Податкові відрахування за навчання в автошколі: чи можна отримати

  1. Податкові відрахування: підстави для використання
  2. умови
  3. Розмір відрахування
  4. подача декларації
  5. відмова
  6. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перед тим як сісти за кермо, громадянин повинен отримати водійське посвідчення . Для цього необхідно пройти навчання в автошколі, що супроводжується певними матеріальними витратами.

Частина сплачених коштів можна повернути. Щоб зробити це, необхідно використовувати податкові відрахування за навчання в автошколі, що передбачено чинним законодавством.

Податкові відрахування: підстави для використання

Всі особи, що діють на території країни, зобов'язані сплачувати прибутковий податок. Виняток становлять лише деякі категорії громадян, які володіють спеціальними пільгами.

Для резидентів країни розмір податку складає 13%, для іноземців - 30%. Сплачені кошти є одним з основних джерел формування державного бюджету.

Двісті двадцята стаття НК РФ   вказує, що особа, яка є платником податку, може претендувати відрахування Двісті двадцята стаття НК РФ вказує, що особа, яка є платником податку, може претендувати відрахування. Повернути можна частину коштів, витрачених на:

  1. Придбання житлових приміщень (всіх типів).
  2. Зведення власного будинку.
  3. Сплату податку при продажу транспортного засобу .
  4. Оплату дорогого лікування.
  5. Сплату процентної ставки по взятому займу, якщо кошти були спрямовані на придбання нерухомості.
  6. Догляд за дитиною з інвалідністю (першої або другої групи) і т. Д.

Довідка! Повернути кошти можна також і за оплату навчання в освітньому закладі.

Отримати податкове вирахування можна не тільки за навчання у вищому навчальному закладі або технікумі. Подібна можливість передбачена також для тих, хто платить за курси в автомобільній школі та інших установах, які ведуть діяльність за відповідною ліцензією.

умови

Скористатися пільгою можна тільки в тому випадку, якщо дотримуються певні умови.

  1. Громадянин повинен самостійно оплачувати своє навчання. Якщо, наприклад, воно пройшло за рахунок організації або підприємства, скористатися вирахуванням не вийде (за умови відсутності відшкодування збитків з боку громадянина).
  2. Особи, що роблять відповідні внески, повинні працювати і сплачувати податок .

Друга умова виконується не завжди. У деяких випадках (при малому віці навчається), кошти за нього вносять інші особи. Однак вони також можуть розраховувати на отримання вирахування. Повернути частину коштів можуть:

  1. Батьки учня.
  2. Опікун або піклувальник (у залежності від конкретної ситуації).
  3. Брати і сестри.

Батьки і опікуни отримують право на пільгу в тому випадку, якщо діти / опіками на момент навчання були молодше 24 років. Брат або сестра може скористатися вирахуванням, тільки якщо навчається особу віком до вісімнадцяти років.

Подати документи на пільгу необхідно протягом трьох років після внесення коштів за оплату навчання, в іншому випадку повернути частину коштів буде неможливо.

Важливо! Опікуни можуть претендувати на отримання вирахування до того моменту, поки громадянину не виповниться 24 роки, навіть якщо опіка була знята.

Слід врахувати той факт, що вирахування проводиться тільки в разі навчання в ліцензованому установі. Оплата за допомогою засобів, отриманих по материнському капіталу, не є підставою для отримання пільги (кошти в такому разі не обкладаються податком). Також слід пам'ятати, що отримати гроші можуть тільки резиденти країни (які перебувають на її території більше 183 днів в році).

Розмір відрахування

Розмір відрахування

Відрахування за навчання відноситься до соціальних податковим вирахуванням. Відповідно, щоб зрозуміти, яку суму можна повернути, необхідно звернутися до 219 статті НК РФ . Другий пункт цього нормативного акту вказує, що розмір відрахування не може перевищувати ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Максимальна сума коштів, яка може бути повернута конкретно за навчання дитини, вказана в другому підпункті першого пункту тій же статті. Відповідно до нього, повернути можна не більше п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це кількість коштів виділяється на кожну дитину, а не на всіх. Відповідно, при оплаті навчання двох дітей розмір відрахування становить 100 000 рублів.

Оссобенності! Якщо громадянин сплатив своє навчання і навчання дитини, він може скористатися двома відрахуваннями (120 000 і 50 000 рублів відповідно).

Провести розрахунки громадянин може самостійно. Для цього необхідно суму витрачених коштів помножити на 13%. Якщо вона перевищує 120 тисяч рублів (а у випадку з навчанням дітей - 50 000 рублів), помножити на 13% необхідно максимальний розмір відрахування.

Відповідно, якщо, наприклад, громадянин заплатив за дочку, яка навчалася в автошколі, сорок і шість тисяч рублів, йому повернуть близько шести тисяч рублів.

подача декларації

Для отримання вирахування необхідно звернутися до податкового органу за місцем реєстрації Для отримання вирахування необхідно звернутися до податкового органу за місцем реєстрації. При собі потрібно мати такі документи:

  1. Документ, що підтверджує отримань податку (довідку 2-ПДФО).
  2. Договір з освітньою установою і квитанції, які свідчать про внесення коштів у рахунок оплати навчання.
  3. Довідка, в якій вказана форма навчання.
  4. Якщо відрахування виробляється за навчання дитини або брата / сестри - свідоцтво про її народження.

Разом з цими документами необхідно подати декларацію за формою 3-ПДФО. Її можна заповнити від руки або за допомогою спеціального ПО ( «Декларація»), яке розміщено на сайті ФНС.

При заповненні довідки від руки необхідно дотримуватися наступних правил:

  1. Заповнювати необхідно тільки ті поля, за якими були проведені виплати. Орієнтуватися необхідно на дані, зазначені в офіційній документації.
  2. Допускається використання тільки цілих чисел, без копійок.
  3. Виправляти помарки заборонено. У разі помилки необхідно починати спочатку на новій формі.
  4. Не можна використовувати лист з обох сторін.

Перша сторінка документа виглядає наступним чином:

Заповнення документа вручну - складний процес, що вимагає акуратності і певних знань. Тому рекомендується скористатися спеціальним ПО. Далі буде наведено процес заповнення форми 3-ПДФО за допомогою програми «Декларація» для фізичних осіб. Алгоритм дій виглядає наступним чином:

  1. Завантажити та встановити програму.
  2. Заповнити поля у вкладці «Завдання умов», після чого внести особисті дані у вкладці, що стосується відомостей про декларанта.
  3. Ввести дані про отримані доходи в наступній вкладці. Необхідно використовувати інформацію, розміщену в довідці 2-ПДФО.
  4. Вибрати вкладку «Вирахування» після чого у верхній частині програми «Соціальні» і заповнити форму, що відкрилася.
  5. Зберегти внесені зміни і роздрукувати документ.

Вручну доведеться прописати список документів, які будуть подані разом з декларацією, і проставити дату складання з підписом (на кожній сторінці документа).

Разом з цими паперами доведеться також надати заяву на надання вирахування. Надати весь пакет документів необхідно до кінця квітня (поточного або наступного після навчання року, в залежності від ситуації).

відмова

Якщо у платника податків є підстави   для отримання пільги   і всі умови виконані, співробітники податкової можуть відмовити в наданні вирахування тільки в разі наявності помилок в документах або відсутності будь-якої папери Якщо у платника податків є підстави для отримання пільги і всі умови виконані, співробітники податкової можуть відмовити в наданні вирахування тільки в разі наявності помилок в документах або відсутності будь-якої папери.

Як правило, дана проблема вирішується виправленням декларації і збором документів, яких не.

При неправомірному відмову слід звертатися зі скаргою до вищої інстанції. У більшості випадків на цьому проблеми закінчуються, оскільки приходить указ зверху, що стимулює працівників приймати документи громадян.

Якщо ж керівництво проігнорувало громадянина, слід відправляти запит в центральне відомство.

висновок

Таким чином, резидент Росії може повернути податок за навчання в автошколі. Для цього необхідно зібрати документи, заповнити декларацію і звернутися в податкову службу.

Скористатися пільгою можна тільки в разі оплати навчання за власні кошти. Повернення податку також можливий в тому випадку, якщо оплата здійснювалася за рахунок батьків, опікунів або рідних братів / сестер, хто навчається.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online