Що потрібно знати підприємству, якщо мобілізований працівник отримає статус учасника бойових дій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міноборони на сайті   розмістив   Актуальні питання про соціальний і правовий захист осіб, які беруть участь в АТО

Міноборони на сайті розмістив Актуальні питання про соціальний і правовий захист осіб, які беруть участь в АТО.

Зокрема, учасникам бойових дій надаються такі пільги, які прямо або побічно покладаються на підприємства, установи, в яких вони працюють:

  • безкоштовне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Порядок надання путівок, розмір та порядок виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України;
  • виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи;
  • використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час, а також одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік;
  • переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці та на працевлаштування в разі ліквідації підприємства, установи, організації;
  • пільги зі сплати податків, зборів, мит та інших платежів до бюджету відповідно до податкового та митного законодавства.

Міжвідомчою комісією з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, яка створюється Державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, в місячний строк з дня надходження відповідних документів приймається рішення про надання статусу учасника бойових дій, про що інформується комісія, яка подала такі документи .

Тобто учасники бойових дій, учасники АТО будуть отримувати по завершенні своїх завдань в зоні АТО і після подання військовою частиною або підрозділом всіх необхідних документів на розгляд.

Тому зазначені пільги можна застосовувати тільки після того, як у мобілізованого працівника, який був учасником АТО, буде документ, який підтверджує його статус як учасника бойових дій.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online