Супутниковий інтернет сьогодні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Послуга супутникового інтернету відома давно, проте користуються їй не багато. У загальному обсязі супутникового телекомунікаційного ринку частка інтернету зовсім незначна. За допомогою компанії Astra Internet розбираємося, що вдає із себе супутниковий інтернет сьогодні.

Двосторонній супутниковий інтернет - це єдино можливий варіант залишатися в мережі в звичному режимі там, де немає інших засобів зв'язку або вони недостатні. Багатьом здається, що білі плями залишилося тільки на Чукотці, але реально, місцями, зв'язку немає навіть в Московській області. Наприклад, тільки останній рік стільниковий зв'язок більш-менш стабільно підтримується на маршруті поїзда «Москва-Петербург», раніше стільникові оператори не вважали за потрібне налагодити шляхом нормальний зв'язок.

На зорі супутникового інтернету, його обладнання було громіздким і дорогим (комплект коштував більше $ 20-40 тис.) І передача велася переважно в Кu-діапазоні, а швидкості доступу обчислювалися кілобітах в секунду.

В останні роки докорінно змінилася: до Ku-діапазону, над Росією додався Ка-діапазон із супутників «Експрес-АМ5» і «Експрес-АМ-6», вироблені «ІСС» імені академіка М.Ф. Решетньова ». Вони дали можливість підключати високошвидкісний інтернет до 45 Мбіт / сек.

Для користувача пропонується сучасне обладнання на платформі Jupiter ™ світового лідера супутникового індустрії Hughes Network. Діаметр антени - від 0,74 м. Вартість для покупця становить від 28 000 рублей, можлива оренда або розстрочка.

Вартість для покупця становить від 28 000 рублей, можлива оренда або розстрочка

Установка і настройка обійдеться ще в 6 тис. Руб., Але якщо уважно прочитати інструкцію, то обладнання можна поставити самостійно.

Є варіант колективного підключення, на котеджне селище, або на пару десятків квартир, так вийде виграти на супутниковому терміналі - один на всіх - і вартість. Вартість підключення для кожного залишиться в межах 6-8 тис. За ці гроші оператор протягне мережу від супутникового терміналу до кожного користувача або поставить крапки Wi-fi.

перед вибором тарифу , Варто подивитися на карту супутникового мовлення, тому що у кожного апарату свій охоплення:

перед   вибором тарифу   , Варто подивитися на карту супутникового мовлення, тому що  у кожного апарату свій охоплення:

Якщо в мережі передбачається проводити багато часу, то простіше взяти безлімітний тариф. Початкова вартість йде від 400 руб / міс, хоча для звичного користування з високою швидкістю доведеться віддавати до 3000 руб / міс. За це можна отримати близько 40 Гб трафіку щомісячно.

Звичайно, ціни не порівняти зі звичними міськими. Заощадити можна якщо вибрати найбільш прийнятні тарифи, добові, тижневі або місячні. Деякі дають вигідні 6 часові періоди «Безлімітний ночі».

Недоліком геостационарного інтернету є ще й висока затримка сигналу - супутники знаходяться на відстані 36 тис км, сигналу потрібен час щоб подолати цю відстань туди-назад, плюс додаткові втрати часу в системах комунікації, так що пінг може досягати півсекунди або більше - для сучасних мережевих ігор не піде.

Недоліком геостационарного інтернету є ще й висока затримка сигналу - супутники знаходяться на відстані 36 тис км, сигналу потрібен час щоб подолати цю відстань туди-назад, плюс додаткові втрати часу в системах комунікації, так що пінг може досягати півсекунди або більше - для сучасних мережевих ігор не піде

Зрозуміло, такі умови не сприяють популярності супутникового інтернету, і причина високих цін - космічні засоби доставки.

Зрозуміло, такі умови не сприяють популярності супутникового інтернету, і причина високих цін - космічні засоби доставки

Ціна геостационарного супутника - до півмільярда доларів, ракети - ще під сотню млн. Хвилинка поклоніння Ілону Маску, який поставив собі за мету знизити ціни на ракети в десять разів, але поки знизив удвічі, що вже непогано. А ось із здешевленням супутників поки все погано, хоча в цьому напрямку зараз рухаються дві компанії: OneWeb і SpaceX.

Термін служби супутника - обмежений, як правило, близько 15 років. Зараз, коли якість космічної електроніки досить високо, цей термін не призводить до виходу супутника з ладу. Термін експлуатації визначається запасом палива, необхідного для підтримки стабільної точки стояння на геостаціонарній орбіті. Щоб продовжити цей термін, зараз використовуються ефективні електроракетні двигуни. «Повністю електричні» супутники вже робить Boeing і Airbus. У Росії такий апарат розробляє «Даурія Аероспейс» в партнерстві з «Газпром космічні системи».

Детальніше про послуги можна дізнатися на сайті Astra Internet або за безкоштовним телефоном 8 800 775 79 55

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online