Топ-5 способів вижити, коли відключили гарячу воду (ФОТО)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найбезглуздіші способи боротьби зі свавіллям комунальників

Щоліта в Києві пов'язане «комунальної рулеткою»: коли, в якому районі і на скільки відключать гарячу воду. В цьому році випробування тепломереж почалися з 22 квітня , Коли одного з благ цивілізації втратили жителі Академмістечка, Біличів та Новобіличів. В інших містах, навіть в 100 кілометрах від столиці, ніяких випробувань не проводять. Гарячу воду там перекривають в травні і знову включають в початку опалювального сезону. Дуже не щастить категорія громадян - це ті, хто вже встиг забути про існування централізованого гарячого водопостачання та із захватом нарікає на розніжених киян, які не можуть потерпіти тиждень-другий. Одним з найбільш вигідних рішень проблеми є установка бойлера. Але по ряду причин, наприклад, через дихаючої на ладан проводки, занадто маленької квартирки, де бойлер повісити банально нікуди або через те, що житло орендовано на невеликий термін, спастися від свавілля комунальників не виходить. Тоді в силу вступає вивертка фантазія, яка народжує інші виходи з «крижаного полону».

1. Чудеса інженерної думки

Варто додати, що ця проблема прекрасно відома не тільки українцям, а й багатьом жителям сусідніх пострадянських країн. Ймовірно, навички виживання в СРСР передаються з покоління в покоління, народжуючи всілякі, часто потенційно небезпечні конструкції, покликані замінити електричний або газовий водонагрівач, купити сонячний водонагрівач . Сміх сміхом, але подібні чудеса інженерної думки дійсно можна зустріти не тільки на дачах, а й в нібито комфортабельних міських квартирах.

2. Кип'ятильники і електрочайники

Жертви планових випробувань тепломереж прекрасно знають, за скільки хвилин закипає стандартний електричний чайник, як помитися 10-ю літрами води, і скільки кип'ятильників потрібно, щоб більш-менш швидко нагріти ванну. А іноді вони болісно замислюються про користь загартовування. Напевно, продавці кип'ятильників повинні бути вдячні комунальникам за невичерпний потік покупців. А пожежники - лаяти їх же за збільшене число коротких замикань.

3. Каструлі і відра

Якщо боязнь пожеж сильнішою за страх опіків, то воду можна гріти в каструлях. Якщо води треба багато, то в відрах. Особливо вражаюче армія нагріваються ємностей виглядає на кухні в гуртожитку.

4. Сходити в гості до друзів родичам, а краще в баню

Народна жарт говорить, що раз на рік настає час, коли всі згадують про родичів і починають їздити один до одного в гості. В цей час відключають гарячу воду. Якщо людей, які бажають простягнути руку допомоги, в зоні досяжності немає, то пора згадати про основне, гігієнічному, призначення лазні. Втім, тут є величезний недолік - кожен день ні в лазню, ні до друзів / рідних бігати не будеш.

5. Міські фонтани

Яскравий приклад тому, що міські фонтани це не тільки архітектурні конструкції, довели активістки руху FEMEN . Про те, що в них найчастіше проводять гігієнічні процедури бездомні, а воду дезінфікують раз в п'ятирічку, краще не замислюватися .

Про те, що в них найчастіше проводять гігієнічні процедури бездомні, а   воду дезінфікують раз в п'ятирічку, краще не замислюватися

Якщо відкинути іронію, то відключення гарячої води або її хронічна відсутність, якщо задуматися, виглядає дико в 21-м столітті. Дивно, коли нормальне водопостачання стає недоступним благом для цілком платоспроможних абонентів . По крайней мере, іноземці приходять від цього в стан близький до шокового. Адже послуга-то оплачувана, та й коштує не так вже й дешево. А встановлювати індивідуальне опалення, за допомогою якого і тепла вода не перекладається, в багатоповерхівках можуть і заборонити . Тому зніжені кияни, що піднімають виття хоча б в інтернеті, напевно, мають рацію. Адже, якщо мислити за принципом «у нас в місті 20 років води немає, а ви тут нюні розпустили», то так до кінця життя і доведеться митися в тазиках, гріючи воду допотопним кип'ятильником.

Валентина Дудко

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online