"Герої" парковки: як їх карають в Німеччині

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

27 травня 2015 року, 4:39 Переглядів: 27 травня 2015 року, 4:39 Переглядів:   У Німеччині водіїв, які порушують правила паркування, досить строго карають

У Німеччині водіїв, які порушують правила паркування, досить строго карають. Фото: з архіву.

У Німеччині на кожній великій автостоянці є спеціально відведені місця для автотранспорту інвалідів. Паркуватися тут дозволено тільки власникам спеціального посвідчення, чинного у всіх країнах Євросоюзу. При парковці посвідчення залишають за лобовим склом машини, щоб воно було видно контролерам. Якщо ж права зупинятися на спеціальній парковці біля власника машини немає, йому доведеться платити штраф (Зазвичай - 35 євро ), Передає Автопалац .

Сама по собі сума не сильно "кусається", але якщо зайняте місце знадобиться водієві-інваліду і автомобіль доведеться евакуювати на штрафну стоянку, то заплатити доведеться набагато більше - близько 250 євро. До того ж, доведеться витратити чимало часу на те, щоб повернути машину: штрафні стоянки, як правило, знаходяться далеко, і дістатися до них "своїм ходом" непросто.

У деяких випадках люди з важким ступенем інвалідності можуть отримати персональне місце для паркування своїх автотранспортних засобів поблизу будинку або місця роботи. Заява розглядають міські служби. Вони вирішують питання в кожному випадку індивідуально.

Загальний звід правил, що регулюють кількість паркувальних місць для інвалідів, з'явився в Німеччині у вісімдесятих роках. У федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія, наприклад, у кожного великого супермаркету як мінімум три паркувальних місця з кожних ста повинні бути згідно із законом відведені для водіїв з обмеженими можливостями. На критих платних стоянках для інвалідів має бути зарезервовано одне місце зі ста.

За дотриманням цих правил стежить влада. як повідомили Deutsche Welle в муніципалітеті Бонна, порушник - фірма, магазин, підприємство - може бути оштрафований. До речі, розмір штрафу законом не обмовляється, тому влада встановлює його на свій розсуд, тобто таким чином, щоб штраф був відчутним. В крайньому випадку, злісному порушникові загрожує заборона на експлуатацію будівлі. Але до цього, звичайно, не доходить.

Проте, стоянок для інвалідів не завжди вистачає. Як розповів Юрген Шнайдер (Jürgen Schneider), берлінський уповноважений у справах людей з обмеженими фізичними можливостями, особливо гостро проблема стоїть в центрах великих міст, забудованих задовго до введення правил, що встановлюють мінімальну кількість паркувальних місць для інвалідів. У випадках, коли немає однозначної правової основи, рішення про те, де і скільки має бути паркінгів для інвалідів, приймають міські і земельні влади.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Герої "парковки: як їх карають в Німеччині". інші Авто новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online