Терміни виплати одноразової допомоги при народженні дитини. Які документи треба підготувати?

  1. Що отримують при народженні дитини
  2. Одноразова дитячу допомогу
  3. Які документи треба підготувати
  4. Виплати після народження
  5. Одноразова допомога. особливості термінів
  6. Виплати для сімей з 2-м, 3-им і наступними дітьми
Юридична консультація

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

>>> Терміни виплати одноразової допомоги при народженні дитини. Які документи треба підготувати?

Сьогодні існує ряд заходів державної допомоги, адресованої сім'ям з дітьми. Такі заходи кажуть про зацікавленість держави в народженні нових громадян. Щоб мати можливість своєчасно скористатися належними пільгами і виплатами , Сім'ї повинні знати, що вони мають законне право на отримання родового сертифікату, а також на ряд виплат.

Якщо народився не перша дитина, то сім'я обов'язково отримає сертифікат на отримання маткапіталу. Свої пільги є у багатодітних сімей. Про них піклуються федеральна влада, і регіональні.

Що отримують при народженні дитини

Допомога при народженні дитини - невеликий внесок в його майбутнє

У разі, коли жінка, яка очікує малюка, має офіційне працевлаштування, то їй мають сплачувати такі виплати:

  • Посібник за звернення до жіночої консультації протягом першого триместру (на ранніх термінах) з метою спостереження фахівцем. Його отримують ті дами, які стали відвідувати жіночу консультацію до того, як вагітність дійшла до 12-тижневого терміну.
  • декретна допомога . Його оплачують як лікарняний лист. Зовні документ виглядає як звичайний лікарняний лист. Його видає лікар, який спостерігає вагітність. Сума даного посібника дорівнює середнім заробітком.
  • Є й регіональні заходи підтримки жінок, які народили малюка

На жаль, декретна допомога жінки, які не влаштовані на роботі офіційно, не отримують. Його також позбавлено безробітні вагітні жінки, цей правило поширюється і на тих, що перебувають на обліку в офіційних центрах зайнятості.

Дружини військовослужбовців при настанні терміну вагітності понад 180 днів також отримують одноразову допомогу. Правда, це стосується тільки чоловік військових-строковиків.

Одноразова дитячу допомогу

Одноразова допомога при народженні дитини може отримати як батько, так і мати

Дана виплата є разовою. Її можна отримати як мамі, так і татові малюка. Якщо батьки (мати або батько) працевлаштовані офіційно, то вони можуть отримати гроші за місцем роботи. Інша ситуація, коли вони безробітні або студенти денного відділення, то мама, тато звертаються за цією виплатою в органи соцзахисту.

Якщо батьки живуть разом, то немає різниці, хто отримає гроші. Якщо ж подружжя в розлучення , То виплата йде на ім'я тієї людини, з ким живе немовля в той час, коли подається заява.

Коли народжується двійня або трійня, посібник платять на кожного малюка. Якщо трапилося так, що дитина народилася мертвою, гроші родина не отримає. Розмір виплати на одну дитину є однаковим для всіх. Ні зарплата, ні посада не збільшують суму. Наприклад, в 2015 році ця сума була дорівнює 14 497 рублям і 80 копійкам.

Щоб не опинитися в стороні від такої виплати, отримати все, що належить за законом, треба подати заяву на виділення одноразової допомоги в потрібний термін. Сьогодні це півроку після дати пологів. Рішення про виплату приймається швидко, законом на це відведено 10 днів. Зазначений строк стосується виплат, одержуваних на роботі. Посібник оформляється в соцзахист, значить, треба знати, що тут будуть інші рамки: до 26 числа наступного місяця. Якщо раптом буде відмова в його отриманні, повідомити повинні в 5-денний період.

Які документи треба підготувати

Щоб безперешкодно отримати допомогу на роботі, треба зібрати таку документацію:

  • паспорта + Копії;
  • заяву на отримання допомоги (бланк можна скачати);
  • довідка про народження дитини;
  • свідоцтво про народження дитини + Копія;
  • довідка, яка свідчить, що 2-й батько поки не скористався правом отримання вищевказаного посібники

Якщо звернення йде в соцзахист, то потрібно також подбати про наявність СНІЛС тата і мами, довідки з паспортного столу, в якій перераховуються члени сім'ї. З неї буде видно, що дитина проживає разом з тим, хто претендує на отримання допомоги. Якщо мова про безробітного людині, то потрібно зробити виписку з трудової, де йдеться про останнє місце працевлаштування.

Виплати після народження

Виплати проводяться щомісяця

Після народження і до досягнення малюком віку 18 місяців на дитину будуть йти виплати щомісяця. Така допомога можуть оформити як батьки, так і будь-який близький родич. Головне - його будуть виплачувати тільки одній людині.

Тут існують рамки виплат. Якщо народився перший малюк, то мінімальний розмір - 2718 руб. 34 коп. Якщо другий, третій і так далі, то мінімум - 5436 руб. 67 коп. Максимум - 19855 руб. 82 коп. для працюючих допомога розраховується виходячи від розмірів зарплати. Це буде сума, рівна 40% від середнього заробітку.

У ситуації, коли допомога оформляє студент, безробітний, то розмір виплат роблять мінімальним. Документи оформляються в органах соцзахисту. Надається такий пакет паперів:

  • паспорт заявника;
  • свідоцтво про народження дитинки;
  • довідка, що говорить, що даний посібник іншим членом сім'ї не виходить;
  • Заява .

    Непрацюючі приносять довідку з ЦЗ, в якій вказується, що ними не виходило посібник, буде потрібно і виписка з трудової, а саме те, де офіційно працював чоловік в останній раз.

Одноразова допомога. особливості термінів

Одноразова допомога буде схвалено, якщо документи були надані не пізніше 6 місяців після народження. Якщо немає можливості оформити всі належним чином з поважних причин, то можна звернутися і пізніше. Але доведеться доводити свою правоту, а в підсумку можна нічого не отримати. Так що краще все робити в відведений законом термін. На роботі така допомога дадуть протягом 10 днів після подачі потрібних документів.

Якщо говорити про щомісячну посібнику, то жінка повинна знати, що вона зможе звернутися за ним тільки після виходу з декретної відпустки. Якщо Женіна безробітна, то вона має право отримувати вищевказане посібник відразу після того, як стане мамою.

Коли допомога виплачується дружині того, хто знаходиться на службі в армії (Військовослужбовця - строковика), то, як тільки чоловік буде демобілізований, виплати припиняються. Тому при оформленні допомоги приносять довідку з військкомату, в якій вказується до якого часу чоловік буде проходити службу в ВС.

Виплати для сімей з 2-м, 3-им і наступними дітьми

Маткапітал можна оформити після народження другої дитини

Якщо сім'я поповнилася другим дитятком, а також будь-яким іншим наступним, вона має право оформити маткапітал . Це пристойна сума, яка надає відчутну допомогу. Щоб отримати матдопомогу, потрібно оформити відповідний сертифікат . Для цього треба відвідати відділення Пенсійного фонду і принести такі документи:

  • Заява;
  • паспорт того, хто пише заяву, + копія;
  • свідоцтва про народження всіх дітей (враховуються рідні, усиновлені);
  • документ, в якому засвідчується громадянство РФ у дитини;
  • СНІЛС заявника;
  • свідоцтво і реєстрації шлюбу

Особливість материнського (сімейного) капіталу - в можливості витратити суму тільки в одному з 3 напрямків. По-перше, поліпшення сімейних житлових умов. Зробити це можна через покупку житлоплощі, через погашення іпотеки, через будівництво свого будинку. У кожному з цих випадків є свої тонкощі, про які можна дізнатися в ПФ. По-друге, пенсія мами. А також платне навчання дітей, які є в цій сім'ї.

Податок з перерахованих на одне з 3 - х напрямків засобів платити не потрібно. Отримують ці кошти лише один раз. Звернутися до місцевого Пенсійного фонду за даними засобами можна, коли дитині вже є 3 роки. Виняток становлять випадки, коли виплачується іпотека.

Багатодітні сім'ї мають право на отримання щомісячної фінансової підтримки від держави. Оформити таку допомогу можна в соцзахист за місцем реєстрації . Його виплачуватимуть на дітей, яким немає 3 років. Відмінність даного посібника від інших в тому, що пакет документів збирають і приносять в соцзахист щорічно.

Розмір цих виплат розраховується залежно від рівня прожиткового мінімуму на дітей, офіційно зафіксованого там, де живе сім'я. Перелік документів:

  • паспорта, копії;
  • на кожного виховується в сім'ї малюка - свідоцтво про народження;
  • довідка з паспортного столу про склад сім'ї;
  • довідка про доходи (3 попередні місяці);
  • номер рахунку, щоб перераховувати гроші

Кожен регіон по-своєму намагається допомагати багатодітним сім'ям. Можуть давати безоплатно землю, частково оплачувати комунальні послуги , Забезпечувати вугіллям на пільгових умовах, виділяти субсидії на придбання житла, пропонуються податкові пільги.

Розібратися в тонкощах отримання одноразової виплати допоможе відео:

Які документи треба підготувати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online