Кияни міняють двушку в Києві на будинок в Італії

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

29 липня 2010, 12:06 Переглядів: 29 липня 2010, 12:06 Переглядів:   Француз Бруно (на фото в центрі)

Француз Бруно (на фото в центрі). Кілька разів приїжджав до Києва з обміну житлом. Фото з особистого архіву І. Крупнова.

"Обміняю" двушку "в 15 хвилинах від центру на житло в Європі", "Віддам 3-кімнатну квартиру з видом Дніпро на місяць замість додому в Німеччині", - такі оголошення стали все частіше з'являтися в соцмережах і "Живому Журналі". За останній час свої київські квартири на закордонні апартаменти тимчасово змінили близько сотні столичних жителів.

Homeexchange (дослівно - обмін будинками) практикують у всьому світі вже близько 50 років. У нас цей рух набирає популярність тільки зараз. Суть проста: кожен, хто бажає виїхати у відпустку або на вихідні за кордон і при цьому по мінімуму витратиться, може це з легкістю зробити, обмінявши свою київську квартиру на житло в Парижі, Нью-Йорку чи Пекіні. Для цього потрібно всього лише описати свою квартиру на спеціальному сайті (наприклад, homeexchange.com) і чекати пропозицій.

Киянка Марина Донець вже тричі здійснювала вигідну угоду. Їй вдавалося поміняти свою однокімнатну біля метро "Лівобережна" на будиночок в Італії, квартирку в Нью-Йорку і Лондоні. "Я перекладач англійської та італійської, так що давно вже шукала на сайті того, з ким би помінятися. Перший раз було страшно: раптом щось не складеться. До мене приїхала пара літніх італійців, в" Борисполі "я їх зустріла і провела в квартиру, а після полетіла сама. Їм так сподобалося у мене, що дозволили користуватися навіть їх автомобілем, але в навантаження попросили поливати квіти і годувати кота ", - сказала Марина. Вона каже, що іноземці з задоволенням їдуть до нас, і знайти партнера по обміну не складає труднощів.

"Колега" Марини Ірина Крупнова згадує свою першу поїздку в Париж з посмішкою. Тоді вона з чоловіком кілька тижнів жила в двокімнатній квартирці французького викладача Бруно. На час їх відпустки він до Києва не поїхав, а просто переселився в свій заміський будинок. "Ми разом їздили на його автомобілі до нього на дачу, на екскурсії. Зекономили порядно: на готелі 1440 євро, ще 150 - на оренду авто - адже нас усюди возив Бруно", - говорить Ірина.

Потім Бруно двічі бував у киян, але обидва рази в той момент у Крупнова не було відпустки. А тому в Києві вони жили всі разом. Француз навчився готувати борщ і вареники, і тепер годує українськими стравами свою дівчину. "Дехто примудряється змінюватися з іноземцями машинами, користуватися їх яхтами. Щоб цей рух став більш масовим, я зараз розробляю аналогічний російськомовний сайт по обміну. ​​Думаю, нас скоро стане тисячі", - говорить Крупнова.

РИЗИКИ. Для того, щоб зараз зареєструватися на сайті homeexchange, потрібно заплатити членський внесок в $ 100. Це якась плата за страховку: якщо раптом обдурили і обіцяну квартиру не надали, вам нададуть компенсацію у вигляді повної оплати проживання в готелі в тій чи іншій країні. Щоб уникнути несподіванок варто обговорити правила поведінки в квартирі, щоб вам раптом не заявили, мовляв, у мене тут стояла дорогущая ваза, а зараз пропала. Ви можете навіть підписати договір зі своїм гостем і прописати в документі будь-які дрібниці. Наприклад, як спілкуватися з сусідами, платити за "комуналку", ніж можна і не можна користуватися в квартирі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Кияни міняють двушку в Києві на будинок в Італії". інші влада дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Браткова Анастасия

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online