Затопили сусіди зверху - що робити і куди звертатися?

  1. Сусіди зверху заливають. Що робити?
  2. Куди звертатися, якщо сусіди затопили квартиру
  3. Куди звертатися, якщо залили неодноразово?
  4. Як довести свою правоту, якщо сусіди зверху заливають?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Затопили сусіди, що робити? Питання залишається актуальним в усі часи, так як від такої неприємності ніхто не застрахований. Давайте розбиратися: куди звертатися, якщо затопили сусіди, як скласти акт і як стягнути збитки.

Сусіди зверху заливають. Що робити?

Куди звертатися, якщо сусіди затопили квартиру?

Куди звертатися, якщо залили неодноразово?

Як довести свою правоту, якщо сусіди зверху заливають?

Сусіди зверху заливають. Що робити?

Отже, якщо затопили сусіди, що робити? Для початку необхідно вжити заходів безпеки - вимкнути електрику. Майно завжди можна купити, і головне в цій ситуації - зберегти життя і здоров'я. Далі потрібно вжити заходів по фіксації того, що сталося - зняти сліди потопу на фото- або відеокамеру. Зрозуміло, що якщо сусіди затопили квартиру, першою реакцією є бажання максимально швидко усунути наслідки побутової катастрофи. Але коли справа дійде до відшкодування збитків, докази вам дуже знадобляться.

Якщо сусіди затопили квартиру, зовсім не обов'язково, що винні в цьому саме вони. Для визначення винуватця слід дізнатися, кому належить квартира, де саме в системі водопостачання будинку стався прорив і витік води. Можливо, стався прорив стояка. Тоді винуватцем того, що сталося будуть ЖЕУ або керуюча компанія. Стояки відносяться до спільної власності всіх мешканців, які сплачують щомісячні внески на утримання майна. Отже, ЖЕУ або керуюча компанія повинні були вжити своєчасних заходів щодо запобігання аваріям (змінити, відремонтувати). Якщо обов'язки по обслуговуванню спільної власності не виконані, то компенсація збитків (причому і вам, і сусідам) лягає на зазначені структури.

Куди звертатися, якщо сусіди затопили квартиру

1 1. Затопили сусіди - що робити? Якщо сусіди є власниками житла, а аварія стала наслідком того, що вони не вимкнули воду, у них зірвало змішувач або сталася інша ситуація, не пов'язана з експлуатацією спільної власності, перш за все спробуйте домовитися з сусідами полюбовно. Покажіть їм масштаб завданої шкоди. Можливо, люди захочуть вирішити проблему, не доводячи справу до суду. Якщо мирний розмова не подіяв, тоді доведеться подавати заяву в суд.

2. Що робити - затопили сусіди, які орендують квартиру? Якщо аварія сталися через недбалість мешканців (забули вимкнути воду, не поміняли змішувач, зламалася пральна машина), то відповідати будуть орендарі (наймачі). Якщо, наприклад, прорвало трубу, то винен буде власник квартири, так як за справний стан труб всередині квартири відповідає саме він. Ви маєте право пред'являти свої претензії до власника житлового приміщення. І він зобов'язаний компенсувати вам збитки, а потім вже доводити, що шкода заподіяна з вини наймачів, і в порядку регресу вимагати гроші з них.

3. Що робити - затопили сусіди, що займають жиле приміщення за договором соціального найму? Відповідати за наслідки аварії буде власник житлового приміщення. У такій ситуації їм є або держава, або суб'єкти федерації, або муніципальне утворення. Кого потрібно притягнути до відповідальності, можна дізнатися, ознайомившись з договором соціального найму, або уточнивши, в чиїй власності знаходиться ваш будинок.

Куди звертатися, якщо залили неодноразово?

Куди звертатися, якщо затопили сусіди одного разу, більш-менш зрозуміло.

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

Але що робити, якщо це відбувається систематично? Якщо із завидною постійністю сусіди зверху заливають, що робити? Важливо знати, що в разі, якщо мешканці неодноразово порушують права інших мешканців (а постійне підтоплення відноситься до порушення прав), за рішенням суду такі мешканці можуть бути виселені із займаного житлового приміщення.

Вашим завданням в даному випадку є доведення факту вашого неодноразового звернення до сусідів з вимогою компенсації завданих збитків або вказівки їм на наявність порушень своїх прав, а також факту того, що заходи по врегулюванню конфлікту сусідами вжито не було.

Таким чином, відповіддю на питання «Залили сусіди, що робити, якщо це сталося не в перший раз?» Є подача позовної заяви до судових органів з вимогою про компенсацію заподіяної шкоди та виселення недобросовісних мешканців.

Як довести свою правоту, якщо сусіди зверху заливають?

Перш за все необхідно зібрати докази масштабу завданих збитків. Для цього найкраще надати фото або відео, на яких відображено момент, коли стався інцидент, а також фото або відео стану вашої квартири після того, як ви вжили заходів щодо усунення води і просушування приміщення.

Крім цього необхідно озброїтися додатковими доказами: запросити інших сусідів, які зможуть підтвердити ваші свідчення в суді; скласти акт, в якому відображено існуючий стан речей. У деяких випадках має значення проведення незалежної експертизи для оцінки завданих збитків.

Алгоритм дій при затоці:

  • Вимкніть електрику.
  • Зробіть фотографії або відеозйомку під час події.
  • Ліквідуйте наслідки аварії, наскільки це можливо, і зафіксуйте на фото або відео те, що вийшло.
  • Зверніться до сусідів, з'ясуйте причину події; дізнайтеся, хто є власником приміщення. Якщо винні сусіди, спробуйте домовитися про мирне вирішення питання.
  • Складіть акт.
  • Якщо вирішити питання миром не вийшло, зверніться до суду.

Як вже ми згадали вище, необхідно складання акта. Звідси резонне питання: «Як скласти акт, якщо сусіди затопили квартиру?»

Даний документ складається в простій письмовій формі в присутності:

  • свідків (наприклад інших сусідів);
  • потерпілого і винуватця аварії або ж сусідів, в квартирі яких сталася аварія.

Про те, як скласти акт, читайте в нашій статті: " Як скласти акт про затоплення квартири і де взяти зразок ".

Ще більше матеріалів по темі в рубриці: " акт ".

Що робити?
Як довести свою правоту, якщо сусіди зверху заливають?
Затопили сусіди, що робити?
Що робити?
Куди звертатися, якщо сусіди затопили квартиру?
Куди звертатися, якщо залили неодноразово?
Як довести свою правоту, якщо сусіди зверху заливають?
Що робити?
Отже, якщо затопили сусіди, що робити?
1. Затопили сусіди - що робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online