Чи можна в Криму зняти гроші з картки Ощадбанку в 2018 році, працює чи карта, комісія за зняття готівки

  1. Де зняти гроші Ощадбанку в Криму?
  2. Ліміти і комісії
  3. Що під забороною?
  4. З якою картою їхати в Крим?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Крим після приєднання до Росії став найпопулярнішим туристичним напрямом в нашій країні Крим після приєднання до Росії став найпопулярнішим туристичним напрямом в нашій країні. Але так як півострів під санкціями, то багатьох туристів хвилює питання «як зняти гроші з картки Ощадбанку в Криму?», Адже відділень Ощадбанку там немає. Розглянемо, чи потрібно везти з собою готівку, яку карту краще взяти і всі способи зняття грошей.

зміст [ приховати ]

Де зняти гроші Ощадбанку в Криму?

Хоча в Криму немає банкоматів і відділень Ощадбанку, ви можете знімати гроші через банкомати сторонніх банків, що підтримують платіжну систему вашої карти. На даний момент в Криму функціонують 10 банків.

Банки республіки Крим:

  • ЗАТ «Владікомбанк» - 2 відділення;
  • «Генбанка» - 73 відділення і 348 банкоматів;
  • ЗАТ КБ «Індустріальний Ощадний банк» - 5 відділень;
  • ВАТ «Крайінвестбанк» - 2 відділення, 26 банкоматів;
  • РНКБ - 123 відділення, 365 банкоматів;
  • ВАТ «АБ Росія» - 17 відділень, 149 банкоматів;
  • ЗАТ КБ «Рубльов» - 6 відділень, 4 банкомати;
  • Севастопольський морський банк - 34 відділення, 44 банкомати;
  • ЗАТ «АБ« Таата »- відділень 6;
  • «Чорноморський банк розвитку та реконструкції» - 23 відділення.

Зняти готівку можна різними способами:

  • оформити миттєву карту місцевого банку і перекинути на неї гроші через «СбербанкОнлайн»;
  • відкрити рахунок в місцевому банку і зарахувати на нього кошти через особистий кабінет, а потім отримати гроші в касі;
  • оформити карту банку, який працює і в Криму, і по решті Росії. Наприклад, карту банку «Росія». У нього безліч філій і відділень по всій країні. Переведіть ваші гроші на карту цього банку і знімайте готівку без комісій протягом усього часу, поки ви перебуваєте в Криму.

Але не всі кримські банки випускають миттєву карту. Таку послугу надають:

  • РНКБ - отримати знеособлену дебетову карту СВІТ миттєвого випуску можна в будь-якому його відділенні. Благо, що на острові вони в достатній кількості - 365 штук. Пред'явіть паспорт операционисту, заповніть заяву на відкриття рахунку карти і отримаєте карту в той же день. Випускається і обслуговується карта безкоштовно, правда, за поповнення буде стягуватися комісія в розмірі 0,5%.
  • «Крайінвестбанк» - пропонує знеособлену карту платіжної системи МИР. Діє карта 3 роки, щорічне обслуговування 150 рублів.
  • АТ «Севастопольський морський банк» - миттєва карта СВІТ;
  • «Чорноморський банк розвитку та реконструкції» - миттєва карта СВІТ, має наступні характеристики: термін дії 3 роки, відкриття карткового рахунку - 200 рублів, зарахування грошей безготівковим способом -2% від суми.

Є й альтернативні способи перерахування грошей. Наприклад, ви зможете зняти гроші не в самому Криму, а наприклад, на Морському вокзалі порту «Кавказ», де є банкомати Ощадбанку.

Також, якщо терміново потрібна готівка, ви можете попросити перевести їх з материка за допомогою систем швидких переказів, наприклад, «Юністрім», «Контакт», «Вестерн Юніон», «Золота корона».

Ліміти і комісії

З боку Ощадбанку є певні обмеження на розмір готівки, яку можна зняти в банкоматах - не більше 50 тисяч рублів на добу.

Що стосується комісії, то вона існує як з боку Ощадбанку, так і з боку банку-власника банкомату. З боку Ощадбанку її розмір становить 1%, але не менше 100 рублів. Тому є сенс відразу знімати велику суму, адже при знятті 1000 рублів з рахунку карти буде списано 100 рублів і при знятті 10 000 буде утримана така ж сума.

У інших великих банків наступні розміри комісій:

  • Газпромбанк - без комісії при знятті в банкоматах банку Росія;
  • Тінькофф Банк - без комісії при знятті більше 3000 рублів, менше 3000 рублів - 90 рублів;
  • Альфа Банк - 1,25%, але не менше 150 руб .;
  • ВТБ - безкоштовно, але залежить від обороту, якщо він не дотримано, то комісія складе 1%, мінімально 300 рублів;
  • Райфайзен Банк - 100-150 руб. (В залежності від типу карти) + 1%.

Платіжні системи Юністрім та Контакт беруть 1% комісії від суми переведених коштів

Що під забороною?

Проблеми виникають при знятті грошей з соціальних і зарплатних карт регіональних банків. Але і їх можна вирішити, якщо перевести гроші на рахунок або на карту, відкриті в кримському банку.

Неможливо буде провести операції з картами, які випущені іноземними банками через санкції.

З якою картою їхати в Крим?

Ще в 2015 році в Криму люди не могли зняти гроші з карток в банкоматах і оплачувати безготівковими способом покупки та послуги. Але з 2016 року ситуація покращилася, спочатку почала функціонувати система MasterCard, а потім і Visa. А платіжна система СВІТ взагалі створювалася як відповідь санкцій і безперебійно працювала там з самого початку. Тому сміливо можете брати з собою в поїздку будь-яку з цих карт

З карт Master Card Maestro і Visa Electron неможливо зняти гроші, але зате можна оплачувати покупки в мережевих магазинах і супермаркетах, номери в великих готелях.

Але є спосіб переведення в готівку грошей і для цих різновидів карт. Для цього:

  1. Підключаєте послугу «СбербанкОнлайн» або інтернет-банкінг банку, який випустив дану картку (якщо вона не підключена).
  2. По приїзду в Крим звертаєтеся в будь-який великий місцевий банк, наприклад, РНКБ, Генбанка, ВАТ «АБ Росія» і відкриваєте в ньому рахунок. Для процедури вас попросять пред'явити паспорт та ІПН.
  3. Заходьте в особистий кабінет інтернет-банку і переводите гроші на щойно відкритий рахунок кримського банку.
  4. Чи отримуєте гроші в касі.

За таким же алгоритмом потрібно діяти для переказу грошей з соціальних і зарплатних карт. Взагалі ж, ці карти, випущені великими банками, такими як ВТБ, Сбербанк прекрасно працюють в Криму.

І насамкінець кілька порад по темі:

  • обов'язково підключіть інтернет-банкінг перед поїздкою до Криму;
  • знімайте готівку в тих банкоматах, де написано, що комісія не стягується. В цьому випадку комісію знімуть лише один раз - за використання карти Ощадбанку;
  • уточніть перед поїздкою у вашого банку інформацію з приводу комісій і лімітів на зняття коштів.

Також краще оформляти карту і відкривати рахунок в тих кримських банках, у яких є велика кількість відділень і банкоматів на півострові.


Де зняти гроші Ощадбанку в Криму?
З якою картою їхати в Крим?
Але так як півострів під санкціями, то багатьох туристів хвилює питання «як зняти гроші з картки Ощадбанку в Криму?
З якою картою їхати в Крим?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online