Вихідні на Можайка - Звіти про рибалку - Газета Рибак - Рибака №11 / 2015

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Домовився з друзями їхати на Угру, для чого змінився змінами на роботі, щоб вийшло чотири дні вихідних. Але, як завжди, то один захворів, то інший не може. Виручила сестра Віка з чоловіком Олексієм, погодившись скрасити рибальські вихідні. Не люблю рибалити на самоті.

Віка в наметі ночувати категорично відмовилася, тому вирішуємо їхати на базу Віка в наметі ночувати категорично відмовилася, тому вирішуємо їхати на базу. Яку? І тут згадую про Красновідово, що на Можайському водосховищі. Років з десяток тому ми сюди частенько їздили, поки в моєму рибальському серце міцно не обгрунтовані Руза.

Суботнім рано вранці Льоша швидко довозить нас до місця, благо дороги вільні. На базі багато що змінилося: човнова станція перетворилася в причал для яхт; по всій території побудовані альтанки, будинки, будиночки, і доміще для гостей-рибалок. І народ, народ, народ! Народ на березі, в машинах, в наметах. Яблуку ніде впасти, такий ось людський мурашник. Трафік яхт, човнів, катерів не поступається жваво московським руху. Так, приїжджати сюди потрібно посеред робочого тижня ...

Взяли на прокат човен, знайшли на березі містечко, до якого підібратися можна тільки з води і з комфортом розмістилися. І ось вже шашлик виходить над мангалом ароматним димком, харчі розкладена на спорудженому з підручних засобів столику, снасті вишикувалися в очікуванні клювання.

У мене три донки, по два гачка на кожній. На одній насадка - бондюелевская кукурудза, на двох інших наживляючи «м'ясо». На одному гачку черв'як, на іншому красується трійка опаришей- «червоноармійців». Забігаючи вперед, скажу, що на кукурудзу так нічого і не спіймали, хоча насадка з гачків періодично зникала.

Льоша намагався половити на вудку, але сильний вітер в нашу сторону цього не сприяв, та й дрібно біля берега.

«М'ясо» на гачках без уваги не залишалося, викликаючи інтерес у підводних мешканців. Клювало своєрідно: дзвіночки з гільзи не дзвонили, що не розгойдувалися, а просто різко падали.

- Ой, впало! - кричить сестра, і я підривають з-за столу, в кілька стрибків досягаю берега і підсікаю. На кожному гачку по «матросики». Сестра самостійно підсікає і витягує йоржа з ​​палець. Дрібниця для юшки, тут без йоржів НЕ обійдешся.

Періодично поклёвивает бель, повз нашої стоянки проносяться катери відпочиваючих. В одній моторці помічаємо чоловіка в характерній уніформі з написом ДПС на спині. Сміємося: «Невже вони тепер і на воді ?!»

Темніє рано, вже захід прикрасив небо сюрреалістичними фарбами, по водосховищу з музикою і віражами катаються не зовсім тверезі люди. І ось на тлі поєднання краси заходу і людської вакханалії Можайка підносить мені чудовий подарунок. Дзвіночок звично впав, підсікання на «автоматі» і опір на тому кінці волосіні. Виводжу видобуток і розглядаю в густішій сутінках красеня-голавлика. Не великий, звичайно, але вся принадність полягає в тому, що голавлей на донку я ще не ловив. Цей же з жадібністю заковтнула хробака на червоному овнеровском гачку-шістці, довелося користуватися корнцангом.

Уже в темряві завантажилися в човен і відбули на базу. Народ тут веселиться щосили. Музика, крики, танці, напівголі красуні, які купаються у пристані. Свято життя! Добре, що наш будиночок стоїть на відшибі, і шум веселощів особливо не турбує. Заснув практично моментально, вночі мені снилася улюблена.

А вранці варили юшку. Водночас з'ясувалося, що вчора на базі справляли чиєсь весілля. Ушиця вийшла на славу, особливо була задоволена сестра, яка вже давно хотіла юшки. З будиночка виселилися опівдні, покидали речі в машину і вирішили ще половити кілька годин.

Погода зіпсувалася, небо затягнуло хмарами, сильний вітер гнав в нашу сторону хвилі з «баранчиками». Риба клювати не хотіла. Льоша знайшов на березі кілька кругляшей пінопласту і запропонував використовувати в якості насадки. Ну що ж, про таке я читав, пінопласт стає останнім часом досить популярною насадкою. На червоний овнеровскій гачок насаджують помаранчеву пенопластіну, потім трьох червоних опаришів. Виглядає все це новорічної ялинкової іграшкою. І адже спрацювало ж, витягнув я подлещика на цей креатив!

А ось коли витягав окунька, зарядив дощ, вже по- осінньому нудний і холодний. Ось і закінчується літо червоне. Шкода, адже «літо - це маленьке життя», як співається у відомій пісні.

Ми в Google+   Рибак-Рибака
Ми в Google+ Рибак-Рибака

Автор

Андрій Рибаков, Троїцьк, Московська область

номер випуску

11/2015

статтю прочитало

5268 5268   Рейтинг: 3 Рейтинг: 3.52

Яку?
Сміємося: «Невже вони тепер і на воді ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online