Великі підсумки маленьких перемог.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мова йде про наступних Наказах :

- № 2 952 від 14.06.2012 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів ФДМУ»;

- № 2951 від 14.06.2012 «Про скасування деяких наказів ФДМУ»;

- № 2950 від 14.06.2012 «Про скасування деяких наказів ФДМУ».

Таким чином, згідно з прийнятими документами, скасовуються нововведення, які вступили в чинності 5 червня 2012 року, якими були введені нові правила оцінки вартості нерухомості. Останні передбачали, що нотаріуси мають право посвідчувати договори з рухомим та нерухомим майном, тільки якщо оцінку проводить сертифікований суб'єкт оціночної діяльності. Таких сертифікованих оцінювачів визначили тільки 40 на всю територію України, в той час, коли раніше ці послуги в нашій країні надавало 9 тис. Таких оцінювачів. Нові правила оцінки вартості нерухомості отримали великий резонанс в суспільстві, так як в рази збільшили вартість послуги такої оцінки і практично блокували здійснення операцій на ринку нерухомості ..

Таким чином, після опублікованих наказів ФДМ, тепер оцінку нерухомості, як і раніше, можуть проводити 9 тис. Сертифікованих оцінювачів.

У свою чергу глава ФДМ Олександр Рябченко заявив , Що ситуація на ринку оцінки не готова до того, щоб впроваджувати такі нововведення, які визначив законодавець. «Підготовка до цього вимагає набагато більшого часу, ніж це було передбачено в законодавстві. Всі ті компанії, які працювали, можуть працювати і далі. На сайті Фонду оперативно розміщено всі три накази, які повертають стан ринку оцінки до того, яким він був в тому ж квітні. Для подальшої стабілізації цієї ситуації ми ініціюємо внесення змін до відповідних законів », - підкреслив голова ФДМ.

За словами Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, відповідний наказ щодо оцінки нерухомості, який спровокував підвищення цін на таку оцінку, скасує і Міністерство юстиції України. Про це він заявив на зустрічі з керівниками громадських рад при органах виконавчої влади країни, де, зокрема, обговорювалося і питання про ситуацію на ринку оцінки нерухомості, в якій взяв участь Віце-президент АФНУ Ю.М. Тараторін як керівник громадської ради при Фонді державного майна України.
Підводячи підсумки виступу, Азаров, зокрема акцентував увагу громадських організацій на їх пасивної позиції: «де громадські ради ?! Де оцінювачі ?! Де наполегливість ?! », а також підкреслив, що в подальшому хотілося б, щоб громадські ради проявляли велику наполегливість у питаннях співпраці з державними органами.

Як ми повідомляли рані наша Асоціація з перших днів прояви спроби монополізації ринку оцінки зайняла активну позицію. В зверненні АФНУ до прем'єр-міністра України Миколи Азарова сказано, що «нові правила не просто вводять схему« відкатів », корупцію, знищення цілої галузі для малого і середнього бізнесу, а ще й залишать без роботи тисячі фахівців-оцінювачів і, відповідно, ріелторів, які поки що працюють на цьому ринку в Україні ».

АСНУ просило главу уряду «не допустити введення цієї напівкримінальної схеми», для чого треба скасувати згадані накази і визнати за оцінювачами, які отримали кваліфікаційні документи по раніше діючими нормами, право здійснювати оцінку для цілей оподаткування. Аналогічні звернення були направлені нашою асоціацією і до Мін'юсту, Антимонопольного комітету, ФДМУ. І слід зазначити, що здоровий глузд переміг, про що вже сказано вище!

Коментуючи останні події на ринку оцінки нерухомості Президент АФНУ Злидень С.А. зазначив: "Шановні колеги, звичайно радіти поки рано.Однако АСНУ сама перша не оцінна організація зробила реальні кроки у вигляді протестів на Азарова і антимонопольний комітет. І як показала практика це зіграло важливу роль у спільній боротьбі за цивілізований ринок. Сподіваємося що коли в черговий раз держава спробує зарегулювати ріелторів, дружні суміжні громадські організації точно так же будуть допомагати і нам. "

Особливу подяку Президент АФНУ висловив   віце-президенту АФНУ Тараторін Юрію Михайловичу   - голові громадської колегії ФДМУ, за конструктивну і витриману позицію в разрешніі конфліктної ситуації, що склалася на ранці оцінки нерухомості та за своєчасне і повне інформування представників виконавчої влади про позицію АФНУ з цього питання Особливу подяку Президент АФНУ висловив віце-президенту АФНУ Тараторін Юрію Михайловичу - голові громадської колегії ФДМУ, за конструктивну і витриману позицію в разрешніі конфліктної ситуації, що склалася на ранці оцінки нерухомості та за своєчасне і повне інформування представників виконавчої влади про позицію АФНУ з цього питання.


Окремо, Президентом АСНУ була відзначена робота проведена головним юридичним консультантом АСНУ   Сукманова Олени   , Адже саме вона, найперша, зробила юридичний аналіз, який ліг в основу наших протестів Окремо, Президентом АСНУ була відзначена робота проведена головним юридичним консультантом АСНУ Сукманова Олени , "Адже саме вона, найперша, зробила юридичний аналіз, який ліг в основу наших протестів".

"Однак боротьба не закінчена, але АСНУ - рух вперед !!!! Перемога буде за нами !!!!! "сказав в ув'язненні президент АСНУ.

У свою чергу хотілося б відзначити активну позицію всіх членів АФНУ, що включилися в захист суміжного напряму на ринку нерухомості і не дозволили монополізувати ринок оцінки! Зокрема хотілося б навести кілька висловлювань і суджень опублікованих членами АФНУ в обговоренні Новини Законодавства, роз'яснення, консультації - Рейдерське захоплення професії оцінювача не врятував навіть їх ЗАКОН на сайті АФНУ:

Григорій Апресов 6 червня 2012 о 15:27

Про це вже гуде інтернет, але ж це стосується і нас. Нашим нотаріусам з сьогоднішнього дня заборонили брати іншу оцінку, крім тієї, якій ще немає і в помині:
Наказ Мін'юсту

Сергій Злидень 7 червня 2012 о 16:33

Шановні колеги, АСНУ як і личить самому передовому на ринку нерухомості об'єднанню, не стоїть осторонь а реально діє.
1. Сьогодні відбулося засідання громадської колегії при фонді. Нашу позицію озвучив віце-президент АФНУ Юрій Михайлович Тараторін.
2. Рішення колегії буде опубліковано, а поки в коротко:
- звернутися до ФДМУ з вимогою дати всім оцінювачам доступ до бізнесу;
- терміново організувати курси при ФДМУ для всіх оцінювачів України.
3. Головний юридичний консультант Олена Сукманова на даний момент разом з президентом АСНУ готує листи протести в ФДМУ, КАБМІН, Антимонопольний комітет, Мін'юст.
Надалі АСНУ завжди буде стояти на захисті цивілізованого ринку нерухомості.

Євгенія Федосова 7 червня 2012 о 17:56

Все, що відбувається схоже на якийсь кошмарний сон !! але це реальність! оцінка для оподаткування здійснюється "новими оцінними компаніями-ТОВ" робиться з порушенням всіх існуючих стандартів! я спілкувалася з компанією Прінсел-просто в паніці від спілкування, працює тільки колцентр, заявки-онлайн вартість оцінки від 900грн, якщо оцінювач виїжджає вартість від 1500грн, кожна індивідуально оцінюється навіть за вартістю, звіти висилають кур'єром, ясна річ за рахунок замовника! наприклад оцінка однокімнатної квартири -Варто в цій компаніі979 грн, робота проводиться тільки після надходження грошей на рахунок !!! А з'ясувати і визначити умови співпраці "Оценочной" і ріелторської компанії-взагалі ні з ким !!! Це не оценщікі- а просто ганьба професії !!! І це те, що створювалося по крупицях, нами ж!

Сергій Мороз 8 червня 2012 о 11:24

Шановні панове!!!!!!!! Все правильно написав Сергій Анатолійович, всі ці звернення потрібні але тільки з метою не навчання за направленням 3, а повну його скасування так як це не напрямок а марення, завтра кому захочеться зробити виключним видом оцінку для суду. потім окремо для іпотеки, потім для бухгалтерів просто бред какой то вартість майна вона і є вартість незалежно для чого її (оцінку) зробили. ну і звичайно минув майже тиждень і не де в пресі взагалі немає ніяких коментарів немає громадської думки, немає виступів і збурень наших лідерів в засобах масової інформації, все наші шепотіння тут на сайті ні до чого не приведуть. Над цим треба подумати нашим лідерам. При особистому моєму спілкуванні з метрами нашої оцінки я зрозумів, що ніхто з них нічого робити не буде. вони оцінюють заводи і пароплави і з усім не для цілей оподаткування тому їх ця проблема ніяк не турбує, А звернення пана Амфітіатрова до фонду, це спроба тимчасово зняти напруження так як відповідь вчора на засіданні громадської ради вже дали і він про це знає, а відповідь був такий "Ми виконуємо закон про фонд і податковий кодекс." А все інше нам по барабану. Навіть якщо при цьому ми порушуємо і закон про оцінку і стандарти. Тому ще раз повторюся якщо наші лідери не поінформує громадськість в засобах масової інформації, з прізвищами усіх лобістів даного ідіотизму, а вони їх знають нічого ми доброго не дочекаємося. поки будемо чекати відповіді від шановних панів все вляжеться так як угоди треба робити і доведеться звертатися до цих сурогатним оцінювачам і все до цього звикнуть, а цього допустити не можна.

Олена Жукова 8 червня 2012 о 18:01

Я сьогодні зателефонувала всі 12 компаній (терміново потрібна оцінка для іпотечної угоди, банкіри теж чманієш!) - "Аннита" і РОСТТОРГ "- одна компанія, але ціни різні! Всього змогла поспілкуватися тільки з чотирма ТОВ, в інших глухо, як у танку, тільки гудки в телефоні. Так ось, при спілкування з тими, куди додзвонилася виникає відчуття, що дзвониш в "Благовіст" - запитують ПІБ, тел, адреса, метраж. ніби все тупі дівчатка ТОВ сидять в одній бальшое кімнаті на різних стільцях і з різними номерами телефонів! Далі йде найцікавіше, запитують стан інфраструктури району (до речі, для однієї красуні-оцінниця Троєщина - це Солом'янський район ... сумно) і стан квартири. Заради експерименту два рази зателефонувала в одну і ту ж ТОВ, перший раз сказала, що на Троєщині все погано з інфраструктурою і квартира в жахливому стані (трійка) - назвали цифру 2 729 грн, потім цю ж квартиру, район описала як "Лялечка" - видали вартість оцінки 3808 грн (це вище назва ОООшкі). І головне! в тел. режимі ми заповнимо анкети, вишлемо рахунок, ви оплатите, грошики нам прийдуть і тоді .... да здійснитися чудо !!! Вони через 4-5 днів курьерчіком вишлють. На питання: "ми всі люди, а якщо помилка, як я можу до вас під'їхати і виправити - КЛАСИКА! - відповідають:" вишліть нам назад, ми виправимо, і назад курьерчіком ... "До себе в гості не пускають, кажуть, що їм забороняють, щоб не було ЗЛОВЖИВАНЬ !!! На питання - звідки б вони можуть бути? дівчинка зовсім загубилася, потім зібралася з духом і видала: "з боку клієнта !!!" Питаю: "Договір про надання послуг як будемо підписувати ? "знову ступор, після цього питання кинули трубку. Дзвоню знову. Бере трубку інша дівчинка, і все заново ... ІДІОТИЗМ !!! ЯК З Н ІМІ ПРАЦЮВАТИ !!! Вибачте колеги за сумбур, але я сьогодні цілий день в шоці від цього свавілля !!

Григорій Апресов 12 червня 2012 о 14:39

Тільки що відправив лист на ім'я нашого депутата, вважаю що треба звернутися і до інших, з інших фракцій:
Секретаріат фракції Партії регіонів.
Депутату Колесніченко Вадиму Васильовичу.
Шановний, Вадим Васильович!
Звертаюся з величезною повагою до партії і до Вас особисто, за людську мовну політику, за збалансовану зовнішню політику. За це Вас підтримують севастопольці і жителі багатьох регіонів.
Але, на жаль, монопольно-рейдерське захоплення цілої галузі малого бізнесу - оцінки нерухомості для купівлі-продажу, який позбавив шматка хліба 9000 оцінювачів, не рахуючи членів їх сімей, яка торкнулася фінансові інтереси ще тисяч ріелторів і нотаріусів, їх сімей, у людей асоціюється з конкретними діячами Партії регіонів:
http://svdevelopment.com/ru/news/market/itm/68553/
http://agent.ua/review/news/25751.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter1
Таких посилань можна навести ще багато, але Ви напевно і самі в курсі цієї дикої для європейської країни ситуації.
Вже тисячі людей кажуть - Будемо голосувати за кого завгодно, тільки не за регіоналів, тому що ця партія декларує розвиток малого бізнесу, насправді його знищує, прирікаючи тисячі сімей на безробіття і голод, заради наживи кількох своїх членів!
А дуже не хочеться, щоб ПР втратила владу. Наведіть порядок разом з колегами, вольовим рішенням і сотні тисяч підуть за Вами !!!!
Завжди раніше голосував за ПР, Голова Ради регіонального відділення в Севастополі Асоціації фахівців з нерухомості України,
Президент Асоціації «Нерухомість Севастополя»
Григорій Апресов

Сергій Альохін 12 червня 2012 о 15:55

Жили були на сходовому майданчику три сусіда.

Коли рекетири прийшли до першого обібрали і "взули" його, два інших сусіда порахували, що їх це не стосується і не вийшли йому на допомогу.

Коли прийшли до другого, то третій сусід порахував, що це його не стосується і не вийшов йому на допомогу.
КОЛИ рекетирів ПРИЙШЛИ ДО ТРЕТЬОГО, ТО ВИХОДИТИ НА ДОПОМОГУ ВЖЕ БУЛО НЕ КОМУ!

Олександр Сичов 12 червня 2012 о 16:03

А сусіди це ріелтори, оцінювачі та нотаріуси. І БТІ, хоч ми їх і лаємо, але без них почнеться такий бардак, що потім, як після продажу через біржі, суди будуть завалені позовами.

Світлана Пилипенко 15 червня 2012 о 21:49

«Де громадські ради ?! Де оцінювачі ?! Де наполегливість ?! »
Слава богу, що наші Лідери: АСНУ, УТО, УТО, ФОБІС не злякалися! ДЯКУЄМО!

Сергій Мороз 14 червня 2012 о 19:29

Тільки заради бога успокаевться, а тримати вухо гостро і реагувати перш ніж !!!!!!!!!!!!!! Що з оцінкою що з нашим законом !!!!!!!!!!!!!!

Підводячи підсумки виступу, Азаров, зокрема акцентував увагу громадських організацій на їх пасивної позиції: «де громадські ради ?
Де оцінювачі ?
Де наполегливість ?
На питання - звідки б вони можуть бути?
Питаю: "Договір про надання послуг як будемо підписувати ?
25751.html?
Де оцінювачі ?
Де наполегливість ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online