Корпоративні банківські картки - зручний інструмент для сучасних компаній

  1. «У зв'язку з виробничою необхідністю ...» Такими службовими записками завалені бухгалтерії багатьох...
  2. Карта, яка завжди на службі
  3. Де можна оформити пластик для підзвітних осіб?

«У зв'язку з виробничою необхідністю ...»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Такими службовими записками завалені бухгалтерії багатьох компаній. Облік підзвітних осіб у організаціях, діяльність яких пов'язана з численними відрядними і представницькими витратами, - постійний головний біль для бухгалтерів. За цими операціями завжди існує великий документообіг. Карти ж покликані полегшити процедуру видачі коштів під звіт.

Корпоративний пластик - це повноцінне платіжний засіб, власник якого може здійснювати покупки, оплачувати послуги і отримувати готівку на території країни і за кордоном. Даний фінансовий інструмент не може використовуватися для перерахувань зарплати або соцвиплат.

За чий рахунок банкет?

Для організацій, які за родом своєї діяльності співпрацюють з великою кількістю компаній, корпоративні карти вигідні, зручні і престижні.

Юридичні особи можуть оформити дебетову (розрахункову) або кредитну картку.

Найчастіше замовляють перший варіант, тому що при використанні витрачаються власні кошти організації. Підприємство саме визначає список підзвітних осіб, що мають доступ до грошей компанії. Банк випускає необхідне число карток, які можуть бути прив'язані до загального рахунку, або на кожен примірник відкривається свій спецрахунок. Організація має можливість встановити загальні видаткові обмеження і фінансові ліміти для співробітників.

Використання кредитних корпоративних карт має на увазі, що розрахунки будуть здійснюватися за рахунок позикових коштів, наданих банком. За користування кредитом фірмі доведеться платити відсотки, тому такий вид пластику оформляється рідше, в основному для топ-менеджерів компаній.

Карта, яка завжди на службі

Які ж функції виконує корпоративна картка? Вона необхідна для:

  • представницьких витрат;
  • відрядних витрат;
  • господарських і комунальних платежів компанії;
  • забезпечення безпеки і захисту фінансів від втрати, крадіжки і несанкціонованого витрачання;
  • економії на банківських і валютно-обмінних операціях;
  • зниження навантаження на бухгалтерську службу;
  • оперативного контролю і управління грошовими коштами підприємства.

Корпоративна карта допомагає аналізувати і мінімізувати організаційні витрати компанії, збільшує швидкість розрахунків за товари і послуги (в порівнянні з іншими безготівковими формами оплати). Будь-яку необхідну операцію можна проводити в зручний час, без прив'язки до операційного дня в банках.

Де можна оформити пластик для підзвітних осіб?

Попит на даний продукт є, тому кредитні організації його активно пропонують.

- Сбербанк випускає своїм клієнтам дебетові корпоративні картки Visa / MasterCard Business. Подати заяву на відкриття карт-рахунку можуть юридичні особи (резиденти і нерезиденти), індивідуальні підприємці, нотаріуси та адвокати. До затвердженого банком списку установчих документів додається реєстр, який містить список і паспортні дані співробітників - майбутніх власників корпоративного пластика.

Рахунок відкривається юридичній особі безкоштовно. Плата за обслуговування кожного примірника карти становить 1 200 руб. по карбованцевих рахунках і 50 EURO / USD за валютними. Є мінімальний початковий внесок - від 2 400 руб. (Від 100 EURO / USD в інвалюті). Картковий продукт Visa / MasterCard Business «Бюджетна» оформляється безкоштовно і не передбачає обов'язкового внесення коштів.

- Банк24.ру оформляє корпоративні карти декількох категорій: Visa Instant Issue (пластик миттєвого випуску), Visa Classic та престижні Visa Gold.

Особливістю першої карти є те, що вона неіменна, може бути активована в момент видачі. Випускається безкоштовно, але є й істотний недолік: карту неможливо буде повернути, якщо станеться її блокування в банкоматах сторонніх кредитних організацій. Також даним пластиком можна оплачувати покупки через Інтернет.

Класичний і престижний варіанти корпоративної картки платіжної системи Visa можна оформити, подавши заяву у відділенні банку або в режимі онлайн. Комісія за випуск карти залежить від виду і терміну її дії. Річна Visa Classic обійдеться в 1 тис. Руб., А дворічна коштує 1 500 руб.

Вартість Visa Gold на аналогічні періоди становить 4 тис. Руб. та 5 500 руб. відповідно. Ця карта дозволяє своєму власникові користуватися усіма стандартними перевагами корпоративного пластика, а також дає ряд привілеїв міжнародної платіжної системи. Крім того, власникам преміум-карт безкоштовно надаються послуги страхування від нещасних випадків в поїздках, термінової доставки готівки або дубліката картки, страховки ризиків несанкціонованого використання картки, інформаційний сервіс.

- Банк Москви для корпоративних клієнтів розробив кілька пропозицій. Серед них Visa / MasterCard Business, а також преміальні картки (рівня Gold) міжнародних платіжних асоціацій. Випускається і пластик Union Card (російської розрахункової системи).

Кредитна організація пропонує новим клієнтам, що відкриває розрахунковий рахунок, оформити корпоративну карту без комісій (правда це не поширюється на престижні категорії). Карткові продукти преміум-класу передбачають початковий внесок 3 000 USD і платіж за перший рік обслуговування в розмірі 100 USD (другий рік - 90 USD). Власникам Visa / MasterCard додатково надається страховий поліс (сума покриття залежить від виду карти) від нещасних випадків.

Аналогічні пропозиції за корпоративними картками є в продуктовій лінійці Абсолют Банку, Уралсиба, Росбанка, Кредит Європа Банку, Ак Барс Банку, Транскапіталбанк, Інвестторгбанка, Альфа-Банку, МІнБ, Россельхозбанка і інших.

Чи може індивідуальний підприємець отримати кредитну карту
Що таке інтернет-еквайринг і як до нього підключитися?
Платіжні агрегатори: порівняння сервісів

За чий рахунок банкет?
Де можна оформити пластик для підзвітних осіб?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online