Кредит під заставу нерухомості - як взяти без підтвердження доходу

  1. 1. Кредит під заставу нерухомості: особливості, переваги, недоліки
  2. приклад
  3. 2. Під яку нерухомість банки дають кредит - ТОП-4 популярних виду
  4. Вид 1. Квартири та кімнати
  5. Вид 2. Таунхауси і вдома з ділянками
  6. Вид 3. Дачі та ділянки
  7. Вид 4. Комерційні та нежитлові приміщення
  8. 3. Як взяти кредит під заставу нерухомості - 5 простих кроків
  9. Крок 1. Вибираємо банк і подаємо заявку
  10. Крок 2. Збираємо і подаємо документи
  11. Крок 3. Чекаємо огляду та оцінки заставної нерухомості
  12. Крок 4. Укладаємо кредитний договір і отримуємо гроші
  13. Крок 5. Погашаємо заборгованість
  14. 4. Де взяти кредит під заставу нерухомості - огляд ТОП-5 популярних банків
  15. 1) Совкомбанк
  16. 2) ВТБ Банк Москви
  17. 3) Тінькофф Банк
  18. 4) Альфа-Банк
  19. 5) Ренесанс Кредит
  20. 5. Що робити, якщо відмовили в кредиті - 5 корисних порад
  21. Рада 1. Погасіть наявні кредити
  22. Порада 2. Виконайте всі вимоги банку
  23. Порада 3. Скористайтеся послугами кредитного брокера
  24. Рада 4. Виправте кредитну історію
  25. Рада 5. Зверніться в інший банк
  26. 6. Висновок
  27. Питання до чітачів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як взяти кредит без підтвердження доходів? Чи дають кредит готівкою під заставу комерційної нерухомості? Як бути, якщо відмовили в споживчому кредиті під заставу наявної нерухомості?

Рішення взяти кредит під заставу нерухомості варто приймати лише після того, як вичерпані інші варіанти зайняти грошей у банку, або в разі, коли вам потрібна дійсно велика сума, яку не забезпечить звичайний споживчий займ.

Якщо ви ще не прийняли остаточного рішення або прийняли, але не знаєте з чого почати, то ця стаття допоможе вам визначитися з вибором і дізнатися, як грамотно оформити позику під забезпечення у вигляді нерухомості, не переплачуючи зайвого.

З вами Денис Кудерін - експерт журналу «ХітёрБобёр» з фінансових та економічних питань. Займаємо зручні місця і читаємо до кінця - в фіналі вас чекає огляд банків з найбільш вигідними кредитними умовами плюс поради, що робити, якщо вам відмовили у видачі кредиту.

Краща пропозиція під заставу будинку або квартири від MyZalog24:

  • Сума позики: 250 т.р. - 7 000 000 млн.
  • Термін кредитування: 1-30 років.
  • Відсоткова ставка: від 8,5 (за акції).
  • Отримання по 2-3 документам.
    В якості застави: квартира, кому. нерухомість, будинок для постійного проживання, котедж, апартаменти, будинок.

дізнатись детальніше .

дізнатись детальніше

1. Кредит під заставу нерухомості: особливості, переваги, недоліки

У людини, якій потрібна певна сума грошей, завжди є вибір - довго і нудно збирати або взяти кредит і отримати те, що хочеш прямо зараз. Другий варіант економить час, але обходиться дорожче. Вірно і те, що далеко не всі вміють збирати, скрупульозно і регулярно відкладаючи вільні кошти на банківський рахунок або в кубушку.

Тому багато хто воліє зайняти у банку. А оскільки фінансові компанії - установи серйозні, вони не люблять ризикувати своїми грошима як попало. Їм потрібні гарантії, що кошти повернуться вчасно і з відсотками. Банки повірять вам більш охоче, якщо ви надасте їм щось цінне в якості застави - наприклад, нерухоме майно.

Отримання коштів під заставу нерухомості - різновид іпотечного кредиту. В якості забезпечення приймають квартири, будинки, земельні ділянки, дачі. Головна умова - майно має бути ліквідним.

Обидва учасники угоди залишаються у виграші. Позичальник отримує вигідні умови кредиту і сам кредит, банк - впевненість у виплаті боргу. Як правило, позику під заставу нерухомості береться на більш тривалі терміни (7-20 років), ніж звичайний споживчий кредит (1-5 років).

Ви маєте право оформляти в заставу тільки ту нерухомість, яка перебуває у вас у власності. Цей факт потрібно підтвердити документально.

На весь термін кредитування на об'єкт застави накладається обтяження. Ви не маєте права продавати його, дарувати, обмінювати. Але, наприклад, здавати в оренду або прописувати на житлоплощі нових мешканців дозволено. Правда, тільки після повідомлення про це банку.

Не всяке житло банки візьмуть в якості застави.

приклад

Наталія забажала взяти кредит на будівництво будинку в передмісті під заставу своєї міської квартири. Однак у банку, в який вона звернулася, помітили, що на житлоплощі прописана неповнолітня дочка Наталії.

Результат - відмова у видачі кредиту. На питання «чому? »Співробітники відповіли, що в разі, якщо справа дійде до суду, виписати з квартири неповнолітньої дитини буде непросто. А кому потрібна квартира з прописаним в ній мешканцем?

Є й інші умови:

  • стан будинку - житло не повинно бути аварійним, старим, призначеним до зносу;
  • статус будинку - якщо це пам'ятник архітектури, оформляти квартиру в заставу не дозволять;
  • перепланування - квартири з незаконними переплануваннями в заставу не беруть;
  • поверховість - деякі банки не хочуть брати під забезпечення квартири на останніх поверхах висотних будинків;
  • стан житла - нерухомість повинна бути придатна до проживання в ній;
  • обтяження - нерухомість не повинна перебувати в обтяження.

Відразу розраховуйте, що кредит, відповідний повної ринкової вартості житла, ви не отримаєте. Дадуть лише 50-70% від цієї суми.

Ще один нюанс: банки - не єдині установи, які беруть житло в заставу. Цим займаються і МФО: вимоги до об'єктів забезпечення там м'якші, але і ставки зовсім інші.

Тепер всі плюси кредитів під заставу нерухомості:

  • багато грошей (до 30 млн і більше);
  • тривалі терміни кредитування - до 20 років;
  • право на володіння об'єктом залишається за господарем;
  • відносно великий вибір банків і кредитних програм.

Мінусів теж вистачає, і головний з них - ризик втратити житло в разі, якщо виникнуть труднощі з виплатою боргу. На прострочені платежі без зволікання накладаються штрафи і пені. Якщо гроші перестають надходити в банк, борг розростається, як снігова куля.

Якщо гроші перестають надходити в банк, борг розростається, як снігова куля

Регулярність виплат по кредиту - ось про що слід подумати заздалегідь!

Інші недоліки - наявність прихованих комісій в договорах кредитування, відносно складна процедура оформлення.

При цьому сам клієнт теж повинен відповідати вимогам банку - бути старше 21 року і молодше пенсійного віку, мати офіційне працевлаштування, стабільний дохід і постійну реєстрацію в регіоні оформлення кредиту.

2. Під яку нерухомість банки дають кредит - ТОП-4 популярних виду

Банки воліють мати справу з введеними в експлуатацію квартирами, котеджами, приватними будинками і дачами в престижних районах. Ліквідність - ключова характеристика об'єкта. Вона означає, що об'єкт можна в будь-який момент без труднощів продати на вільному ринку.

З старими будівлями або, навпаки, елітними апартаментами, банки намагаються не зв'язуватися. Є ризик, що такий об'єкт зависне на стадії продажу.

Багато кредитні установи не беруть в заставу:

  • приміщення, розташовані в 5-ти поверхових будинках, побудованих до 1975 року (таке правило діє в Москві);
  • квартири готельного типу;
  • кімнати в гуртожитках;
  • квартири в двоповерхових будинках;
  • дерев'яні будівлі;
  • об'єкти незавершеного будівництва;
  • нежитлові будівлі складського чи виробничого призначення.

На інші типи нерухомості бажаючі завжди знайдуться.

Вид 1. Квартири та кімнати

Нерухомість повинна бути придатною для житла, з усіма зручностями - електрикою, водопроводом, каналізацією. Стельові, настінні і підлогові перекриття повинні відповідати технічному плану. Квартири в нових будинках, успішно зданих в експлуатацію, - фаворити заставних програм.

Взяти кредит під заставу квартири пропонують майже всі банки, які взагалі займаються такими угодами.

Менш охоче банки видають кредит під заставу частки в квартирах або під заставу кімнати. Процедура оформлення часткової власності потребують підготовки додаткових документів, на що піде купа часу. Завдання спроститься, якщо ви делегіруете її кредитним брокерам.

Вид 2. Таунхауси і вдома з ділянками

Зараз у багатьох є у власності таунхауси: такі будинки коштують недорого і економічні в експлуатації. Як правило, це нові будівлі, добре обладнані, розташовані у відносно престижних районах.

Кредити під заставу таунхаусів дають майже у всіх банках.

Вимоги до будинків з ділянками досить суворі: вони повинні розташовуватися в межах міста, мати міцний фундамент і не менш міцну дах, достатню площу.

Кредит під заставу будинку , В якому стіни або перекриття - дерев'яні, отримати буде складно. Але є банки, які працюють і з такою нерухомістю.

Вид 3. Дачі та ділянки

Не всяка дача представляє цінність для банку. Це повинен бути повноцінний упорядкований будинок з комунікаціями, електропостачанням, ґрунтовним фундаментом, зроблений з негорючих будматеріалів.

Вимоги до ділянок:

  • відносяться до категорії земель населених пунктів;
  • мають актуальний кадастровий паспорт, номер і план;
  • оформлені у власність за всіма правилами;
  • не перебувають у водоохоронних зонах або на території національного парку.

А ще він повинен бути розташований в пунктах, де є підрозділ дає кредит банку. Кредит під заставу землі дають далеко не всі банки, доведеться пошукати.

Вид 4. Комерційні та нежитлові приміщення

Перевага банки віддають торговим і офісних приміщень - магазинів, критим ринкам, точкам громадського харчування, тобто найбільш ліквідним об'єктах. Така нерухомість зазвичай оцінюється на порядок нижче реальної ринкової ціни, при цьому всі документи на приміщення повинні бути у власника в ідеальному порядку.

Така нерухомість зазвичай оцінюється на порядок нижче реальної ринкової ціни, при цьому всі документи на приміщення повинні бути у власника в ідеальному порядку

У кредиті під таку нерухомість швидше за все відмовлять

Склади і виробничі цехи оформити в заставу набагато складніше. Багато банків взагалі не працюють з такими об'єктами, але все залежить від того, яку саме будівлю або приміщення ви хочете оформити в якості забезпечення.

3. Як взяти кредит під заставу нерухомості - 5 простих кроків

Знаючі люди радять: перед тим як брати на себе кредитні зобов'язання, проведіть своєрідну тренування - поживіть кілька місяців, відкладаючи суму, яку збираєтеся віддавати банку в якості щомісячного платежу. Ви зрозумієте, наскільки ви готові до фінансової дисципліни, а заодно заробите грошей для перших внесків.

Якщо ви готові прямо зараз, і тренування вам не потрібні, то скористайтеся експертним керівництвом. Це скоротить час процедури і допоможе провести її більш грамотно.

Крок 1. Вибираємо банк і подаємо заявку

Банків багато, а ви один (або одна). Висновок - треба вибрати найкраще кредитна установа. На то і ринкова економіка.

Як вам такий факт: в РФ в 2015 році закрилися 60 банків. Це означає, вибирати треба з розумом.

Закриття банку не означає, що ви більше не будете платити йому борг. Будете, але тільки вже іншого банку за іншими реквізитами. А це - зайвий головний біль.

Тому вибираємо надійного кредитного партнера.

На що дивимося:

  1. Рейтинги - бажано міжнародні, але якщо ви патріот, тоді використовуйте вітчизняні - наприклад, рейтинги РА «Експерт». Вища оцінка від цієї компанії виглядає як «ААА» - найвища ступінь надійності і кредитоспроможності.
  2. Сервіси порівняння - ці ресурси допоможуть вам зорієнтуватися. Найбільшим авторитетом користуються сайти Порівняй і Банкі.ру.
  3. Фінансові показники - порядні банки публікують свої прибутки у відкритому доступі.
  4. Відгуки - тільки реальні і тільки на незалежних форумах. Рекомендації друзів, знайомих, родичів теж вітаються.
  5. Вік - якщо банк діє на фінансовому ринку більше 15-20 років, він отримує великий плюс і кредит клієнтського довіри.

А ще бажано відстежити останні новини про цікавить вас банку. Раптом у нього змінилися власники або він передає активи іншої компанії. Це не є добре - вибирайте інший.

Крок 2. Збираємо і подаємо документи

Документи краще зібрати заздалегідь, ще до звернення в банк. У кожній кредитній установі свої уявлення про необхідний пакет, але деякі папери знадобляться вам однозначно.

А конкретно:

  • свідоцтво права власності на об'єкт (або свіжа виписка з ЕГРН);
  • технічні документи;
  • правовстановлюючі документи - за яким правом ви володієте нерухомістю: купівля-продаж, дарування, успадкування, приватизація, договір пайової участі і т.д .;
  • документ про відсутність на об'єкт арештів, обтяжень і усіляких обмежень;
  • акт оцінки майна.

Можуть вимагати кадастровий паспорт, виписку з Домовик книги, страховку, довідку про відсутність боргів по «комуналці», згода дружини (-га) на маніпуляції з нерухомістю.

Документи позичальника:

  • паспорт;
  • другий документ (СНІЛС, військовий квиток, ІПН, водійські права);
  • трудова книжка (підійде завірена копія) або трудовий договір;
  • довідка 2-ПДФО (якщо працюєте за наймом) або банківська виписка, якщо отримуєте гроші на карту;
  • пенсійне посвідчення, якщо ви пенсіонер.

Крок 3. Чекаємо огляду та оцінки заставної нерухомості

Розумніше оцінити об'єкт самостійно і заздалегідь (але не пізніше, ніж за 6 місяців до передачі об'єкта в заставу) в незалежної оцінної компанії. Якщо не зробите цього, банк запропонує оцінити сам і напевно занизить реальну вартість.

Втім, оглядати приміщення банківський співробітник все одно буде. Якщо знайде, до чого причепитися, він це зробить. Зайві ризики банк на себе ніколи не візьме.

Крок 4. Укладаємо кредитний договір і отримуємо гроші

Найвідповідальніший момент. Банки далеко не завжди зацікавлені в тому, щоб ви досконально зрозуміли всі пункти договору.

Фінансові установи заробляють в тому числі і на помилках клієнтів і їх низький рівень фінансової грамотності.

Порятунок потопаючих, тобто уважне читання договору, справа рук самих потопаючих - то пак кредитоотримувачів. Угода бажано забрати додому і прочитати разом з юристом. Або зробити це в банку, але не під невсипущим поглядом менеджерів, а на самоті.

Звертайте особливу увагу на:

  • інформацію про комісійні платежі за фінансові операції;
  • умови нарахування штрафів;
  • підсумкову ставку;
  • ваші права як власника квартири.

Якщо кредитні умови не влаштовують, НЕ підписуйте. Навіть якщо вам кажуть, що це «всього лише формальність», що «у всіх такий договір». Чи маєте право не вірити, бути занудою і параноїком. Справа стосується вашого фінансового благополуччя на багато років вперед.

Крок 5. Погашаємо заборгованість

Заздалегідь дізнаєтеся, як вам дешевше і зручніше погашати заборгованість.

Графіком погашення боргу дотримуйтесь неухильно. Найкраще користуватися автоматичними відрахуваннями в особистому кабінеті інтернет-банкінгу. Так ви не прострочений платіж (за умови, що на рахунку буде достатньо грошей).

4. Де взяти кредит під заставу нерухомості - огляд ТОП-5 популярних банків

Оформити нерухомість в заставу - не єдиний варіант зайняти грошей у банку. Якщо вам терміново потрібна відносно невелика сума - до 300-750 тисяч, візьміть кредитну карту. Є пропозиції з пільговими термінами кредитування - в ці періоди відсотки за покупки і зняття коштів не нараховуються.

Тому в огляд ми включили банки, що працюють не тільки з заставами, а й зі звичайними кредитами.

1) Совкомбанк

Совкомбанк Совкомбанк   пропонує пільгові умови своїм зарплатних клієнтам пропонує пільгові умови своїм зарплатних клієнтам. У цій установі, на відміну від інших банків, лояльно ставляться до пенсіонерів. Підтвердження доходу не відноситься до обов'язкових вимог, але в цьому випадку ставки по кредиту неминуче зростуть.

Середня ставка в Совкомбанк - 18,9%. Сума - від 300 тис. до 30 млн (але не більше 60% від вартості нерухомості). Обов'язкова умова - об'єкт повинен бути розташований в зоні дії продукту.

2) ВТБ Банк Москви

ВТБ Банк Москви ВТБ Банк Москви   входить в ТОП установ РФ за споживчими кредитами входить в ТОП установ РФ за споживчими кредитами. Тут видають позики із забезпеченням і без нього, а також іпотечні кредити під заставу квартири . Ставка - від 14,9%. Держслужбовцям і зарплатних клієнтам - додаткові пільги і знижки.

У всіх кредитних клієнтів є право на кредитні канікули. На 1-2 місяці можна зупинити виплати без всяких наслідків. Оформляйте заявку на кредит до 3 млн онлайн і отримуйте відповідь від банку протягом 15 хвилин. Детальні умови - на сайті компанії.

3) Тінькофф Банк

Тінькофф Банк Тінькофф Банк   - тут немає черг, вихідних і перерв - тут немає черг, вихідних і перерв. Всі операції виконуються віддалено - через інтернет або по телефону.

Якщо вам терміново потрібні гроші на особисті потреби, замовте кредитну карту «Платинум» з лімітом 300 000 рублів і користуйтеся їй на пільгових умовах. Перші 55 днів відсотки не знімаються. Оформлення і доставка на домашню адресу - безкоштовно. 30% з кожної покупки повертаються на рахунок в балах.

4) Альфа-Банк

Альфа Банк Альфа Банк   пропонує, крім звичайних споживчих і заставних позик, оформити кредитку на 750 000 рублів пропонує, крім звичайних споживчих і заставних позик, оформити кредитку на 750 000 рублів. Рекордний пільговий період триває 100 днів - відсотки на покупки і зняття готівки не нараховуються.

Зарплатних клієнтам тут пропонують пільгові ставки за звичайні кредити. Якщо у вас є зарплатна картка, займ обійдеться вам на 3-5% дешевше.

5) Ренесанс Кредит

ренесанс Кредит ренесанс Кредит   - в цьому банку доступні традиційні кредити готівкою, а також термінове замовлення і оформлення кредитної картки з лімітом 200 тис - в цьому банку доступні традиційні кредити готівкою, а також термінове замовлення і оформлення кредитної картки з лімітом 200 тис. Руб. Випуск і обслуговування - безкоштовно.

На заповнення заявки піде кілька хвилин, відповідь від банку прийде через пару годин. Вам залишиться тільки забрати продукт в найближчому відділенні банку.

Таблиця порівняння кредитних пропозицій від банків:

5. Що робити, якщо відмовили в кредиті - 5 корисних порад

У кожному банку є служба безпеки, і ця служба завжди на чеку. Причин для відмови в кредитуванні - десятки. Іноді досить неохайного зовнішнього вигляду клієнта, щоб отримати ввічливе «ні» у відповідь на прохання видати позику.

Головні причини - недостатній рівень платоспроможності клієнта, погана кредитна історія, неліквідна нерухомість.

Що робити, якщо отримали відмову? Чи не панікувати, а спробувати виправити становище.

Рада 1. Погасіть наявні кредити

Якщо у вас є незакриті кредити, нові позики видають неохоче. Всі «хвости» треба усунути. Іноді незакритий кредит - це якихось 100 рублів боргу на давно забутому рахунку. Крім того, у кожного клієнта свій ліміт діючих кредитів в залежності від платоспроможності.

Порада: закриваючи кредити, обов'язково беріть в банку довідку про відсутність боргових зобов'язань.

Порада 2. Виконайте всі вимоги банку

Деякі вимоги банку задовольнити досить просто. Наприклад, якщо не вистачає трудового стажу на поточній службі, просто почекайте пару місяців, поки не набіжить потрібний термін.

Якщо банк звернув увагу на недостатню платоспроможність, спробуйте зменшити суму позики, знайдіть поручителів або со-позичальників.

Оформіть відсутні документи, якщо справа в них, замініть на нові ті, в яких співробітники банку знайшли помилки або прострочений термін дії.

Порада 3. Скористайтеся послугами кредитного брокера

Кредитний брокер - це посередник, який має свої канали взаємодії з банком, і знає, де прямо зараз пропонують кращі кредитні умови.

Але вам потрібен надійний фахівець, а не дилетант або шахрай, тому шукати брокера слід у відомих компаніях з бездоганним послужним списком і багаторічним досвідом.

Рада 4. Виправте кредитну історію

Щоб виправити негативну кредитну історію знадобиться час. Одній моїй знайомій порадили в банку оформити кредитку на 100-150 тисяч і своєчасно погасити борг.

Деякі рекомендують взяти кредит у великій МФО і теж погасити його згідно з графіком. Ці варіанти спрацюють, якщо ви не злісний неплатник, а всі ваші прострочення по минулим кредитах - поодинокі.

Рада 5. Зверніться в інший банк

І найпростіший спосіб - піти до іншого кредитора. Банки - конкуруючі організації. Хоча вони користуються одним Бюро Кредитних Історій, критерії ранжирування клієнтів в кожній установі індивідуальні. Для одного банку ви - сумнівна особистість, для іншого - бажаний гість.

Корисне відео вам на допомогу.

6. Висновок

Взяти кредит під заставу нерухомості - хороший спосіб добути велику суму грошей на тривалий термін. Але перш ніж оформляти таку позику, потрібно всебічно проаналізувати свої фінансові можливості і умови укладення угоди з банком.

Питання до чітачів

Як ви вважаєте, чи варто оформляти кредит під заставу нерухомості в МФО, якщо вам відмовили в такої позики в банках?

Журнал «ХітёрБобёр» бажає вам вдалих і вигідних угод! Чекаємо ваших коментарів і відгуків. Ставте оцінки і лайки в соцмережах. До Нових зустрічей!

Чи дають кредит готівкою під заставу комерційної нерухомості?
Як бути, якщо відмовили в споживчому кредиті під заставу наявної нерухомості?
А кому потрібна квартира з прописаним в ній мешканцем?
Що робити, якщо отримали відмову?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online