Як продати квартиру швидко? Самостійно або через агентство нерухомості

  1. Як продати квартиру: інструкція для власника
  2. Розміщення реклами на порталах
  3. Спілкування з потенційними покупцями
  4. Як продати квартиру через агентство нерухомості
  5. Оцінка квартири ріелтором
  6. Документи для укладення договору з агентством нерухомості
  7. Що ще потрібно врахувати при продажу квартири?
  8. Як працювати з ріелтором при продажу квартири?
  9. Як відбувається операція?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Приступаючи до продажу квартири, кожен власник рано чи пізно стикається з дилемою: продавати квартиру самостійно або звернутися за допомогою до професіоналів ринку і продавати нерухомість через ріелтера (агенство нерухомості). У кожного з варіантів є своя специфіка і особливості, про які варто знати, щоб, коли прийде час продавати квартиру, зробити правильний вибір.

Приступаючи до продажу квартири, кожен власник рано чи пізно стикається з дилемою: продавати квартиру самостійно або звернутися за допомогою до професіоналів ринку і продавати нерухомість   через ріелтера   (агенство нерухомості) Як продати квартиру: інструкція для власника

Визначаємо вартість квартири

Дуже важливо визначитися з вірною ціновою політикою ще на самому початку продажу квартири і співпраці з агентством. Ситуації, коли неправильно встановлена ​​власником або агентом вартість об'єкта призводить до втрат (тимчасових і фінансових) і затягування термінів продажу, на жаль, мають місце на ринку нерухомості.

Якщо квартира оцінена правильно і відповідає ринковій ситуації - її продаж   не займе більше місяця   (Більше - якщо квартира дуже специфічна) Якщо квартира оцінена правильно і відповідає ринковій ситуації - її продаж не займе більше місяця (Більше - якщо квартира дуже специфічна). Щоб продавець квартири не втрачав час, гроші, нервові клітини, покупців, з визначенням ціни потрібно бути досить точним, орієнтуватися не на фактичну ціну пропозиції, а на ціни, за якими були продані аналогічні квартири. Саме на цю інформацію орієнтуються фахівці нашої компанії при визначенні вартості квартир.

Розміщення реклами на порталах

Після визначення вартості продажу, необхідно розмістити рекламу на спеціалізованих порталах: зробити фотографії, написати чіпляють тексти. Потрібно розповісти і показати вашу квартиру так, щоб потенційні покупці вибрали саме її серед 2, 3, 4, 27 варіантів аналогічних квартир. Перед тим, як показувати свою квартиру потенційним покупцям, наведіть в квартирі порядок: це стосується і пилу на шафах, і особистих речей у ванній кімнаті.

Спілкування з потенційними покупцями

При самостійному продажі потрібно бути готовим до наполегливих дзвінків (не завжди в зручний час) як потенційних покупців, так і агентів. Також ви можете зіткнутися з ситуацією, коли дивитися квартиру захочуть серед робочого дня або в той день, коли ви планували виїхати з міста: свої плани доведеться знатно відкоригувати.

При показі квартири потенційним покупцям будьте спокійні і впевнені. Намагайтеся зробити на покупця сприятливе враження: від цього може залежати результативність зустрічі.

Як продати квартиру через агентство нерухомості

Якщо варіант самостійного продажу квартири не здається вам привабливим і ви звикли, щоб кожен займався своєю справою, можна звернутися в одну з ріелторських компаній.

Оцінка квартири ріелтором

Наша компанія не укладає «мертві» договору по будь-якими цінами, взятими власниками іноді зі стелі, не інакше. роботу з клієнтами-продавцями ми починаємо з огляду квартири і підготовки висновку про вартість продажу.

Бійтеся тих «фахівців широкого профілю», які готові оцінювати ваш об'єкт за очі і укладати будь-який договір (на рекламу або на надання   ріелтерської послуги   ) Без вашого візиту до офісу ріелтерської компанії Бійтеся тих «фахівців широкого профілю», які готові оцінювати ваш об'єкт за очі і укладати будь-який договір (на рекламу або на надання ріелтерської послуги ) Без вашого візиту до офісу ріелтерської компанії. Перше - просто не професійно, друге - суперечить чинному законодавству.

Документи для укладення договору з агентством нерухомості

При укладанні договору на надання ріелтерської послуги в нашій компанії вам знадобляться:

  • Технічний паспорт на квартиру.
  • Посвідчення про державну реєстрацію.
  • паспорт власника
  • Правовстановлюючий документ (документ, на підставі чого Ви стали власником).

Що ще потрібно врахувати при продажу квартири?

Якщо власниками квартири є кілька осіб, всі вони повинні бути присутніми на укладенні договору і при собі мати цивільні паспорти.

Врахуйте також, що якщо ви хочете продати квартиру, куплену в шлюбі, вам буде необхідно заручитися згодою чоловіка / дружини. Винятків може бути кілька. Найпоширеніші з них: якщо квартира вам дісталася в порядку спадкування чи дарування; якщо між вами з чоловіком був укладений шлюбний договір, який змінює правовий статус об'єкта.

Як працювати з ріелтором при продажу квартири?

агентство , З яким ви збираєтеся укласти договір на продаж квартири, має в обов'язковому порядку мати діючу ліцензію Міністерства юстиції і страховий поліс. Якщо цих документів немає - ріелторська компанія не має права здійснювати свою діяльність. агентство   , З яким ви збираєтеся укласти договір на продаж квартири, має в обов'язковому порядку мати діючу ліцензію Міністерства юстиції і страховий поліс Після укладення договору на надання ріелтерської послуги (в офісі ріелтерської компанії) дотримуйтесь інструкцій фахівця з ріелтерської діяльності, які з вами працюють. Пам'ятайте: всі дії, які буде здійснювати агент або ріелтер - покази, зниження вартості та ін. - повинні бути з вами узгоджені, в тому числі і в письмовому вигляді (коли мова йде про зміну ціни реалізації). Щоб продати квартиру через агентство максимально вигідно потрібно бути дійсно зацікавленим у продажу - не заважати, найнятому вами фахівця, робити свою роботу і прислухатися до порад.

Наприклад, при фотосесії рекомендуємо повністю прибирати особисті речі з квартири: безліч іграшок, тарілок, каструль або баночок в ванній не зробить квартиру привабливішою. До речі, про підготовку до фотосесії квартири і показам ми докладно писали тут .

Як відбувається операція?

Після того, як на вашу квартиру буде знайдений покупець агентство повинно організувати зустріч з вами і з покупцем - в офісі компанії, де буде підписано угоду про намір здійснити операцію і переданий завдаток. Після того, як на вашу квартиру буде знайдений покупець агентство повинно організувати зустріч з вами і з покупцем - в офісі компанії, де буде підписано угоду про намір здійснити операцію і переданий завдаток Після цього, якщо покупець буде зацікавлений в наданні йому ріелтерської послуги, ріелтер або юрист компанії починає перевірку квартири і підготовку необхідних для угоди купівлі-продажу документів.

Покупець має право не укладати ріелтерської договір і займатися перевіркою квартири, її прийманням, організацією розрахунків і в принципі всієї угодою купівлі-продажу самостійно (якщо у нього вистачає бажання, навичок, терпіння, грошей і часу).

Продаючи квартиру самостійно або за допомогою агентства нерухомості, будьте прихильні і ввічливі до потенційних покупців, але не дозволяйте їм маніпулювати вами і сідати на шию. Часто саме співпраця з агентством допомагає міркувати розсудливо.

Фото: google.com

Як працювати з ріелтором при продажу квартири?
Як відбувається операція?
Що ще потрібно врахувати при продажу квартири?
Як працювати з ріелтором при продажу квартири?
Як відбувається операція?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online