Кредитний борг у колекторів

  1. Чому зростає борг
  2. Чому колектори роблять великі паузи між погрозами
  3. Прийоми колекторських агентств
  4. Чому колекторські агентства не подають до суду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Почнемо з того, що це питання цікавить кожного, хто несе відповідальність за кредит , Але ніхто з них не знає конкретної відповіді. Більш того, якщо ви поставите питання колектору про те, як вони розраховують мій борг, то швидше за все, відповідь буде досить-таки заплутаним.

Чому зростає борг

Отже, сьогодні в колекторському агентстві вам сказали, що ваш кредитний борг становить 50 тисяч рублів, а через півроку ця сума може перетворитися в цілих 500 тисяч.

Борг зростає тому, що ви його не погашаєте. Але ось суми, які вам пропонують, не завжди зрозумілі боржнику. Насправді, придбавши кредитний борг у банку, колектор залишає не тільки банківські відсотки і продовжує їх вважати, а й встановлює свої відсотки. Крім того, бувають випадки, коли колектори відкрито заявляють: «Нам потрібно вам дзвонити, надсилати надішле листи, витрачати на вас час. А це все гроші ».

Почнемо з того, що це питання цікавить кожного, хто несе   відповідальність за кредит   , Але ніхто з них не знає конкретної відповіді

Такі доводи з боку колекторського агентства вельми нерозумні, а ви маєте право вимагати у них розрахунковий документ, за яким зможете відстежити тенденцію зростання боргів, якщо ви, звичайно, збираєтеся платити.

Що стосується максимального боргу колектору, то він, по-перше, залежить від суми, яку ви повинні були в банк на момент останньої платіжки; по-друге, від відсотків, встановлених колектором. Так, вже через півроку борг може бути вдвічі вище, а через рік - вчетверо. Все залежить від того, скільки часу і як вам будуть нараховувати пеню.

Цікавий момент, в якому зізнаються самі колектори: колекторські агентства намагаються домогтися початку виплати боргу в перші 2-3 місяці, адже як тільки загальна сума боргу подвоюється, вона стає «непідйомною». Дзвонити колектори можуть протягом року з проміжками в 2-3 місяці, а потім забувають про вас.

Чому колектори роблять великі паузи між погрозами

Чому колектори роблять великі паузи між погрозами

Стандартна ситуація наступна: колектори перестали дзвонити! Тобто, вимоги колектора, як правило, не стабільні. Спочатку він може два-три місяці тероризувати ваш телефон, а потім на півроку-рік зникати. Ось чому це відбувається.

Спроба перша. Колектор, як правило, спочатку відчуває свою жертву. Він намагається перевірити, чи буде позичальник сплачувати кредитний борг. І оскільки повноважень серйозних у колекторів немає, то і далі дзвінків і погроз ніхто не піде.

Затишшя. Колекторське агентство, розуміючи, що отримати щось з цього боржника важко, залягає на дно, щоб тим часом почати свої «здирницькі» процедури над іншим боржником. За цей час борг ваш підростає і агентство вже з новою силою візьметься за вас.

Спроба друга. Коли колектори знову згадають про вас, ваш кредитний борг пристойно підросте, і своєю сумою буде лякати ще більше. Тут діє виключно психологічний фактор, на якому і базується робота колекторського агентства. Боржник, почувши збільшений вдвічі борг, розуміє, що він продовжує рости, лякається і починає платити. Такі методи істотно відрізняються від методів судових приставів-виконавців , Які більш строго дотримуються норм спілкування з боржниками.

Слід зауважити, що багато помилок допускає позичальник:

  1. Реагує на залякування плачем або криком в той час, коли слід реагувати вимогами і питаннями: звідки ви, чи є у вас з банком договір, чому не подаєте в суд?
  2. З переляку починає платити, але від цього борг не зменшується, а може навіть збільшуватися. Яким чином борг зростає? Цього, напевно, не знають навіть самі колектори, оскільки до звичайних відсоткам додають ще й свої.

Отже, великі паузи між нагадуваннями позичальникові про борги колекторські агентства роблять з двох причин:

  • щоб не витрачати час на марного боржника;
  • щоб накрутити його борг.

Іноді такі паузи затягуються на три роки, за які проходить термін позовної давності, про що не завжди знають власники кредитного боргу.

Прийоми колекторських агентств

Щоб збити з вас необхідну суму, колектори вдаються до хитрощів. Спочатку вони вас шокують божевільними кредитними боргами, які ви просто не можете виплатити, а згодом повідомляють вас, що вони розуміють ваші фінансові проблеми і йдуть на зустріч. Тобто, вони пропонують вам сплатити тільки половину «божевільною» суми за кілька днів, а решту - як вийти.

Але тут, знову ж таки, є підводні камені:

  1. Перша частина суми, як правило, з лишком покриває весь ваш кредит з відсотками. Тобто, колекторське агентство не на поступки йде, а просто обманює вас.
  2. Відсотки від невиплаченої суми продовжують нараховуватися. Колектори впевнені, що якщо ви один раз заплатили, заплатите і інший.

Раніше в статті « Методи вибивання боргів у колекторів »Ми описували ще більш цікаві способи колекторів роздобути сплату боргів.

Чому колекторські агентства не подають до суду

Багато боржників, яких тероризують колектори, вже помітили, що вони не подають до суду. Ось причини:

  1. Досить часто, ті суми, які колектори надають боржнику, не збігаються з реальними.
  2. Судовий процес для колекторського агентства - це додаткові розтрати, які після винесення судового рішення можуть і не покритися.
  3. Бувають випадки, коли колектори - це просто самозванці, які намагаються заробити на людських страхах.
  4. В основному, кредитні борги, які «вибивають колектори», прострочені, тобто, у них закінчився строк позивної давності . А з таким боргом судовий процес - це додаткові проблеми.
  5. З початком судових розглядів колектори зобов'язані зупинити зростання відсотків, а це їм не на руку.

Отже, якщо ваш кредитний борг, який був переданий колекторам, зростає нереальними темпами, а ви хотіли б від нього позбавитися, спробуйте переконати колекторів подати в суд. Поясніть їм, що повертати кредитний борг збираєтеся тільки після рішення суду. Якщо телефонні дзвінки триватимуть, є варіант занести номер, з якого телефонують, в чорний список або просто не піднімати трубку.

Яким чином борг зростає?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online