Як зняти квартиру в США - вартість оренди нерухомості в Лос-Анджелесі - Російські замітки про Американську життя

  1. Про Лос-Анджелесі і про його районах
  2. В якому районі краще жити в Лос-Анджелесі
  3. Про райони біля океану в Лос-Анджнелесе
  4. Терміни оренди квартир і будинків в Америці (контракти)
  5. Сайти з квартирами і будинками в США (пошук житла в Інтернеті)
  6. Тимчасова квартира в Америці
  7. Ціни на житло в Лос-Анджелесі (всі квартири без меблів)
  8. Як зняти квартиру / будинок в США (що потрібно, щоб орендувати квартиру в Америці)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ну, з чого ж почати ...
Думаю, спочатку варто розповісти трохи про саме місто і про його районах, а потім вже про ціни, документи та на що варто звернути увагу при оренді квартири або будинку в Америці.

Про Лос-Анджелесі і про його районах

Нагадаю, що це Лос-Анджелес, це місто в якому є будь-які райони, будь-які національності, будь-які умови життя (як і в багатьох великих містах Сполучених Штатів Америки).

Тут є усе! Від будинків, в яких страшно дихати, тому що навколо все на стільки дороге, що просто уявити скільки це все коштує майже неможливо (може пам'ятаєте, по MTV раніше була така передача, коли ходять по домівках знаменитостей: у них там 5 басейнів, 20 спалень, будинки для прислуги і унітази з діамантами), і до будинків, в яких здається жив маніяк-вбивця. Іржаві раковини, облізлі стіни, оббитий кахель.

Ми якось потрапили в такий апартмент і були просто в шоці. От чесно, якби я була продюсером голлівудських фільмів, я б його орендувала для якогось трилера або фільму жахів. Залишилося тільки розмазати кетчуп по стінах і все ... Lights! Camera! Action! Але в шоці ми були не тільки від «євроремонту» цього приміщення, а ще й від його вартості, тому що коштував він стільки, скільки такий же новий апартмент (через дорогу на тій же вулиці) з посудомийкою, підсвічуванням в стелі, кондиціонером , балконом і іншими шедеврами сучасності. Чим думав господар цієї квартири, здаючи її за таку ціну, я не знаю. Загадка!

Це приклад того, що ціни тут часом залежать ще й від примхи власника будівлі або комплексу квартир. Всяке буває. Ви можете за однакову ціну зняти або гарний чистий апартмент в хорошому американському районі, або розбиту квартиру в мексиканському бідному районі, де грати на вікнах. Тому, кожен будинок потрібно побачити своїми очима, перш ніж його орендувати!

І не радійте відразу фотографій в Інтернеті, часто в реальності виявляється все зовсім і не так красиво, як на картинці.

В якому районі краще жити в Лос-Анджелесі

Якщо Ви вперше приїхали в Лос-Анджелес раджу шукати квартиру або в Голлівуді, або в Долині.

Долина в Лос-Анджелесі - це так звана долина Сан-Фернандо, яка займає більшу частину міста. У місцевому лексиконі це просто Valley (в російській варіанті «Валлі». Типу «- А ти де живеш? - Та в Валле»).

Голлівуд хороший тим, що там багато всього корисного для життя: ресторани, магазини, салони краси і т.п. Тобто все під рукою. Це важливо, якщо у Вас немає машини. Власне, немає її тут ні у кого, хто тільки прилетів до Лос-Анджелес. Тут також варто звернути увагу на те, що Голлівуд ділиться на різні частини, тобто північна, південна, західна і східна (в Західному Голлівуді знаходиться російський район). Тобто Голлівуд великий і тут треба буде вибирати місце проживання не тільки по його частинах, але і по вулицях, тому що вони різні за рівнем життя і різні за національностями, які на цих вулицях проживають.

Так, і налякаю відразу - Голлівуд в реальності не те місце, яким захоплюються і думають що це місце мрій, кінематографа і зірок світового шоу-бізнесу. Це перш за все старий район. Тут купа бомжів, купа любителів палити травичку, купа магазинів, які продають цю травичку, це жебраки громадяни, це грабежі, це бруд на вулицях, це купа туристів, це шум. Тобто це не те місце, де цвітуть квіти, гуляє Дженніфер Лопес і загоряє Джастін Бібер. Це все там може і є, але десь на вершині пагорбів, куди простим громадянам дороги немає.

Тому тим, хто живе в Лос-Анджелесі, пафосна фраза «Я живу в Голлівуді» від простої людини нічого захоплюючого не говорить (це те ж саме, що я Вам скажу що я з Пролетарського району, а Ви відповісте «Ааа ... Ну й добре. »). Знову ж це не жах-жах, з пістолетами тут по вулицях як в бойовиках ніхто не бігає (а то я знаю, багато в це вірять і представляють Америку собі саме такий), але і це місце не є розкішшю і чимось особливим і неповторним. Просто район міста, ось і все. Зі своїми плюсами і зі своїми мінусами, як і всі в цьому світі.

Голлівуд я б радила вибирати тим, хто їде в США без дітей, тобто ви - молоді люди, які і в бар не проти сходити, і в нічний клуб заглянути. В Долині ситуація протилежна, тут в основному спальні райони. Тихо, мирно, симпатично. Школи, парки. Це я кажу знову ж про хороші райони, тому що є і погані. Але у тихій життя є свій мінус - транспорт. Тобто якщо Ви без машини, тут робити нема чого. В Долині можна жити так, що в супермаркет потрапити можна тільки на машині. Пішки дуже далеко, автобус не ходить, велосипед не завжди врятує, тому що на вулиці буває більше +35 (під літнім каліфорнійським сонцем великий під Вами може розтанути, а Ви обгорите за 15 хвилин так, що помідори будуть заздрити). Але зате з машиною тут дуже навіть добре.

Крім того, хороший варіант, якщо Ви з дитиною (школи, садочки, ігрові майданчики). Хороші місця в Далін - це Pasadena (дуже зелений і затишний місто), Northridge (ми раніше там жили) і все навколо, російський район Encino. Про поганих районах Лос-Анджелеса читайте тут . І в них не селитеся (там також є про Голлівуд, тому повторюся, до вибору житла підходите там грунтовно).

Про райони біля океану в Лос-Анджнелесе

Санта-Моніка - маленьке містечко на березі океану, який зараз відбудовують новими сучасними будинками. Але якщо потрапити в старі будинки, то очікуйте старенького ремонту.

В цьому плані в Санта-Моніці жити добре коли є гроші і Ви можете дозволити собі жити у океану, тобто витрачати досить багато на хорошу квартиру. Для нас тут жити дорого, але ми поки не можемо виїхати через роботу чоловіка, хоча знаємо, що за ті гроші, що ми платимо тут за оренду квартири зараз, могли б жити у великому гарному апартаментів в тій же Долині, ніж тут знімати крихітну студію. Тому якщо Ви економите (а спочатку це роблять всі), то селитеся в інших районах і океан залишайте на потім (до нього завжди можна приїхати в будь-який час). Інакше Ви будете просто прив'язані до квартири, на яку будуть йти великі гроші, замість того, щоб витрачати їх на подорожі по Америці або ще на що хороше (у нас ось з цієї причини немає можливості виїхати кудись далі Лос-Анджелеса, т. к. на навіть відносно близькі поїздки (Лас-Вегас або Сан-Франциско) потрібні якісь суми на готелі, їжу, розваги та подібні потреби, а у нас їх немає).

Також Санта-Моніка дуже гучна, будьте до цього готові. Туристи, машини, вертольоти, мотоцикли, ресторани. Це, напевно, тут для мене найбільший мінус (я вже, скоро як 2 роки, ні разу не спала довше 9 ранку, навіть коли хотілося, тому що з 7-8 ранку тут починається моторошна грохоталовка і спати нереально навіть із закритими вікнами - я іноді подушку обертають навколо голову на подобі косиночки). А ще тут наші сусіди постійно курять як сигарети, так і травичку. Але травичка ладно, вона не така смердюча (ми звикли), але сигарети дуже ріжуть ніс (в США взагалі мало хто курить і в нашому місті заборонено законом курити в громадських місцях). Але в Санта-Моніці всюди курить молодь, якій дуже часто пофігу на закони. Також хочу уточнити, що це молодіжне місто, тут дітей зустріти - величезна рідкість.

У другій половині Санта-Моніці можна, але в тій, що ближче до розваг - немає (ми самі тут оселилися щоб гуляти по магазинах і ходити іноді в бари, хоча тут стільки туристів, що часом просто не проштовхнутися і ми навпаки від сюди їдемо на вихідних). Тобто якщо у Вас дитина, намагайтеся шукати більш тихі варіанти житла.

Окремо розповім про район біля берега Тихого океану - Веніс. Цей район цікавий з точки зору туризму, але з точки зору житла не дуже ... Це все тому, що в Венісі продають марихуану, отже там і живуть ті, хто її купує. Тобто там не дуже чисто, не надто безпечно. Якщо Ви не великий і сильний чоловік, здатний набити в темному провулку комусь морду, то селитися там я б не радила. Ні, там, звичайно, не так прямо страшно. Але і не супер-пупер. Там є симпатичні приватні будиночки, але ось квартири для оренди, що ми там бачили, були а ля хрущовка алкашів (це коли стара брудна плита стоїть посередині кухні, кривої стілець посередині кімнати, унітаз посередині туалету і на цьому все). Такі квартири і стоять найчастіше копійки, але бажаючих їх орендувати явно не багато. Крім того, ідея оселитися там у нас відпала через те, що мені потрібно однією переміщатися по вулиці в темний час доби (у мене навчання з 6 до 9 вечора), що не дуже безпечно, тому що я не сильний чоловік, а щодо худа дівчинка.

Терміни оренди квартир і будинків в Америці (контракти)

Я думаю, у нас, як і у всій Америці, оренда квартир і будинків має різні терміни. Найчастіше контракт на оренду становить рік. Іноді буває на пів року і рідкісні випадки - оплата оренди по місяцях (коли Ви знімаєте квартиру з контрактом на рік, Ви також платите щомісяця кварт. Плату, але обіцяєте за договором прожити в цій квартирі рівно рік, не менше.

Оренда ж місячна означає, що Ви платите також щомісяця, але у Вас контракт на житло не має обмеження в термінах, хочете живіть 3 місяці, хочете 3 роки). Цей рідкісний варіант і є найвигідніший, особливо коли Ви тільки що приїхали і у Вас немає роботи, тобто Ви не знаєте, в якому районі Вам буде зручніше жити (щоб бути ближче до роботи). Так що пробуйте шукати оренду на місяць, потім буде простіше переїхати.

Якщо ж Ви вже влаштувалися і точно вибрали район, а також Вам подобається квартира, то звичайно ж, рік буде нормальним терміном. Відразу уточню, менше ніж на місяць квартиру зняти не можна. Якщо оренда квартири без точного терміну (без контракту на рік), мінімальний термін оренди буде вже 2 місяці. Це тому, що якщо Ви вирішите змінити місце проживання, то повинні будете повідомити менеджеру / господареві квартири про виселення за місяць, тобто заздалегідь.

Якщо Ви вирішите виїхати прямо ось сьогодні - Вам доведеться оплатити наступний місяць оренди все одно. Зазвичай таку умову попередження за місяць входить в усі контракти оренди житла, не залежно від того, на рік контракт або просто з оплатою за кожен місяць.

Домовитися, що Ви проживете в цій квартирі рівно місяць і уедіте, буде складно. Зазвичай для нового мешканця оформляють різні документи (в тому числі оплата світла, газу, сміття, паркування тощо) і возитися з таким тимчасовим мешканцем багато хто не захоче (тому що хороші квартири тут дуже швидко розбирають на довгі терміни і багато господарі дуже строго підбирають мешканців для свого будинку, починаючи від сімейного стану і закінчуючи курінням).

Крім того, з туристичною візою і з туристичними документами зняти квартиру буде дуже складно (багато формальностей і не буде потрібних документів).

Якщо Ви орендували житло з контрактом на рік, і вирішили виїхати за статтю роки проживання в квартирі, то з Вас візьмуть скоріше за все штраф, який дорівнює одному або декількох місяців оренди. Зазвичай, в таких випадках, самі мешканці шукають собі заміну, і контракт переоформлюють на інших людей.

Сайти з квартирами і будинками в США (пошук житла в Інтернеті)

На цих сайтах можна подивитися ціни на квартири і будинки, як оренда, так і покупка / продаж: craigslist.org (сайт, на кшталт онлайн-газети), hotpads.com, zillow.com, trulia.com, rent.com, apartments .com і westsiderentals.com (сайт платний, але оголошення тут добірні з повною інформацією про будинках і квартирах).

Крім цих сайтів, в Інтернеті також дуже багато і інших ресурсів. Якщо потрібно житло тимчасове, тобто цілу квартиру / будинок / кімнату, то раджу пошукати на airbnb.com, там здають житло самі господарі на будь-який термін, плюс не потрібна така кількість документів, як при оренді житла, яке знімають жителі Америки.

Тимчасова квартира в Америці

Airbnb - відмінно підходить для туристів і приїжджих, бо звичайне житло тут на час не здають (в сенсі повноцінні квартири і будинки), контракти, повторюся, від пів року і більше, та й меблів в них немає, на відміну від квартир з господарями. Як вибрати та забронювати житло на Airbnb?

Ціни на житло в Лос-Анджелесі (всі квартири без меблів)

Голлівуд, Долина та інші райони / міста:

  • Студія - квартира без кімнат, тобто кімната, в якій відразу кухня і спальня (в ідеалі, це квартира для однієї людини, але в цілях економії грошей, можна жити удвох і навіть, напевно, втрьох, якщо Вас влаштовує жити в одній кімнаті, і за умови, що Вам це дозволять ) - від 1200 доларів на місяць. Ну, з чого ж почати Студія (на схемі джуніор 1 бедрум - студія зі стінкою-перегородкою)
  • 1 Бедрум - кухня зі спальнею, тобто студія плюс кімната - від 1600 на місяць. Однокімнатна квартира
  • 2 Бедрум - квартира з двома спальнями - від 2000 на місяць. Двокімнатна квартира

Санта-Моніка і інші райони / міста у океану (готуйтеся до того, що ціни будуть в 2-3 рази вище):

  • Студія - від 2000 на місяць.
  • 1 Бедрум - від 2500 на місяць.
  • 2 Бедрум - від 3000 на місяць.

За гарний вид з вікна (на пляж / океан) додайте ще $ 500 або навіть $ 1000.. Звичайно, можна знайти варіанти дешевше, але скоріше за все апартмент буде дуже старий.

Також в США є інші варіанти квартир і будинків для оренди: лофт (два поверхи зі сходами, зазвичай внизу вітальня і кухня, нагорі «на балконі» спальня), гостьовий будиночок (господарі здають свій гостьовий будиночок на території свого будинку, зазвичай хочуть тільки одного мешканця), тільки кімнату (згадайте серіал «Друзі» і багато інших, де ванна, вітальня і кухня загальна, але у кожного своя спальня - зазвичай такий варіант вважають за краще студенти).

Як зняти квартиру / будинок в США (що потрібно, щоб орендувати квартиру в Америці)

  • Рахунок в банку, на якому знаходиться достатня сума (зазвичай це 8 * суму оренди, тобто якщо квартира коштує 1 000 на місяць, то потрібно мати 8 000 на рахунку), або інше підтвердження доходу (чеки, виписка з американського банку, запрошення на роботу (job offer), робочий контракт). Виписки їх російських та інших банків не підійдуть, єдиний варіант, що в США є філія Вашого банку, в якому можна взяти цю виписку. Якщо ні того, ні іншого у Вас немає - доведеться попросити у друзів в борг, щоб тимчасово покласти цю суму на Ваш рахунок. Не забувайте, що швидше за все доведеться проробляти ці операції в кілька етапів, тому що у банків є обмеження на поповнення балансу рахунку (для нових клієнтів Bank of America це $ 5 000 в день). Не забудьте повернути гроші друзям!
  • У Вас вже повинен бути номер Social Security, його ваш майбутній Landlord (орендодавець) візьме для перевірки. Це стандартна процедура в Америці - таким чином перевіряють Вашу кредитну історію (якої у Вас немає, якщо Ви тільки приїхали). За перевірку (Credit Check) часто беруть додаткову плату (близько $ 20).
  • Також Вас швидше за все попросять зробити money order, або cashier's check для оплати першого місяця. Money order можна буде зробити в CVS, але майте на увазі, вони можуть не прийняти Ваше посвідчення особи (в Каліфорнії вони чомусь хочуть бачити тільки Каліфорнійські права), але можна скористатися ID одного. Cashier's check можна зробити в Вашому банку.
  • У США (зокрема в Каліфорнії) енерго-компанії (водою вони ж займаються) працюють незалежно від орендодавців, і Вам швидше за все доведеться дзвонити в одну з них (наприклад Edisson або LDWP). Якщо Ваш Social Security новий - Вам швидше за все доведеться їхати до них особисто, щоб внести депозит (тому що вони Вам ще не довіряють). Зазвичай депозит повертається після півроку справних платежів за електрику / воду. У деяких апартаментів за електрику або воду (або за все разом) платить орендодавець (Landlord) - про це зазвичай чітко вказано в договорі.
  • Якщо у Вас немає кредитної історії Вам потрібно буде заплатити депозит. Зазвичай це місячна орендна плата. Потрібно це тому що орендодавець повинен знати що Ви не втечете без оплати орендної плати. Депозит звичайно сплачується або за допомогою cashier's check, або money order. Після того, як ви з'їсте, Вам повернуть ці гроші за вирахуванням витрат на чистку і ремонт, якщо вони необхідні.

На що звернути увагу орендуючи американську квартиру / будинок

- Розташування (вулиця, район). Відразу дивіться на те, як виглядають будинки навколо (відкриті або за гратами двері і вікна), чистота вулиці, вартість автомобілів, що припарковані біля будинків. Це тут говорить багато про що, відразу можна зрозуміти який контингент людей тут живе. Брудно, решітки, що лякають громадяни, побиті старі тачки - Вам сюди не треба. -

-Розташування по відношенню до. До чого? Так до всього! Ресторани, кафе, торговий центр, перукарня, пральня. Залежно від того, що Вам потрібно під боком. Зазвичай зручно жити поруч з Плаза (площа з купою магазинів, салонів, кафе), щоб все і відразу. Ну, або хоча б просто поруч з супермаркетом. У нас ось розташування квартири дуже вдале, поруч і апетках, і супермаркет. Завжди можна збігати і купити що потрібно. Звичайно, також важливо розташування квартири ближче до роботи / навчання. Інакше Ви можете їхати на роботу в пробці 3 години в одну сторону.

- На менеджера або господаря комплексу квартир / будинку. Від керівника Залежить дуже много чего, и в Першу Черга, порядок в домі. Тобто тиша, Дотримання правил и Законів мешканцям, БЕЗПЕКА, чистота (у нас тут труять комах, чистять басейни, доглядають за газонами и т.п.). Бувають господарі дуже мерзенні, бувають дуже діяльні, бувають дуже доброзичливі, а бувають такі, яким взагалі все фіолетово. Характер керуючого і ступінь його чуйності також досить важливі, тому що якщо трапиться якась поломка або проблема з житлом, він повинен негайно допомогти Вам або вжити необхідних заходів (провести ремонт, звернутися в потрібні служби, посварити сусідів і т.п.).

- На жителів даного комплексу або сусідів, якщо це будинок. Якщо хто зустрінеться по дорозі в будівлю - дивіться на його вік, одяг, доброзичливість. Бувають будинку як з бабусями, так і з божевільною молоддю. У мешканця комплексу також можна запитати про його враження про будинок, про менеджера, які є плюси і мінуси. Зазвичай, якщо у людини є час, він поділиться з Вами своєю думкою.

- Безпека району і вдома. Наявність бомжів і травокуров навколо. Наявність замком на дверях, на воротах, у хвірток. Чи видають ключі або магніти (як на домофонах)? Загалом, дивіться що діється навколо і чи може хтось потрапити в цей будинок з вулиці. У всіх перелічених комплексах у всіх мешканців особисті ключі (від парковки, від вхідних дверей, навіть магнітні ключі у ліфта, який чужих далі першого поверсі катати не буде).

- Природно, на ремонт в квартирі / будинку. Щілини, дірки, крани, двері. Перевіряйте все. Також зазвичай запитують чи був ремонт після виїхав мешканця або планується ремонт перед в'їздом нового мешканця. В якихось будинках змінюють дуже багато і роблять повний косметичний ремонт, в інших можуть плюнути на стіну і розтерти, вирішивши, що цього достатньо. Також американці чомусь дуже цінують ламінат на підлозі, хоча на мій погляд з ним мороки на багато більше, ніж зі звичайним ковроліном, який тут майже у всіх знімних будинках. У нас ось світлий ламінат, який дряпається від усього на світі і його дуже складно мити, тому що бруд в'їдається в його дерев'яну текстуру (знову ж, якісний ламінат, який буде красивим десятки років, ніхто в яку здають квартиру не постелить). А ковролін змінюють перед кожним новим мешканцем, що приємно. Крім того, його дуже легко пилососити і чистити.

- Відсутність комах в квартирі (живих або мертвих). Бували випадки, я знаходила мертвих тарганів на підлозі, які лежали відкинувшись ніжками догори. З одного боку добре, що їх потруїли, з іншого дуже погано, що вони є в будинку. Також проблема Каліфорнії - мурахи. Тут їх труять скрізь і постійно. Вони можуть активно жити у ванній, особливо якщо це перший поверх будинку.

- Наявність побутової техніки в квартирі. Чи є холодильник (входить у вартість квартири, або здається за окрему плану, або купувати самим)? Чи є мікрохвильовка, посудомийна машина, пральна машина і сушка (це буває в більш дорогих варіантах будинків), кондиціонер (він обов'язковий атрибут нормального будинку, без нього в Лос-Анджелесі жити спокійно не вийде!), Зазвичай в будь-якій американській раквіне на кухні завжди є подрібнювачі сміття. Також в деяких квартирах буває камін.

- Наявність меблів. Найчастіше всі квартири здаються без меблів. Буває що здають з ліжком (вона входить в оренду). Минулі мешканці або господарі можуть залишити щось своє з меблів (непотрібне). Якщо хтось здає свою квартиру сам (приватник), може здавати з повним набором меблів (зазвичай такий варіант здають на короткий термін, поки сам господар у від'їзді).

- Подряпини і поломки. Якщо Ви зустрічаєте щось розбите або зламане, говорите про це менеджеру / господареві. Вони можуть це полагодити або замінити, або знизити ціну оренди. Також при в'їзді огляньте всю квартиру і нехай менеджер зафіксує все поломки і подряпини, щоб потім Вас не змусили оплачувати ремонт, як ніби Ви це зіпсували при використанні даного приміщення. Пристойні менеджери самі при Вас все це записують, показуючи Вам гріхи минулих мешканців (наприклад, десь щось пропали, зламали, втратили).

- Куди виходять вікна квартири. На дорогу, на смітник, на стіну сусіднього будинку, на балкон сусідів, на пляж з океаном і пальмами. Чи влаштовує Вас такий вид? Чи буде сторона сонячної або темної (врахуйте, від сонця може бути дуже жарко будинку, а від тіні на першому поверсі днем ​​може бути все одно темно). Чи буде шум з вулиці (галаслива чи сама вулиця)?

- Прачечна і сміттєві баки. Зазвичай показують де знаходиться пральня (підвал, окрема кімната, окрема будівля), в окремих випадках її може не бути. При цьому дивляться чистоту пральні, велика чи (якщо дві машинки на цілий великий будинок - це буде погано), запитують вартість прання і сушіння (вона не входить у вартість оренди). Про пральні можна почитати тут и тут . Також показують де сміттєві баки або сміттєпровід, ділять чи сміття (відходи, переробка, рослини) на баки і мішки.

- Парковка. Чи буде гараж, своє паркувальне місце на підземній або вуличної парковці, чи буде місце на вулиці біля будинку (зазвичай дають папірець, яку кладуть під скло - право парковки уздовж вулиці, тому що Ви тут живете). Дивіться, чи є у парковки паркан, двері, ворота. Чи безпечно залишати машину на вулиці (якщо у будівлі немає своєї особистої паркувальної зони), тому що тут досить часто крадуть з машин речі (в певних районах). Бувають іноді вдома, де паркування немає взагалі. По-перше, це скоріше за все буде старий будинок, по-друге, зазвичай такі квартири мало хто знімає, без машин тут тільки діти до 16 років. Також дізнавайтеся скільки видають на квартиру паркувальних місць. Зазвичай це завжди одне місце, але буває і сімейний варіант - два паркувальних місця поруч (одна машина закриває виїзд інший).

- Територія будинку / комплексу. У Лос-Анджелесі майже у всіх комплексів з квартирами є свій басейн (купаються тут в них мало, але доступ для мешканців вільне володіння), до басейну іноді додається джакузі, майже скрізь є місце для смаження bbq (в російській варіанті шашлику), бувають столики для посиденьок. У великих комплексах є свій Тринажорні зал, ігравой зал (більярдний зал), зал для відпочинку (камін і диванчики), перукарня, хімчистка, кафе.

- Інтернет і кабельне. Чи є в квартирі Інтерет і кабельне. Якщо ні, якого провайдера можна підключити? Якщо є, чи входить в оренду, або просто надають кабелю?

- Громадський транспорт (якщо потрібен). Дізнайтеся, поруч чи зупинка, чи безпечно до неї ходити пішки ввечері.

- Сусіди. У менеджера можна дізнатися тихі сусіди (хоча про шум він навряд чи скаже правду), до якого часу шумлять, чи бувають вечірки. Іноді можуть розповісти, що в будинку живе ще хтось російський.

Типу «- А ти де живеш?
Як вибрати та забронювати житло на Airbnb?
До чого?
Чи видають ключі або магніти (як на домофонах)?
Чи є холодильник (входить у вартість квартири, або здається за окрему плану, або купувати самим)?
Чи влаштовує Вас такий вид?
Чи буде шум з вулиці (галаслива чи сама вулиця)?
Якщо ні, якого провайдера можна підключити?
Якщо є, чи входить в оренду, або просто надають кабелю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online