Як накопичити на квартиру - покрокова інструкція

  1. Стан російського ринку нерухомості на даний момент
  2. Рівень російських зарплат і ціни на квартири
  3. Як накопичити на квартиру - розбираємося по порядку
  4. Економія коштів для покупки житла
  5. Способи збільшити дохід для покупки квартири
  6. Способи збільшення капіталу та інші хитрощі
  7. Обчислення для прикладу - як накопичити на квартиру за 3 роки з нуля

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Власне комфортне і просторе житло - справжня мрія для мільйонів жителів Росії. Багато з нас з моменту перебудови (вже понад двадцять років) живуть просто в жахливих умовах - нерідкі випадки, коли в однокімнатній квартирі живе сім'я з 4 і більше осіб, або коли люди до самої смерті поневіряються по знімних квартирах, не маючи можливості придбати своє власне житло. Самі непідйомні ціни на житло - в столиці. Саме тому питання - як накопичити на квартиру в Москві (або будь-якому іншому місті) - актуальний для величезної кількості жителів нашої країни. Власне комфортне і просторе житло - справжня мрія для мільйонів жителів Росії

30 квадратних метрів в одній з комірок - мрія мільйонів!

Зміст статті

Стан російського ринку нерухомості на даний момент

Російська Федерація довгий час впевнено входила в першу десятку країн з найвищими цінами на житлову нерухомість. Наприклад, за результатами дослідження світового ринку нерухомості Evans Property Services за 2010 рік, Росія займала п'яте місце з сорока проаналізованих країн за вартістю квадратного метра щодо зарплати в регіоні. Середньостатистичному москвичеві збирати на квартиру при незмінних цінах і зарплати потрібно було 26 років, а середньому росіянину - 21 рік (якщо не їсти, не пити і жити на вулиці).

Але час йде, і ціни змінюються, зарплати теж не залишаються незмінними. Нещодавно журнал IQR писав про перспективи ринку нерухомості Москви в 2015 році. Якщо брати поточні ціни і зарплати, то на квартиру одній людині потрібно відкладати всю зарплату протягом приблизно 11 років в Москві і 6 років - в регіонах (оскільки всюди ціни і зарплати різні, можливо, невелике відхилення від цієї цифри). Начебто, прогрес є. Перейдемо до абсолютних цифр.

Гарний захід

Якщо ви відкриєте оголошення про продаж нерухомості в Москві, то не зможете знайти тут сум, що містять менш шести нулів. Для наочності розглянемо приблизні мінімальні ціни на житло.

Москва. Щоб стати власником невеликої однокімнатної квартири на околиці, вам доведеться заплатити не менше 4 500 000 рублів. У Новій Москві можна знайти щось дешевше, але по інфраструктурі це зовсім не Москва. При цьому в квартирі за таку ціну обов'язково доведеться робити ремонт, причому капітальний - квартири в житловому стані обійдуться вам вже значно дорожче. Якщо ж ви хочете придбати однокімнатне житло ближче до центру (в залежності від району) - розраховуйте не менше ніж на 6 000 000 рублів.

Рекомендуємо почитати: Найдорожчі квартири на вторинному ринку в Москві і найдешевші новобудови у МКАД .

Санкт-Петербург. Тут житло, в порівнянні зі столицею, набагато дешевше - при бажанні ви зможете придбати невелику «однушку» далеко від центру приблизно за 1 500 000 рублів.

В інших містах країни вартість житла різна, десь - півмільйона рублів за однушку, а десь - два з хвостиком. В середньому мінімальна планка коливається біля позначки 900 000 рублів.

Рівень російських зарплат і ціни на квартири

З такою зарплатою пора просити милостиню

А ось рівень наших зарплат в більшості своїй здається навіть смішним, якщо порівняти його з вартістю нерухомості. Молодий чоловік в Москві, працює на більш-менш пристойної посади, може отримувати в середньому близько 50 000 рублів. Взагалі, для столиці Росії вираховування середньої зарплати - заняття не з легких. Двоє людей з однаковою освітою і працюють на однакових посадах з легкістю можуть отримувати суми з різницею в десятки тисяч рублів. На вулиці можна легко зустріти як москвича з достатком в 30 000 рублів, так і жителя, який має півмільйонний (або вище) дохід.

В інших містах ситуація, природно, гірше. Наприклад, в Санкт-Петербурзі на початковому етапі кар'єри Ділова кар'єра - терпіння, праця, воля до перемоги вам навряд чи слід розраховувати на суму понад 35 000 рублів (якщо тільки ви не унікальний фахівець у певній сфері), причому не факт, що навіть через кілька років ви подолаєте цю планку. У регіональних столицях середня заробітна плата опускається ще нижче - молодий чоловік може розраховувати приблизно на 25 000 рублів.

Підводячи підсумок, можна порахувати, скільки приблизно у молодої сім'ї з двох чоловік піде років на купівлю однокімнатної квартири (з огляду на мінімальну ціну на житло і середньостатистичну заробітну плату).

Для Москви: 100 000 (сумарний щомісячний дохід сім'ї) - 50 000 (витрати на проживання) = 50 000 рублів. Саме стільки ви зможете відкладати щомісяця. За рік, при такому розкладі, у вас вийде 600 000 рублей. Разом на покупку найгіршою «одинички» на вторинному ринку без ремонту вам доведеться збирати: 4 500 000/600 000 = 7,5 років. Врахуйте, що на протязі цього терміну вам, швидше за все, доведеться забути про покупку власного автомобіля, хороший відпочинок за кордоном, поповнення в родині.

Для регіональних міст справа йде приблизно так само: 40 000 (приблизний дохід сім'ї) - 30 000 (витрати на проживання) = 10 000 рублів в залишку. У рік - 120 000 рублів. Ділимо 900 000 на 240 000 і отримуємо ті ж 7,5 років.

Однак це - лише приблизні розрахунки, в яких сім'я має стабільний і непоганий дохід і витрачає гроші лише на найнеобхідніше. Природно, що фактично цей термін значно збільшується - багато людей збирають на житло і по 10, і навіть по 20 років. Для того щоб значно скоротити цей термін, розглянемо кілька способів, які можуть позитивно вплинути на ваше фінансове становище і допомогти вам швидше накопичити на квартиру. Ці ж поради будуть актуальні і для інших випадків - наприклад, якщо вам цікаво, як накопичити на машину або на відкриття власного бізнесу.

Ці ж поради будуть актуальні і для інших випадків - наприклад, якщо вам цікаво,   як накопичити на машину   або на відкриття власного бізнесу

красива п'ятиповерхівка

Як накопичити на квартиру - розбираємося по порядку

Розрахунок необхідної для покупки квартири суми

Вид на вокзал в Москві

Насамперед вам слід хоча б приблизно визначитися з сумою, яку необхідно зібрати на квартиру.

  1. Визначитися, яку саме квартиру і в якому саме районі ви хочете придбати. При цьому враховуйте, що первинне житло (в споруджуваному на даний момент будинку) обійдеться вам значно дешевше, однак його покупка має певний ризик. Ви не зможете відразу переселитися в куплену квартиру - тому цей варіант підійде тим, у кого є, де жити на час очікування - кімната в квартирі з батьками, наприклад.
  1. Уважно перегляньте існуючі на даний момент пропозиції з продажу відповідних варіантів, виписуючи ціни. Крім цього постарайтеся знайти в Інтернеті ціни на схоже житло за останні кілька років. При цьому враховуйте також те, що за той час, який ви будете збирати гроші на покупку, ця сума може збільшитися, тому додайте як мінімум 10% до сьогоднішньої вартості.
  1. Враховуйте, що крім покупки квартири, її необхідно буде оформити. Послуги нотаріуса (зазвичай - фіксована сума, яка різниться в різних конторах), сплата державного мита, оплата послуг агентства по нерухомості - разом додайте до загальної суми ще приблизно 3-5%.
  1. Купивши квартиру, швидше за все, ви захочете зробити в ній ремонт на свій смак і обставити власної побутовою технікою і меблями. Суми на подібні витрати можуть бути різними, в залежності від ваших запитів і потреб, тому їх також підрахуйте хоча б приблизно.

Закінчивши з підрахунками, ви отримаєте приблизну суму (в сьогоднішніх цінах), яка буде потрібно вам для того, щоб отримати свою власну і готову до проживання квартиру. Не лякайтеся, що вона може виявитися значно вищою за ту, що ви очікували - нижче розглянемо способи, які дозволять вам відкладати більше.

Економія коштів для покупки житла

Вид з вікна майбутньої квартири - головний мотиватор

Якщо ви зібралися купувати квартиру і для цього не мають наміру чекати більше десяти років, будьте готові до того, що вам доведеться тугіше затягнути пояси, причому не на тиждень або місяць, а швидше за все - на кілька років. Однак ваші зусилля не будуть марними - під час наступних пунктів після закінчення терміну ви станете щасливим володарем власної квартири.

  1. Заведіть собі корисну звичку у - вести щоденний облік витрат і доходів. Підраховуйте результат за тиждень, місяць. Таким чином, ви зможете в будь-який момент мати інформацію про точне фінансовий стан, а також проаналізувати, як можна скоротити витрати. Для ведення подібних записів можна використовувати як звичайний паперовий блокнот, так і додаток для комп'ютера або смартфона.
  1. Ви можете відмовитися від куріння і алкоголю - це, до речі, корисно, а витрати на "шкідливі" звички є вельми серйозною частиною витрат. Наприклад, ви викурюєте по одній пачці сигарет в день, ваша дружина - ще півпачки. Візьмемо середню вартість якісних сигарет - 50 рублів за пачку. Разом кожен день ви будете наносити серйозної шкоди своєму здоров'ю, при цьому платити за це 75 рублів в день, 2250 - на місяць 27 000 рублів (!) - у рік. Додайте до цього щомісячну витрату на алкоголь - наприклад, 2 рази на тиждень (п'ятниця і субота) по 2 літри пива, вартістю по 40 рублів за кожен, на місяць обійдуться вам в 640 рублів, в рік - 7680 рублів. Разом, відмовившись від шкідливих звичок, щорічно ви зможете економити майже 35 000 рублів.
  1. Крім шкідливих звичок можна скоротити ще й кількість походів в розважальні заклади. Клуби, бари, ресторани - все це забирає величезні суми. Наприклад, якщо ви пару раз на місяць ходите в нічний клуб, ще пару - в ресторан, і витрачаєте там по 1 000 рублів (а зазвичай ця цифра набагато вище) - в результаті виходить 4 000 щомісяця або 48 000 на рік. Звичайно, якщо вам важко без подібних походів - не варто повністю відмовляти собі в задоволенні, проте необхідно як мінімум знизити їх вартість. Як варіант, просто беріть з собою певну суму, щоб не витратити більше потрібного.
  1. Покупки в продуктових магазинах насправді обходяться нам набагато дорожче, ніж можуть насправді. Коли ви заходите в супермаркет за їжею, в першу чергу потрапляєте в відділи товарів, які не є настільки необхідними. Це може бути посуд, іграшки, журнали і книги, дрібниці для дизайну та інтер'єру і так далі, і лише потім розташовуються дійсно потрібні вам продукти. Це зроблено навмисне, щоб покупець піддавався скороминущим спокусам і здійснював незаплановані покупки. Щоб уникнути подібних витрат, детально плануйте список покупок і чітко дотримуйтесь його, а також беріть з собою обмежену суму грошей. Зекономлені суми можуть бути різними, однак як мінімум тисячу рублів на місяць (або 12 000 - на рік) ви вже точно зможете зберегти.
  1. Купуйте продукти харчування на оптових базах - вартість їх тут нижче, ніж в магазинах і на ринку, причому значно. Кілограм фруктів, який обійдеться вам в 100 рублів в роздріб, тут буде коштувати приблизно 75-80, наприклад. Тут можна закуповувати довго зберігаються продукти - консерви, деякі види фруктів і овочів, цукор, кава і чай, крупи, макаронні вироби і так далі. Розмір зекономленої суми залежить від ваших потреб, однак як мінімальну планку для зразкових підрахунків візьмемо 1 000 рублів на місяць, або 12 000 на рік. Вам допоможе наша методика по економії на харчуванні .
  1. Якщо зараз ви знімаєте квартиру, і вибрали не найдешевший варіант - подумайте, чи зручно вам буде з'їхати в менш дороге житло, або ж і зовсім - до батьків. Наприклад, якщо ви живете в Москві, то на оренду однокімнатної квартири у вас йде як мінімум 30 000 рублів. З'їхавши на рік до батьків, ви зможете заощадити 360 000 рублей.
  1. Проаналізуйте інші статті вашого щомісячного витрати - можливо, можна скоротити і їх. Наприклад, ви відвідуєте дорогий тренажерний зал з красивими тренажерами і усміхненим тренерами. Однак поряд з вашим будинком є ​​непримітний підвал, куди вечорами сходяться спортивного вигляду чоловіка, і вартість щомісячних занять в ньому рази в два менше. Як і в попередніх пунктах - економія залежить від ваших витрат.

У тому випадку, якщо ви грамотно підійдете до планування власних фінансів і економії коштів, можна в рік економити значні суми і набагато швидше збирати гроші на свою квартиру. Для прикладу підрахуємо, скільки грошей нам вдасться зберегти, якщо ми будемо дотримуватися всіх перерахованих вище пунктів:

  • відмова від алкоголю і сигарет - 35 000 рублів на рік;
  • розваги - 48 000 рублів на рік;
  • економія на покупках в супермаркетах - 12 000 в рік;
  • економія на покупках на оптових базах - 12 000 в рік;
  • економія на інших статтях витрат - для прикладу візьмемо ще 12 000 в рік.

Разом ми отримуємо майже 120 000 рублів економії на рік, і це - без урахування додаткової економії, якщо ви орендуєте житло і зважитеся переїхати в більш дешеву квартиру - погодьтеся, вельми і вельми чимала сума.

Увага! Вищенаведені обчислення є орієнтовними, що випливають з середніх і приблизних сум, які витрачає середньостатистична сім'я з двох чоловік. У вашому випадку ця цифра може кардинально відрізнятися - наприклад, якщо ви і так не курите, то, природно, у вас вже відсутня додатковий пункт витрат.

Способи збільшити дохід для покупки квартири

Можливо, під вашу майбутню квартиру в новобудові вже зараз десь готують майданчик

На одній економії коштів далеко не підеш - і більш важливим фактором, який дозволить вам наблизити покупку, є збільшення вашого доходу. Не слід впадати у відчай навіть тим, хто весь час і сили і так витрачає на роботу - при належному підході вам буде потрібно зовсім небагато часу, щоб збільшити власний прибуток. Розглянемо найбільш вигідні та актуальні варіанти.

  1. Спробуйте прикинути, як можна отримувати додатковий дохід за допомогою тих знань, які ви маєте. Ви можете брати учнів (вчителі - це люди, які знають іноземні мови або мови програмування), виконувати замовлення у вільний від роботи час (робочі спеціальності), консультувати ( юристи Ким може працювати юрист, скільки за це платять і кому підійде ця робота , Лікарі, адвокати).
  1. Виберіть і вивчайте додаткову професію. Це може бути іноземна мова, програмування, написання текстів на замовлення. По-перше, це не відніме у вас багато часу, по-друге - вчитися можна прямо на роботі, якщо у вас є пара вільних годин, комп'ютер (планшет, смартфон). Надалі ви зможете отримувати непоганий дохід - чимала кількість людей зараз і зовсім зробили подібні види заробітку основним джерелом прибутку.
  1. Вдосконалюйте свої професійні навички і намагайтеся йти вгору по кар'єрних сходах. Адже чим вища посада - тим, природно, вище і заробітна плата.
  1. Згадайте, чим ви захоплювалися раніше, і що вам добре давалося. Бути може, ви талановитий художник - тоді ви можете працювати дизайнером Кар'єра дизайнера , Займатися створенням логотипів, рекламних вивісок, робити татуювання або аерографію. Або ж ви відмінно ладите з людьми, товариські і відкриті - тоді можете спробувати себе в ролі весільного тамади. А може, ви прекрасно фотографуєте, а вдома якраз припадає пилом на полиці улюблена «зеркалка» - фотографії на замовлення теж приносять непоганий дохід.

Способи збільшення капіталу та інші хитрощі

Відкладаються вами гроші можуть самі по собі стати джерелом пасивного доходу. Вони не повинні лежати мертвим вантажем - адже так їх вартість буде лише зменшуватися в результаті інфляції. А правильне вкладення коштів дозволить не тільки накопичити на квартиру, але і взагалі регулярно отримувати стабільний і високий дохід, який дозволить вам не працювати все життя.

  1. Вже не перший рік вклади коштів в банківські депозити є одним з найстабільнішіх и Поширення варіантів Збільшення Капіталу. Серед чисельного пропозіцій всех існуючіх банків на 2015 рік в Середньому ви можете отрімуваті в рік около 15% від вкладень коштів (в российских рублях). Ця цифра может змінюватіся, в залежності від умов и ваших отношений з банком. Например, отріматі банківські вклади під максімальні відсотки можна в тому випадка, если ви Вже є давнім и перевіренім Клієнтом підприємства з позитивною репутацією. Відмінний варіант для тих, хто має офіційний и стабільний дохід. Зараз існують умови, Які дозволяють вам щомісяця збільшуваті вкладаємо суму, тім самим додатково прімножуючі результат.
  1. Іпотека. За суті - це той же кредит, проти Видається на тривалий термін, під більш Вигідні відсотки та має високий ліміт. Підійде, знову-таки, лишь тім, хто має офіційне працевлаштування и стабільний дохід. Причем відповідь на питання - чи вігідно брати іпотеку - в переважній більшості віпадків є негативним. Чімалі відсотки змусять вас переплачуваті, причому нерідко - в два, а то и больше разів. При цьом если ви позбудетеся, даже на короткий час, джерела доходу, могут вінікнуті серйозні проблеми, аж до вилучення банком купленого житла. Если ви розглядаєте цею варіант всерйоз, почитайте, як отріматі Іпотечний кредит .
  1. Кредит у банку - далеко не самий Вигідний варіант. По-перше, вам навряд чи видадуть таку велику суму, якої вистачить на покупку житла, тому він актуальний лише в тому випадку, якщо вам не вистачає певної частини грошей. Чималі відсотки, значна переплата в результаті, необхідність офіційного працевлаштування - все це робить навіть кредит в "народному" Ощадбанку не найвигіднішим варіантом.
  1. Вкладення в НПФ (недержавний пенсійний фонд) по прибутковості мало чим відрізняється від звичайного відкриття банківського депозиту. Найдохідніші НПФ можуть забезпечити вам річний прибуток близько 8-10%. Варіант хороший своєю стабільністю, однак якщо ви хочете максимально швидко накопичити на житло - навряд чи підійде.
  1. Вкладення в ПІФ (пайовий інвестиційний фонд) - один з найбільш прибуткових способів вкладення грошей. Маючи відносно високу стабільність і надійність, він може забезпечити вам найвищі річні відсотки (в порівнянні з банківськими пропозиціями) - аж до 30-60%.
  1. Інвестування в торгівлю на біржі Форекс. Дуже ризикований спосіб, який може дати вам непоганий результат (хороші керуючі ПАММ рахунків роблять стабільно в середньому 4-5% на місяць). Недолік його в тому, що неможливо розрахувати, скільки доходу вийде в наступному місяці або на рік цілому, і чи буде він взагалі, або ви втратите таким трудом зароблені гроші.
  1. Здача власної житлової нерухомості. Підійде в тому випадку, якщо ви вже маєте квартиру, однак хотіли б купити варіант краще. Наприклад, ви живете в двокімнатній квартирі, але плануєте завести дитину, і хочете придбати трикімнатне просторе житло. В цьому випадку ви можете здати свою нерухомість, а на потрібний термін знімати варіант дешевше або переїхати до батьків.
  1. Якщо у вас є власний автомобіль, проте їздите на ньому ви не дуже часто - його можна поставити на Робота в Яндекс Таксі. Репортаж роботу в таксі . Дохід безпосередньо залежить від цін, які існують у вашому регіоні, проте в будь-якому випадку становить чималу суму. Недолік способу в тому, що в результаті ви отримаєте назад автомобіль зі значно збільшеним пробігом (що знижує його ціну), або ж зовсім вимагає серйозного ремонту. В місяць можна отримувати 10-15 тисяч додаткового доходу, це дуже суттєво, якщо вам потрібна недорога квартира.
  1. Вкладення в бізнес (в тому числі і Інтернет-проекти) буде цікаво тим людям, які мають підприємницьку жилку і значний досвід в даній сфері. Однак існує й чимало мінусів - по-перше, ви легко можете «прогоріти», по-друге, нерідко серйозна прибуток починає приходити лише через час, і якщо ви хочете примножити капітал, щоб накопичити на житло за 3 роки, то краще виберіть інший спосіб .

Вище перераховані лише найприбутковіші, стабільні і ефективні методики примноження капіталу. Для того щоб уникнути можливих проблем, найкраще вкладайте кошти відразу декількома способами, розподіляючи їх. Наприклад, якщо у вас є 500 000 рублів, ви можете:

  1. 300 000 рублей покласти на банківський депозит під 10% річних. В результаті, ви, абсолютно нічого не роблячи, через рік отримаєте 330 000 рублів.
  2. Решта 200 000 рублів порівну поділити між двома ПІФами. Один, наприклад, принесе вам 15% доходу, другий - 20%, через рік ви отримаєте: 115 000 + 120 000 = 235 000 рублів.

Таким чином, витративши всього пару днів на вибір відповідного банку і ПІФів і уклавши договори, за рік ви зможете перетворити 500 000 рублів, які лежали б у вас мертвим вантажем, в 565 000 рублей. Природно, якщо сума вкладень при цьому була більше, то і дохід ви отримаєте більш високий.

Ознайомившись з вищенаведеної інформації та прийнявши її до відома, ви можете значно скоротити термін, який буде потрібно вам на покупку житла.

Обчислення для прикладу - як накопичити на квартиру за 3 роки з нуля

Як накопичити на квартиру

Для прикладу наведемо такі обчислення (для сім'ї з двох чоловік, що проживає в Москві в орендованій квартирі за 30 000 рублів). Наша мета - накопичити на квартиру в Москві за 3 роки.

Перший рік

Ваш щомісячний сімейний дохід - 110 000 рублів (1 320 000 на рік), у тому числі 60 000 (720 000 на рік) йде на проживання.

Квартира, яку ви хочете купити, коштує 7 500 000 рублів. На додаткові витрати і можливе підвищення ціни додамо ще 1 500 000 - разом 9 000 000 рублів.

Проаналізувавши власні витрати, ви змогли знизити їх до 600 000 рублей, таким чином, в рік ви зможете відкладати 720 000 рублей.

На 2 роки ви з'їхали до батьків (в Москві, не змінюючи місця роботи і розмір доходу) - це дозволило вам заощадити ще 360 000 рублей за кожен рік. Разом за перший рік ви відклали 1 080 000 рублей.

Другий рік

За цей час ваша дружина почала працювати в Інтернеті (займається написанням статей або веде власний блог), і з другого року отримує додатково 15 000 рублів, ви - вивчили мову програмування, і маєте, наприклад, ті ж 15 000 рублів з Фріланс для початківців, або Як стати фрілансером на Upwork. Покрокове керівництво роботи на фрілансі . Таким чином, ваш загальний щомісячний дохід тепер становить 140 000 рублів (в рік - 1 680 000), з яких ви відкладіть 1 320 000 рублей.

Из 1 080 000 рублей, які ви змогли накопичити за перший рік, ви поклали 500 000 рублів в банк під 10% річних. Разом за другий рік вони збільшилися до 560 000 рублей.

З решти суми 300 000 рублей ви вклали в один ПІФ, який дав річний дохід 15%. Разом - 345 000 рублей.

Залишок - 280 000 рублів - ви вклали в інший ПІФ, який приніс вам 20% річних. В результаті ви отримали 336 000 рублей.

Разом, завдяки інвестуванню, ваші 1 080 000 рублей за другий рік перетворилися в 1 241 000 рублей. Додавши до цього зароблені на звичайній роботі засоби (1 320 000 рублів), ви отримуєте 2 321 000 рублів - вже вистачить на квартиру в регіонах.

Третій рік

Припустимо, що за другий рік ви домоглися підвищення (+5 000 рублів до зарплати), а дохід вашої дружини від копірайтингу зріс, наприклад, на ті ж 5 000 рублів на місяць. Разом в цьому році в місяць ви отримуєте 150 000 рублів. Однак ви переїхали від батьків на орендоване житло, що збільшує ваші витрати на 30 000 рублів.

В результаті за рік ви отримаєте вже 1 800 000 рублів, з яких витрачаєте на проживання 600 000. Разом вам вдасться відкласти на квартиру 1 200 000 рублів.

Суму, отриману за два роки роботи і інвестування (2 321 000 рублів), ви знову вклали.

Цього разу на депозит банку під 10% на рік ви виділили 1 000 000 рублів, які до кінця терміну перетворяться в 1 100 000 рублів.

З суми, що залишилася (для зручності округлимо до 1 300 000) ви інвестували в ПІФ 300 000 рублей, який дав дохід в розмірі 15% - разом виходить 345 000 за рік.

Ще 500 000 рублів ви вклали в інший ПІФ, який приніс вам ще 10% -ний дохід, повернувши вам 550 000 рублів.

Залишок - 500 000 рублів - ви вклали в декількох успішних Форекс-трейдерів. В сумі дохід склав, наприклад, ще 15% в рік. Разом в результаті вийшло 575 000 рублей.

Підсумуємо результат інвестування за третій рік: ваш капітал зріс до 2 570 000, на додаток до цього ви заробили ще 1 200 000. Разом за третій рік ви зібрали 3 770 000 рублів - більше третини вартості житла, яке ви вибрали спочатку.

Мрія здійснилася, квартира ваша!

За отримані гроші ви вже можете придбати маленьку однокімнатну квартиру на околиці. Якщо вас влаштовує подібний варіант - вітаємо! Всього за 3 роки ви змогли накопичити на власне житло (нехай і не найкраще) в Москві. До речі, якщо вам не принципово купувати нерухомість саме в столиці - за цю суму ви вже можете придбати простору квартиру в будь-якому регіональному центрі Росії.

Якщо ж ви хочете досягти більш високої мети (накопичити на квартиру в Москві в хорошому районі вартістю 9 000 000 рублів) - суть залишається тією ж. Не будемо втомлювати читача подальшими обчисленнями - принцип зрозумілий. Нагадаємо тільки, що цифри, наведені вище, є зразковими, і можуть відрізнятися для кожної людини.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online