві за останній рік стало дорожче, в першу чергу, через зростання вартості будматеріалів. Крім курсу долара, який потягнув за собою подорожчання процесу виробництва матеріалів, також на ціну ремонту вплинуло зростання тарифів «Укрзалізниці». Виробники скорочують обсяги виробництва і підвищують ціни.

Як стверджують в Асоціації виробників будівельних матеріалів України, через подорожчання виробництва і транспортування за 6 міс. 2018 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року виробництво цегли керамічної склало 91%, блоків з цементу, бетону або штучного каменю - 88%, елементів конструкцій збірних - 83%, товарного бетону - 95%, цементу - 96%, мінеральної вати - 98 %.

За словами Голови Наглядової ради Асоціації виробників будматеріалів України Івана Салія, імпортні будматеріали дорожче українських на 20-30%. При цьому вони також змінюються в ціні через коливання курсу долара.

Змінилися ціни і на матеріали, використовувані в чистової обробки квартири - шпалери, паркет, ламінат, фарба і т.д. Зростання цін склав в середньому 50-200 грн. в залежності від виду матеріалу і фірми-виробника.

якщо, квартира в новобудові , Де забудовник продав, по суті, тільки голі стіни, то потрібно бути готовим віддати за матеріали приблизно 1000 грн. / Кв. м.

Класичний вид квартири під ремонт в новобудовіКласичний вид квартири під ремонт в новобудові

Так, якщо взяти квартиру, площею 50 кв. м, то на електрику (тільки матеріали) необхідно близько 10 тис. грн. Сантехніка (труби) для одного санвузла обійдеться в 7-10 тис. Грн. Штукатурка стін - в 12 тис. Грн. (Тут кількість матеріалу залежить від того, наскільки рівні стіни спочатку). Гіпсокартон - 100 грн. / Лист, а загальна вартість його покупки залежить від того, де потрібно його застосовувати (будівництво перегородок, монтаж стелі і т.д.).

Якщо говорити про будматеріали, які використовуються в чистової обробки, то тут все залежить тільки від дизайнерських ідей і фінансових можливостей. Якщо брати середній ціновий сегмент, то шпалери обійдуться в 200 грн / рулон, ламінат - в 350 грн. / Кв. м, плитка - 200 грн. / кв. м.

Стаття по темі: Перепланування квартири в 2018 році: як все зробити за законом

Сантехніка також варто по-різному і все залежить від бренду, країни-виробника. Так, якщо вибрати українського виробника, то змішувач можна придбати до 1500 грн. ванна обійдеться в середньому 1500-2500 грн., стільки ж приблизно унітаз і умивальник.

Якщо підсумувати, то готуючись зробити комплексний ремонт квартири 50 кв. м в новобудові, потрібно готувати близько 80-100 тис. грн. на «чорнові» матеріали. Чистова обробка обійдеться приблизно в 100-250 тис. Грн., Якщо купувати матеріали не найдешевші і нормальної якості.

Скільки коштує ремонт квартири

Вартість роботи будівельників в середньому по Києву практично однакова. При цьому одні орієнтуються на загальну вартість ремонту 1 кв. м, інші вважають вартість роботи за кожен вид окремо. Так, якщо брати вартість комплексного ремонту 1 кв. / М, то в середньому вона становить 100 дол. / Кв. м. Ця сума включає і чорнову і чистову обробку.

Якщо ж цікаво наймати робітників, які беруть оплату за кожен вид робіт окремо, тоді ціни на основні види робіт будуть наступними.

Кошторис при ремонті квартири в Києві

Вид робіт

Ціна грн. / Кв. м

демонтаж

35-250 (залежить від матеріалу - цегла або бетон)

Гіпсорартон (монтаж)

120-250

плитка

150

Покриття підлоги

50-220 (в залежності від виду покриття)

кладка стін

100 (чорнова кладка) -700 грн. / М.куб. (Кладка в 1 цеглу)

штукатурка

85-100

Поклейка шпалер

50

Електромонтажні роботи

20-45 м.п.

Сантехнічні роботи

25-350 (в залежності від виду робіт)

У таблиці вказані середні ціни на основні види ремонту в квартирі, при цьому кожен вид робіт може включати від 2 до 10 додаткових позицій, які оплачуються окремо. Наприклад, штроблення під проводку труб, врізка труб, монтаж коробів і т.п.

Якщо підсумувати, то на послуги будівельників потрібно готувати бюджет близько 100-150 тис. Грн. для ремонту квартири, площею 50 кв. м.

Дизайн інтер'єру при ремонті квартири

Якщо ви хочете, щоб вам розробив дизайн-проект квартири архітектор, тоді готуйтеся заплатити за ці послуги в середньому 20-40 дол. / Кв. м. Якщо замовляти авторський проект у початківця архітектора-студента, то тоді така робота обійдеться дешевше, приблизно, в 15-18 дол. / кв. м.

Стаття по темі: Як узаконити самовільне будівництво в Україні в 2018 році: список документів і терміни

«При виборі архітектора важливо з'ясувати наявність освіти у фахівця, краще сертифіката. У разі, якщо при ремонті потрібно буде зносити стіни, добудовувати нові, втручатися в інженерні рішення, робити проект повинен фахівець, який розбирається в державних будівельних нормах. Помилки, допущені при проектуванні, в результаті можуть, в кращому випадку, вилитися в незручність для мешканців квартири, а в гіршому - нести загрозу здоров'ю і життю сусідів при втручанні в несучі конструкції будинку », - говорить архітектор Ганна Кошевіцкая.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online