Рішення задач з банківської справи

  1. Розділи банківської справи
  2. Методика рішення задач з банківської справи
  3. література
  4. Рішення банківської справи на замовлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Банківська сфера переживала серйозний бум в докризовий період. Наприклад, в 2005-2007 рр. мережі банків, обсяги кредитування населення серйозно зростали, а, відповідно, зростав попит і на банківських співробітників. У той період робота в банку вважалася мало не найбажанішою і престижною у випускників ВНЗ, особливо спеціальностей «Фінанси і кредит» та «Банківська справа». З настанням кризи ситуація змінилася: кількість відділень банків почало скорочуватися, кредитування припинилося, депозити теж стали вилучатися з банківської системи. На сьогодні, ситуація певною мірою стабілізувалася, але говорити про серйозне бумі в даній сфері не доводиться.

Незважаючи на всі фінансові потрясіння останніх років, робота банківським співробітником залишається досить престижною і затребуваною. Більш того, нинішні студенти можуть очікувати поліпшення ситуації в галузі до моменту закінчення ВНЗ. Дана дисципліна є досить вузькоспеціалізованою, тому викладається, як правило, тільки на економічних факультетах, і то - певної фінансової спрямованості. Знання банківської справи будуть корисні і майбутнім фінансовим аналітикам, і аудиторам, і власникам бізнесу.

Розділи банківської справи

При вирішенні завдань з банківської справи можна виділити наступні основні розділи.

  • Загальні поняття дисципліни, характеристика вітчизняних і зарубіжних банківських систем. аналізується структура фінансового ринку , Сутність і значення банківських установ в економіці . Розглядається роль Центрального банку в регулюванні діяльності комерційних банків і грошової маси в обігу. Дається характеристика Банку Росії і зарубіжним Центробанкам.
    Банківська сфера переживала серйозний бум в докризовий період
  • Кредитна та лізингова політика, а також операції на ринку цінних паперів. Розглядається кредитний механізм, супутні ризики і поняття банківського мультиплікатора. Визначаються відмінні ознаки лізингу, його переваги та недоліки. Операції на ринку цінних паперів перебувають під значним впливом Центробанку і проведеної ним монетарної політики.
  • Грошові і безготівкові розрахунки, валютні операції банків. Напевно, самий практикоорієнтовний розділ в дисципліні (по крайней мере, для більшості студентів). Також розглядаються факторингові операції, векселі, чеки, акредитиви, платіжні вимоги і доручення. Аналізуються валютні операції і валютні рахунки, які відкриваються фінансовими установами.

Методика рішення задач з банківської справи

При вирішенні завдань з банківської справи ми використовуємо таку методику:

  1. Визначаємо розділ, що розглядається в даній задачі або завданні.
  2. Визначаємо діючих фінансових суб'єктів і існуючі фінансово-економічні відносини.
  3. Аналізуємо рух грошей і інших фінансових активів в процесі здійснення банківських операцій.
  4. Безпосередньо проводимо необхідні розрахунки і обчислення, визначаємо залишки на рахунках, ефективність і прибутковість окремих валютних та інших операцій.
  5. Здійснюємо перевірку вирішеною завдання в логічному (відповідність відповіді сформульованої задачі) і аналітичному (коректність фінансових розрахунків) ракурсі.

література

На щастя, є достатня різноманітність літератури з банківської справи та різних аспектів дисципліни. Тим, хто цікавиться міжнародними економічними відносинами має сенс підбирати літературу по кожній конкретній цікавить зарубіжній країні. Як приклад можна привести навчально-методичний посібник Борівської М. А. та Налесной Я. А.

Рішення банківської справи на замовлення

Ви маєте можливість замовити розв'язання задач з банківської справи (в тому числі, онлайн ) У наших фахівців. Успіхів в освоєнні тонкощів банківської справи!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online