В районі Павшінская заплава не відключатимуть водопостачання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Володимир Смирнов

Підмосковний район Павшінская заплава не стануть відключати від водопостачання. Раніше в керуючі компанії території були направлені повідомлення про можливе припинення подачі води від постачальника послуг, АТ "Водоканал" Павшино ". Компанія повідомила, що з 29 липня в будинку почнуть поставляти на 50% менше води, а з 5 серпня відключать зовсім.

"Питання було врегульовано і в район Павшіской заплави поставка води йде в повному обсязі", - заявили в прес-службі АТ "Мосводоканал".

Обласний постачальник послуг АТ "Водоканал" Павшино "отримує воду у столичного підприємства та розподіляє її на території району. Саме" Мосводоканал "спочатку заявив про те, що водопостачання буде припинено через заборгованість по оплаті послуги з боку області. Відповідний лист було направлено підмосковному водоканалу 14 липня цього року, за два тижні до обмеження подачі води.

Потім повідомлення з проханням погасити заборгованості за послуги ЖКГ було відправлено місцевим компаніям, що управляють (УК) від АТ "Водоканал" Павшино ". Дві з шести КК району заявили M24.ru, що оплатили всі послуги в повному обсязі.

Воду поки справді не відключали. "Нам ще не надходили скарги на ослаблення напору в кранах або інші проблеми з подачею води", - розповів керівник ТСЖ "Спаський міст" Олександр Зімін.

У ТОВ "Красногорье-дез" відзначили, що заборгованостей по оплаті комунальних рахунків у компанії немає, проте допомогти мешканцям своїх будинків в разі централізованого перекриття води вони можуть. Якби подачу води перекрили, то сумлінні мешканці постраждали б поряд з неплатниками.

Експерт фонду Інститут економіки міста Владилен Прокоф'єв заявив, що постачальники не мають права відключати водопостачання в житлових будинках повністю. "Через санітарних міркувань холодну воду відключити можна тільки в разі аварії, якщо фізично не можливо її поставляти в район", - пояснив він.

Згідно із законом відключити можуть тільки гарячу воду і тільки на два тижні.

Якщо воду відключають самі керуючі компанії


Перш ніж відключити гарячу воду, компанія зобов'язана письмово попередити власника квартири про заборгованість. Повідомлення вручають мешканцеві під розписку або надсилають поштою рекомендованим листом. Якщо власник квартири не отримав попередження, відключення вважається незаконним.

Якщо протягом 30 днів з моменту отримання повідомлення мешканець не гасить заборгованість, компанія може обмежити надання комунальної послуги. Про обмеження знову ж потрібно попередити за три доби письмовим повідомленням.

Посилання по темі

Юрист товариства захисту прав споживачів "Громадський Контроль" Марія Свиридова пояснила, що централізоване відключення цілого району незаконно в будь-якому випадку. "Відключити воду можуть тільки конкретному неплатнику. Причому при дотриманні всіх процедур і попереджень процес займе вісім-дев'ять місяців", - зазначила вона.

У разі історії з Павшінской заплавою, мова йшла не про борг по оплаті послуг з боку споживачів, а про взаємні розрахунки між постачальниками, додала юрист. "У такій ситуації відключення ресурсів неприпустимо. Якби в результаті воду перекрили, то і" Мосводоканалом "і місцевої компанії це б обійшлося дуже дорого - жителі мали б повне право звернутися до суду", - заявила Свиридова.

За словами експерта, зайнятися постачальниками могла федеральна антимонопольна служба (ФАС) і Росспоживнагляд. Позивачі мали б право вимагати компенсацію моральної шкоди, перерахунок квитанцій, компенсацію за ненадання послуги і до того ж адміністративне покарання для відповідальних. "Від ФАС штрафи могли б становити мільйони рублів, від Росспоживнагляду десятки тисяч", - розповіла експерт.

Відзначимо, що борги по оплаті послуг ЖКГ жителів Москви і області становлять понад 20 мільярдів рублів. Частка фізичних осіб в сумі заборгованості становить лише 20 відсотків, решта боргів: підприємств та інших господарюючих суб'єктів.

сюжет: Тренди міста: все, що хвилює столицю

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online