Позовна заява про стягнення грошових коштів

  1. Приклад позовної заяви
  2. Позовна заява про стягнення грошових коштів
  3. Як скласти позовну заяву про стягнення грошових коштів
  4. Подача і розгляд вимог про стягнення грошових коштів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Цивільні справи, коли подається позовна заява про стягнення грошових коштів, переважають у судовій практиці Цивільні справи, коли подається позовна заява про стягнення грошових коштів, переважають у судовій практиці. Дійсно, зараз грошима можна виміряти практично будь-які майнові відносини. І навіть при зверненні до суду із захистом нематеріальних благ позивач може заявити стягнення грошових коштів в якості заподіяної моральної шкоди.

На сайті розміщено багато прикладів спеціальних цивільних позовів про стягнення грошових коштів. наприклад, позов про стягнення неустойки , позов про стягнення боргу за договором позики , позов про захист прав споживача , позов про безпідставне збагачення і ін. Якщо складно охарактеризувати виникло між сторонами спірних правовідносин зобов'язання, то скласти позов можна на основі ніжеразмещенного прикладу.

Завантажити зразок:

Позовна заява про стягнення грошових коштів Позовна заява про стягнення грошових коштів

Приклад позовної заяви

Мировому судді судової ділянки № 1

Камизякского районного суду

Астраханській області

позивач

: Харламов Ігор Костянтинович,

адреса: 416340, Астраханська область,

м Камизяк, вул. Пролетарська, д. 10, кв. 72,

тел. 4123654464

адреса: 416340, Астраханська область,

м Камизяк, вул. Шумакова,

д. 213, кв. 7

Позовна заява про стягнення грошових коштів

Я є власником квартири № 24, розташованої за адресою: м Камизяк, вул. Пролетарська, д. 14. У період часу з 15 січня 2020 р по 15 вересня 2020 р зазначена квартира була передана в тимчасове користування (фактичне надання) громадянину РФ Стоцькому Семену Павловичу.

Договір оренди зазначеної квартири ми не укладали. Я довіряв орендодавцю, з яким був знайомий протягом тривалого періоду часу. Стоцький С.П. був тимчасово зареєстрований у вищевказаній квартирі, що підтверджується довідкою ОУФМС ГУ МВС в м Камизяк. ДО 15 березня 2020 р я вже проживав в новій квартирі і був там зареєстрований (м Камизяк, вул. Пролетарська, д. 10, кв. 72). Інші особи в квартирі № 24 по вулиці Пролетарська, будинок 14 не проживали, що підтверджується випискою з будинкової книги.

Між мною і відповідачем була досягнута домовленість про те, що тягар утримання майна в період фактичного надання відповідачу повністю лежить на останньому. У тому числі по оплаті комунальних платежів. Контроль внесення комунальних платежів я не здійснював.

01.10.2020 р я дізнався, що борг по оплаті комунальних платежів по квартирі № 24 (вул. Пролетарська, д. 14) за період з січня по вересень 2020 р становить 34 000 руб., В тому числі 30 500 руб. сума основного боргу 3 500 руб. - пеня. Оплата заборгованості по комунальних платежах проведена мною 02.10.2020 р Неодноразово звертався до відповідача з вимогою відшкодувати завдані мені збитки і виплатити грошові кошти, проте до теперішнього часу відповідач зазначену обов'язок не виконав.

На підставі викладеного, керуючись ст. 15 ГК РФ, ст. 131-132 ЦПК РФ,

прошу:

  1. Стягнути з Стоцького Семена Павловича в мою користь грошові кошти розміром 34 000 руб.

Додаток:

  1. Копія позовної заяви
  2. Кітанція про сплату держмита
  3. Інформація про заборгованість по оплаті комунальних платежів
  4. Копія електронних листів позивача до відповідача з вимогою відшкодування грошових коштів
  5. Виписка з банківського рахунку позивача про оплату комунальних платежів

15.11.2020 р Харламов І.К.

Як скласти позовну заяву про стягнення грошових коштів

Перш за все, позивач при складанні позову повинен довести суду, що між позивачем та відповідачем виникло правовідношення. Яке передбачає виплату грошових коштів самому позивачеві або іншій особі (коли останній може вимагати їх оплати від позивача). Якщо гроші передавалися відповідачу для виконання якихось робіт або послуг, це повинно бути документально підтверджено. При цьому всі умови зобов'язання, крім факту передачі грошей, можна довести показаннями свідків.

Питання стягнення грошових коштів з відповідача бажано пробувати врегулювати в досудовому порядку. Причому в письмовій (в т.ч. електронній) формі. Якщо буде листування, в якій відповідач підтверджено обґрунтованість стягнення грошових коштів, наявності зобов'язань по відношенню до позивача, це дозволить пред'явити переписку в суд і істотно полегшити питання доведення.

Розрахунок грошових коштів, які стягуються, провадиться за загальними правилами. Це можуть бути збитки, в т.ч. упущена вигода, матеріальна шкода, оплата виконаної роботи і матеріалів.

Подача і розгляд вимог про стягнення грошових коштів

Позов разом з копіями матеріалів для вручення відповідачу (або відомостями, що підтверджують факт повідомлення відповідача) і третім особам подається до мирового суду (ціна позову не більше 50 000 руб.) або в районний (у всіх інших випадках) за загальними правилами підсудності цивільних справ . держмито оплачується виходячи з ціни позову . У свою чергу, ціна позову - той розмір грошових коштів, які стягуються з відповідача. У неї не включають компенсацію моральної шкоди. А в позові про захист прав споживача не обов'язково включати суму штрафу.

Розглядається позовна заява про стягнення грошових коштів в загальному порядку в судовому засіданні .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online