Коли варто встановлювати спліт систему або мультізональную VRF-систему?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Використання звичайних спліт систем вважається самим бюджетним і швидким способом забезпечення доброго клімату, як в квартирах, котеджах, офісах, так і в будь-яких інших приміщеннях. Якщо стоїть завдання обладнати кілька приміщень системою кондиціонування використання принципу один внутрішній-один зовнішній блок має деякі обмеження. В цьому випадку розумним рішенням буде використання мульти-спліт систем, або мульти-зональних систем, які є різновидом мульти-сплитов.

В цьому випадку розумним рішенням буде використання мульти-спліт систем, або мульти-зональних систем, які є різновидом мульти-сплитов

Почнемо з того, що установка декількох зовнішніх блоків може бути утруднена через технічні причини. Елементарно, під них немає місця. Протидія наглядових органів, будь то забудовник сучасної багатоповерхівки, який забороняє хаотично розміщувати зовнішні блоки, або будівля має історичну цінність і з очевидних причин обважувати його зовнішніми блоками заборонено. Або просто заказник їх естетичних міркувань не бажає перетворювати фасад будівлі в обліплену зовнішніми блоками поверхню. У всіх цих випадках установка мульти-спліт систем має очевидні переваги перед установкою окремий сплитов і може вирішити наявні проблеми.
Так само мульти-спліт систему логічно застосувати, коли ви хочете зменшити рівень шуму від усіх зовнішніх блоків кондиціонера. Рівень шуму від одного зовнішнього блоку мульти-спліт системи на 4-5 голів, буде нижче, ніж розподілений шум від декількох зовнішніх блоків. Це були основні причини та випадки, в яких розумно і обгрунтовано використовувати кондиціонер мульти-спліт систему.

Це були основні причини та випадки, в яких розумно і обгрунтовано використовувати кондиціонер мульти-спліт систему

Недоліком мульти-спліт системи часто називають ситуацію, коли вихід з ладу зовнішнього блоку зупиняє роботу кондиціонерів у всіх приміщеннях. Якби це були окремі спліт системи, то все разом вийти з ладу вони не можуть. Дане твердження досить рідко збувається, бо рівень надійності сучасної техніки досить високий і при правильному монтажі і коректно спроектованої системі ймовірність виходу з ладу мульти-спліт системи прагне до мінімальних значень.
Так само існує думка, що мульти-спліт система обійдеться значно дорожче, ніж така ж кількість окремий спліт систем, навіть навпаки. Мульти-спліт система буде трохи дорожче, ніж окремі сплити в тій же кількості. Крім того, монтаж мульти-спліт системи зазвичай дорожче, ніж монтаж окремих сплитов в силу вимушеного збільшення довжини трас, які треба вести не найкоротшим шляхом від внутрішнього до зовнішнього блоку, а від внутрішніх блоків в одну точку, у зовнішньому блоку кондиціонера.

До плюсів сучасних мульти-спліт систем відносяться і те, що ви можете застосувати на одному зовнішньому блоці кілька внутрішніх блоків різних типів, від настінних і підстельових, до касетних і канальних. Довжина фреонової траси в мульти-спліт системі буде залежати від планування кімнат. Якщо приміщення розкидані на великій площі або знаходяться на різних кутах будівлі, зрозуміло довжина траси збільшиться і монтаж ускладниться.

При виборі мульти-спліт систем зверніть увагу, що у деяких виробників існують вже готові рішення «з двох-трьох гольових мультісплітов», що поставляються одним комплектом. Такий комплект дешевше, ніж складальна система, в якій до зовнішнього блоку індивідуально комплектуються внутрішні блоки.

Ми пропонуємо проектування, поставку та монтаж даного обладнання. Для консультації та замовлення телефонуйте - т. (067) 939-29-29 або (044) 221-93-35.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online