Акція # ПроверьТорговийЦентр принесла шокуючі відкриття

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оксана Максимова, РИА Новости Україна

Страшна трагедія в торговому центрі російського Кемерово викликала широкий резонанс не тільки в РФ, але і в Україні. Так, масштабна пожежа, що забрала життя дітей в "Зимовій вишні", викликав резонне питання - а чи дотримуються норми пожежної безпеки в незліченній кількості ТРЦ по Україні? І як ці торгово-розважальні центри підготовлені до екстрених ситуацій?

Одночасно з цим по країні анонсовані масштабні перевірки ТРЦ співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій і Міністерства внутрішніх справ. Таке доручення зробив глава Кабміну Володимир Гройсман, додавши, що через місяць по перевіркам вже буде звіт. За його словами, Україна потребує жорсткої системи контролю, щоб не допустити трагедій в місцях масового скупчення людей. Перевірити ТРЦ на відповідність нормам пожежної безпеки після трагедії в російському Кемерово зажадав також мер Києва Віталій Кличко.

У той час як топ-чиновники лише говорять про перевірки, пересічні громадяни і журналісти, озброївшись телефонами, самі вирушили обстежити торгові центри. У вівторок в соцмережах також оголосили флешмоб # ПроверьТорговийЦентр . Опубліковані фотозвіти таких рейдів шокують.

Детальніше - в огляді РІА Новини України.

небезпечні ТРЦ

У мережі з'явилися фото з ТЦ "Магелан", який знаходиться в Києві на проспекті Глушкова, 13б. На знімках, опублікованих киянкою Ганною Аксьонової в Facebook, показані замкнені на навісні замки пожежні виходи, а якщо вони відкриті, то захаращені так, що там неможливо пройти.

Пожежні виходи в торговому центрі "Магеллан"

Крім кафе і магазинів в ТРЦ прямо в проходах між ними встановлено безліч стійок з різними товарами і послугами. Всі вони зроблені з легкозаймистих матеріалів, що в свою чергу перешкоджає пересуванню відвідувачів на випадок пожежі, тим більше в умовах поганої видимості через дим.

Заставлені проходи в ТЦ "Магелан"

Пізніше сторінка Аксьонової була заблокована для перегляду, але користувачі соцмережі почали вже поширювати опубліковані матеріали.

Пожежні виходи в торговому центрі "Магеллан"

У відомому ТРЦ "Осean Plaza", як пише " Українська правда ", Стверджують: посетителей повністю можуть вивести за 12 хвилин. При цьому журналісти виявили перегородки, які наглухо закриті на електронні замки. В відділі пожежної безпеки ТРЦ у відповідь на це уточнили, що в разі надзвичайної ситуації всі ці двері можна відкрити вручну. У кожної є опечатана коробка зеленого кольору з аварійною кнопкою. Якщо спрацює пожежна сигналізація, то всі двері розблоковуються автоматично, також диспетчер може зробити це "примусово".

При цьому в соцмережах призводять приголомшливу реакцію персоналу ТРЦ після спрацьовування пожежної сигналізації.

При цьому в соцмережах призводять приголомшливу реакцію персоналу ТРЦ після спрацьовування пожежної сигналізації

Коментарі користувачів Facebook про пожежну сигналізацію в ТРЦ Ocean Plaza

Коментарі користувачів Facebook про пожежну сигналізацію в ТРЦ Ocean Plaza

Коментарі користувачів Facebook про пожежну безпеку в ТРЦ Ocean Plaza

Схожа ситуація в Gulliver - всі додаткові евакуаційні виходи також закриті на електронні ключі і відкриваються автоматично в разі тривоги. При цьому технічний директор Олександр Дрік запевняє, що людей з комплексу вдається евакуювати за 10-15 хвилин. Соцмережі Gulliver оцінюють не так оптимістично.

Коментарі користувачів Facebook про пожежну безпеку в ТРЦ "Гулівер"

Чи не найкращі відгуки і про ТРЦ "Україна" на площі Перемоги.

Коментарі користувачів Facebook про пожежну безпеку в ТЦ "Україна"

У "Квадраті" на Лук'янівці, як пишуть журналісти "Сегодня", під час реальної пожежі та паніки шансів врятуватися буде небагато.

"Покажчиків, куди рухатися в екстреній ситуації, немає. Магазини розташовані так, щоб пройти крізь все, поки пробираєшся до сходів. Заблукати дуже легко. Пожежний вихід і написано - ключ у служби охорони. Тобто в разі якогось пожежі доведеться дзвонити охоронцеві ", - пише видання .

Закриті пожежні виходи також виявили в Новій Каховці.

Фото користувача Facebook Дмитра Донченко

Ситуація з пожежною безпекою в торговому центрі в Новій Каховці (Херсонська область)

В одеському "Епіцентрі" аварійний вихід завалений коробками.

В одеському Епіцентрі аварійний вихід завалений коробками

Коментарі користувачів Facebook про пожежну безпеку в одеському "Епіцентрі"

Як писало РІА Новини України, дуже багато "коробки" ТРЦ в Україні зводяться стрімкими темпами, з порушеннями будівельних норм і з використанням найдешевших будівельних матеріалів, часто неналежної якості. Українські будівельники також люблять використовувати пластик, оскільки він дешевше і легше, тому об'єкти зводяться максимально швидко, як того просять замовники. В результаті подібний ТРЦ не тільки запалюється, як свічка, а й виділяє отруйні речовини, отруюючи десятки відвідувачів за лічені хвилини.

Дивіться також: Трагедія в Кемерово: сумує вся Росія

За даними матеріалів відкритих джерел інтернет

Посилання по темі:

І як ці торгово-розважальні центри підготовлені до екстрених ситуацій?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online