ЖК Green Side в Ірпені

  1. Про комплекс
  2. Що пропонують інвесторам
  3. Хто забудовник і що з документами
  4. підводимо підсумки
  5. Що сподобалось:
  6. Що не сподобалося:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли я відвідувала ЖК New York Towers в Ірпені, то помітила поблизу безліч будмайданчиків. Практично всі вони - вдома майбутнього / колишнього мікрорайону Фреш Сіті, що розпався на самостійні проекти. Про один з них, ЖК Green Side, я і розповім.

Так буде виглядати ЖК Green Side
Так буде виглядати ЖК Green Side

Нагадаю, що будівництво будинків нового мікрорайону ведеться в південній частині Ірпеня. Будівельний адреса практично всіх будинків прив'язаний до вулиці Університетській, 1, але мають відмінності в буквеної частини. Адреса ЖК Green Side - вулиця Університетська, 1-г, 1-е (поки).

ЖК Green Side і його сусіди
ЖК Green Side і його сусіди

В огляді ЖК New York Towers я докладно розповідала про цю місцевість, про те як сюди можна добратися і як йдуть справи з інфраструктурою. За два місяці, що минули з моменту мого візиту в ці краї, особливих змін в плані транспортної доступності і розвиненості інфраструктури не відбулося. Тому особливо повторюватися не буду, а зосереджуся на оповіданні про ЖК Green Side.

Про комплекс

Отже, у відділі продажів житлового комплексу говорять, що ЖК Green Side - це п'ять 16-поверхових монолітно-каркасних будинків із стінами з газобетонних блоків, утеплених мінеральною ватою. Перші два поверхи (їх називають цокольним) віддадуть під комерцію - в них, швидше за все, розмістяться аптека, магазинчик, спортклуб, салон краси та інші необхідні для комфортного життя закладу. Слова співробітників відділу продажів, може бути і вірні «букві», але не дуже-то відповідають «духу» - по суті ЖК Green Side буде являти собою 5-секційна будівля, що утворить в плані єдину Н-подібну структуру. І, з огляду на той факт що всі будинки-секції забудовник обіцяє вводити в експлуатацію одночасно (другий квартал 2018 роки), мені здається, що в даному випадку коректніше говорити не про будівництво п'яти 1-секційних будинків, а про будівництво одного 5-секційного будинку. Крім того, говорячи про висоту в 16 поверхів, забудовник, як виявилося, має на увазі не загальну поверховість, а число житлових поверхів. Так що фактично будинок ЖК Green Side буде 18-поверховим.

Хід будівництва ЖК Green Side
Хід будівництва ЖК Green Side. офіційне фото

Розповідаючи про інженерної складової, в відділі продажів обіцяють підключення будинку до центральної каналізації та системи холодного водопостачання. А ось опалення в комплексі обіцяють індивідуальне - кожну квартиру планується забезпечити двоконтурним газовим котлом. На моє запитання, як до цієї ідеї поставиться Облгаз (адже згідно з чинними СНиП та ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання», встановлювати газове обладнання можна в багатоквартирних будинках висотою максимум в 10 поверхів), мені відповіли, що на газифікацію квартир розроблений спецпроект і забудовник зараз якраз отримує відповідні техумови. Правда, мені особисто здається, що отримати ці ТУ буде непросто - з огляду на резонансні нещасні випадки з побутовим газом, що відбулися за останній час в Києві і передмістях. Тому, на мій погляд дуже добре, що забудовник залишає собі «шлях до відступу», говорячи про можливість підключення будинку до централізованої системи опалення. Але в цьому випадку забудовник чомусь зобов'язується тільки «завести» магістраль опалення в квартиру - всі інші роботи по монтажу внутрішньоквартирних системи опалення та радіаторів опалення лягають на інвестора. Якщо чесно, то я вперше стикаюся з таким інженерним рішенням.

Офіційно будують не один будинок, а п'ять
Офіційно будують не один будинок, а п'ять

Описуючи майбутній комплекс. у відділі продажів говорять, що його територія складе 0,9 га. І на цій землі поміститься не тільки будинок, але і парковка для майбутніх мешканців. З огляду на що за найскромнішими підрахунками в комплексі буде близько 700 квартир, мені здається що місць на прідомой стоянці вистачить не всім. Тим більше, що для майбутніх мешканців ЖК Green Side (та й навколишніх будівництв) автомобіль зовсім не розкіш, а необхідність: всі об'єкти інфраструктури (поки) знаходяться на відстані декількох кілометрів, та й до маршруток «на Київ» і «на Ірпінь» треба не тільки пройти з півкілометра, але і втиснутися в них.

Що пропонують інвесторам

У відділі продажів говорять, що квартири в секції №1 практично повністю проінвестовані, але в секції №5 ще є досить варіантів. Зазначу, що ці дві секції - самі «густонаселені». На кожному поверсі в них розташується по 12 квартир, мешканців яких по поверхах будуть розвозити всього два ліфта (пасажирський і вантажопасажирський). Тут передбачені тільки 1- та 2-кімнатні квартири.

Поверхові плани всіх будинків ЖК
Поверхові плани всіх будинків ЖК. Конфігурація деяких трохи змінилася, але їх кількість не змінився

Зате варіанти можна підібрати на будь-який смак. Є тут квартири-студіо площею 28,2 кв.м, є повноцінні однокімнатні площею 34-38 кв.м, є 2-кімнатні площею 46-57 кв.м.

Планування квартири-студіо
Планування квартири-студіо

Планування квартир, як на мене, досить непогані. Кухні великі, з лоджіями або балконами (за винятком одного з варіантів планування 2-кімнатних квартир), кімнати зручні, з великими вікнами та й по конфігурації ближче до квадрату, ніж до витягнутого прямокутника. Санвузли, звичайно, могли б бути і побільше (в більшості квартир вони не дотягують до 4 кв.м), але для ЖК економ-класу, в якому позиціонується цей комплекс, все цілком прийнятно, на мій погляд. Єдина планування, від якої особисто я не в захваті - 2-кімнатна квартира з кухнею-їдальні без єдиного вікна. Мало того, що кухня без вікна, як на мене, це нонсенс, так ще й незрозуміло, куди тут, з точки зору техніки безпеки, встановлювати газовий котел. Але, цілком ймовірно, моя думка розділяє не так вже й багато людей, тому що і на цю планування знайшлося чимало інвесторів - практично всі такі квартири вже знайшли своїх майбутніх господарів.

2-кімнатна квартира з кухнею-їдальні без вікон
2-кімнатна квартира з кухнею-їдальні без вікон

Якщо говорити про стан, в якому забудовник обіцяє передавати житло інвесторам, то в двох словах його можна охарактеризувати як «без нічого» - в квартирі будуть вікна (2-камерний склопакет), двері, міжкімнатні перегородки і стяжка. Майбутнім мешканцям доведеться самостійно займатися штукатуркою стін, шліфуванням стелі, розводкою електрики, монтажем газових котлів та / або розведенням по квартирі системи опалення і установкою радіаторів. Звичайно, всі ці роботи готовий виконати і забудовник, але за додаткову плату.

За ходом будівництва можна стежити он-лайн на сайті проекту
За ходом будівництва можна стежити он-лайн на сайті проекту

Вартість квадратного метра тут не захмарна. У відділі продажів озвучують такі ціни: студіо - 10800 грн за кв.м, 1-кімнатна - 10600 грн за кв.м, 2-кімнатна - 9800 грн за кв.м. Виходить, для того щоб купити квартиру в ЖК Green Side, інвестору необхідно мати близько 310 тис. Грн - саме стільки обійдеться інвестиція в квартиру-студіо площею 28 кв.м. Найменша повноцінна «одиничка» (34 кв.м) буде коштувати трохи дорожче - близько 350 тис. Грн. Ну а двокімнатна (46 кв.м) «потягне» приблизно на 450 тис. Грн.

Інвестиція оформляється за попереднім договором купівлі-продажу нерухомості, який інвестор укладає із забудовником-фізособою. Зазначу, що даний формат інвестиції передбачає додаткові витрати при підписанні основного договору - зокрема, сплату сплату податків і зборів, а також оплату послуг нотаріуса (ці платежі становлять 8,5% від суми договору). Всі ці витрати при оформленні продажу квартир ЖК Green Side лягають на плечі покупця.

Хто забудовник і що з документами

Проект будівництва ЖК Green Side входить в портфель девелопера «Синергія». Це досить відомий бренд в Ірпені, під «прапором» якого тут зводять ЖК «Синергія-2», «Синергія-3», «Синергія-2 +» і «Сіті Парк». Однак формально забудовником ЖК Green Side виступають фізичні особи, у власності яких знаходяться ділянки землі, на якій і будують житловий комплекс.

Дані про ділянки забудови
Дані про ділянки забудови

Зазначу, що ділянок, на яких ведеться будівництво комплексу кілька, але всі вони мають цільове призначення 02.01 «Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)». Справедливості заради зазначу, що і сусідні будинки будують на «присадибних ділянках».

У відділі продажів ЖК Green Side потенційним покупцям демонструють Містобудівні умови і обмеження на перший будинок / секцію майбутнього комплексу (№0179- 11-2016, видані 18.11.2016 р), з якого випливає, що хоча цільове призначення землі не надто відповідає планам забудовника, функціональне призначення цих планів цілком відповідає: «землі житлової та громадської». Цікаво, що згідно з цим документом, стояти цей самий будинок / секція буде на НЕ межують між собою ділянках землі з кадастровими номерами 3210900000: 01: 175: 0183 та 3210900000: 01: 175: 0186. Зате в документі йдеться, що будувати тут дозволено 16-поверховий будинок на 191 квартиру. Правда, забудовник вирішив, що називається, не розмінюватися на дрібниці - і зареєстрував у червні 2017 року ДАБК Декларацію про початок будівельних робіт будинку за адресою вул. Університетська, 1-г, 1-е, в якому мова йде вже про 19-поверховому будинку на 216 квартир. Зазначу, що цей пакет документів актуальний лише для одного з п'яти будинків, що будуються.

Дані про наявність в базі ДАБК Декларацій на будівництво компелкса
Дані про наявність в базі ДАБК Декларацій на будівництво компелкса

На якій підставі будуються інші будинки-секції ЖК Green Side, мені, якщо чесно, так до кінця з'ясувати не вдалося - інших дозвільних документів на будівництво відділ продажів забудовника не демонструє. Зате в базі ДАБК я знайшла дані про реєстрацію Декларації про початок будівництва будинку по вул. Університетській, 1-о. Так як «дійові особи» тут ті ж, що і в Декларації на вул. Університетській, 1-г, 1-е, можу припустити, що відноситься вона до будівництва однієї з секцій ЖК Green Side. Правда, поглянути на оригінал цього документа мені не вдалося, так що стверджувати не буду. Крім того, якщо і припустити, що Декларація на будівництво за адресою Університетська, 1-о і відноситься до ЖК Green Side, то ставиться вона, швидше за все, не до п'ятого дому / секції (він має будівельна адреса Університетська, 1-п).

Зазначу, що як і у випадку з ЖК New York Towers, тут мене насторожили кілька нюансів: використання забудовником ділянок не за цільовим призначенням і ймовірне заниження категорії складності будівництва (категорія складності проекту розраховується за сукупністю всіх параметрів майбутнього ЖК, а не його будинків і / або секцій) і відсутність техумов на підключення майбутнього будинку до комунікацій. Також хочу звернути увагу потенційних інвесторів на той факт, що сьогодні в Україні діють нові правила оформлення дозвільних документів на будівництво. Згідно з ними, для законного будівництва тих секцій ЖК Green Side, які зараз будуються без зареєстрованих Декларацій, забудовник повинен буде отримати Дозвіл (і пройти експертизу проекту). До слова, якщо існуючі Декларації будуть скасовані, то для легального продовження будівництва забудовнику також доведеться оформляти Дозвіл. З огляду на вищевикладене, я рекомендую потенційним інвесторам ЖК Green Side обов'язково проконсультуватися з незалежним юристом перед прийняттям рішення про інвестиції.

Станом на 20.07.2017 Метраж Ціна 1 кімнатні від 28 м2 від 299 000 грн 2 кімнатні від 46 м2 від 453 000 долл

підводимо підсумки

Цей комплекс будується досить швидко - але ось чи зручно буде в ньому жити? Чи готові інвестори миритися з відсутністю достатньої кількості паркомісць, віддаленістю від інфраструктури, безліччю будівництв по сусідству і величезним шматком роботи по приведенню квартири в житловий стан? Чи переважають невисока вартість квадратного метра, швидкість будівництва і хороші планування квартир ці недоліки? Кожен сам відповідає на ці питання - і приймає рішення про інвестиції в ЖК Green Side.

Що сподобалось:

Природа по сусідству, швидкість будівництва, планування квартир

Що не сподобалося:

Відсутність інфраструктури (сподіваюся, поки!), Відсутність деяких дозвільних документів на будівництво (сподіваюся, поки!), Необхідність оплати податків і зборів за забудовника, необхідність миритися з будівництвами по сусідству, мінімальна ступінь обробки квартир забудовником.

джерело

Чи переважають невисока вартість квадратного метра, швидкість будівництва і хороші планування квартир ці недоліки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online